Nuffnang

click as much as your heartbeat is beating....

Wednesday, December 28, 2011

Hari Sabtu lepas.... (cite basi seperti biase) aku gi Angsana, nak bli mekap dgn tudung. Hajat dihati nak cari tudung Fareeda utk annual dinner aku kat Shah Alam Januari depan. tp jb mmg alpoyo lah... kalo ade pon org jual kat umh, yg mana tudung semua drg gi testing pakai utk amek gambo.. sorilah... aku mmg tak mo bli bile org yg pakai tudung tu. Kalau byk stok tk pe gak.. ni nan satu tulah dia pakai... semau kedai aku tny tudung Fareeda... tp tak de... last sekali dia kata ade kat Gulatis... wah.. geletis aku larik gi sana... tp sampai sana.. hampa lah jua... tak de ... yg ade Aalia... hmmm lawo gak... rege pon leh thn.. tp ade semurah RM50++... mahal ker murah ker. tudung tak byk yg macthing dgn baju aku... bli je hentam yg 2 tone kaler...


Pastu penat.. aku ajak Raesa... oh lupe nak ckp... aku jln aritu dgn Raesa jek.. sebab kat umh tak de org.. aku bwk gi Marrybrown... tp situ byk plakkk mainan yg masuk duit tu... habis RM5 = 10 kali... Raesa nak mkn sambil naik mainan tu... dah cam kat umh aku buat... last duit abis.. dia punyalah merentan tak mo turun.. puas aku pujuk.. sekali aku ckp.. jom bli eskrim kat mekdonal... teros dia turun...tanpa byk ckp.. ceh... aku pon bli kan dia sundae cone yg skitttt jek eskim... kang byk2 susah dia nak bwk. tgh jln2 nampak plak group org melukis... artis ujang rasenya... tp tak delah ujang.. entahlah.. ujang ke Apo ke.. aku pon tk tny.. tp cam familiar yg rambut gerbang n keteng2 tu... tp aku gi pilih yg ensem sikit.. baru selera nak tunggu gambar Raesa dilukiskan.... kekeke... aku tgn yg penuh brg... dgn eskim... raesa pon dgn eskim... belon lagik... dok jelah... nasib raesa pon duduk diam sambil mkn eskim... pas lukis terus aku balik umh... gambo as kat bawah... cantik tak.. same tak... heheheh... Rm25 jek...


Thursday, December 22, 2011

Menang Samsung Galaxy Young

Awal tahun aku ada dapat byk kali cam broucher dari Johorland.. skng yg tgh rancak buat umh kat Bandar Dato Onn n Bandar Tiram.. Ai tak mampu hoccay.. umh 300k ke atas... tgk jelah... tp belakang dia ade peraduan daftar dan menang... kalo nak post.. mmg aku mlslah.. sekali baca ade tru online... dah dekat due date baru aku try online... 1 nama aku.. 1 nama hubby aku.. dia kata.. sorang sekali je leh masuk.. okay jek.. aku saja2 jek... tu bln may punya cite.. aku tak ingat dah..

Tup tup aku dpt call... Tahniah.. anda pemenang bla bla bla... aku dgr jelah.. soh amek hadiah... aku takut jadi gores dan menang jek... tapiiiii under Johorland.. tak kot... pastu boleh plak aku call balik tak jadi dtg... budak tu ckp.. kenapa... sekejap je ... kite jemput pemenang saja... hadiah paling kecik pon henpon samsung... hem hem hem... er... oklah.. sy ingat lama sgt sebab saya ade hal.. aku kaber line koooo bile dgr henpon samsung paling kecik... aku tak ingat langsung hadiah ape kalo menang peraduan ni... 

Sampai harinya.. ahad lepas ler... kata kol 8 pg.. aku takut je aku ni cepat sgt.. sekaliiiii nahhh,.. meriah gitu nyahhhh.. aku terkontang kanting sorang2... org lain bwk family... penuhhhh basikal.. sbb ade lumba basikal... kang ade gak aku menang basikal.. camner nak bwk kang.. adoii.. sakit otak aku pk...

Pokol 9pg tak setat2... boring btol..  stat2 drg bg hadiah utk penghuni 10 org pertama di Bandar Dato Onn.. melayu2 belaka hah... hadiah hamper jek... no 1 dpt basikal.. hah sudah... ade kang aku dpt basikal...  pastu baru drg panggil pemenang peraduan nih plak.. no 6 ialah 50 x HP 3G je dia ckp... 50 org dpt hp yg same.. aku doa gak jgn panggil nama aku cepat.. hehehe.. jgn harap... kene panggil... naik pentas.. haiii sorang2 kan.. tp drg ade amek gambar sorang.. say cissssss..... so henpon yg aku menangi ialah Samsung Galaxy Young... jgn jelessss..... ah.. malas nak taip2.. tgk jelah gambar pic hp baru ai tu yeh... anyway thank you johorland.... sori tak beli umh... sbb ai tak de duit... lenkali bg ai menang duit Rm8888 tu ok... byeee


ni peraduannya 

gugel2 jumpa plak kan.... baru teringat....



 
 



 Gambar kat atas i guna hp lama.. cybershot kate nyer........





 
ni guna SGY i yg baru tu.. very the clear kan... 

KFC free Voucher 1 set Zinger Tower :P

Ingat tak pernah seluruh malaysia huru hara kerana KFC bg free 1 set Zinger Tower...org ramai byk yg marah2 sebab voucher laku 6 jam saje....  miahahahahah.... korang dapat.. dapat tak? aku?


V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V


Aku kongsi dgn Raesa, 2 hubby abeskan, 2 lagik besok hubby habiskan... i knew he loves burger... that y.. :)

Raesa 2 tahun lahhhh....

 Don't try this at home.. ajaran sesat dari parents dia.. mls cari remote guna kaki.. kan dah kene copycat


Haiii.. lama kite tak bersua... byk cite2 tak tercerita.. tp nak jugak cite.. basi pon basilah... Raesa dah 2 thn.  dimana mama dia kepingin  amet2 sekalik utk hamil kembali... 

ok.. last week aku gi check up Raesa.. sekadar utk timbang, ukur tinggi dan amek ubt cacing... aku risau lahhh 1week b4 gi kenek.. selera Raesa teruk.. mkn tak mo .. susu jek.. susu pon tk kerap... selalu ngadu sakit perut n tonggeng2... aku rase cacing kerawit dah besar2 belaka... rase tak sabar nak amek ubt cacing... 

Hari di nnt telah pon tiba.. berat Raesa just 10.7kg jek walaupon b4 tu pernah dah cecah 11kg... tinggi 85cm.. aku ckp kat nurse.. bglah 2 btl ubt cacing sbb Raesa mungkin muntah2.. dia tk bagi stok tak cukup.. so aku tny.. leh tak bagi sket2.. nurse kata boleh tp mesti abes.. mmg sikit giler.. 1 hari 1ml jek.. punyalah susah pujuk.. mkn siap bilas dgn air ribena... walau pon baru minum 3ml utk 3 hari.. selera Raesa kembali.. malah lebih hebat.. makannn saja... semua dia tala.. hari2 dgr bbstr dia kata Raesa kuat mkn... aku dukung pon terasa semakin semangat.. ni dah 3 hari dia skip mkn... ade hal lah.. tido cptlah.. ade hal tu aku yg ade hal.. tkkan Raesa kuar umh ade hal... sebab nak bg mkn bukan gitu2 jek.. nak siap ape pompom girl kat sebelah baru leh telan... 

Rancangan awal sambut besday Raesa nak buat kat Starhill La-stella Water Theme Park... tapiii makanan tak boleh bwk hatta kek pon... gi tepi laut .. semua tak mo.. ujan.. laut bergelora.. kalo tak .. lama dah pacak kat Desaru ker, Tanjung Balau ker... so last2 aku gi mkn buffet saja kat JB Catering at Larkin... semua my family saja... habis RM350 saje... buffet termurah di jb... dewasa RM15.90 kanak2 RM8... 

Kek yang tak boleh blah... aku tempah dgn kawan aku... boleh plak dia lupe hias kek aku... tinggal kek aku dgn asst2 kedai dia.. dia ade hal... last2 aku yg tulis sendiri.. hodoh giler.. tp sbb tgn aku yg buat.. aku puas.. kekekeke... yg penting dlm tu sedap...

Kenapa family aku jek? Family hubby aku... sorryyyy no entry.. kakakakkaka... dari besday 1 thn aku dh ckp kat hubby.. besday Raesa 2 thn.. aku tak mo tgk muka family dia.. miahahahah... apsal... kene lah baca sendiri post aku masa besday Raesa 1 thn... link? cari sirik.. heheh...










Gambar potong kek tak de.. kat akak aku... aku lupe lah soh drg amek kan guna hp aku... huhuhu.. ok lah.... chow

Monday, December 12, 2011

Ye.. aku mmg tak puas hati dgn adik aku...

Kerissss petirrr.... cam tu lah rasanya aku nak hantam dgn petir adik aku tu.... korang tgk tak boboiboy semlm yang yaya buat biskut guna susu kambing putih perisa epal hijau... kekekekeke.... kelakar giler... 

Ok.. back to the story yg aku highlight... aku mmg dgn adik aku asek gado... lebhi2 lepas Allahyarham abah aku dh tak de... mak aku backing ape dia buat... aku malas nak cite episod memori luka dulu... heheh... 

Oklah.. kereta Wira yang aku pakai ni.. mmg turun temurun... dari Allahyarham kete Daisen (camne tah eja) pastu tukar pada Proton Saga yang merah dulu2 tuh... pastu tukar macam2 kete lah... setiap akak2 aku pegang akan tukar kete lain... kete sekehen... sape pegang dia kene byr bulanlah.. tp blom pakai lama... dah tukar tgn.. untillah aku yang pegang... last aku pegang pon Wira sedan biru... kete tu 2 kali eksiden teruk, adik aku bawak... semua berebut time lunch nak jumpa jantan dia... last2 langgar org... dia nak betulkan? 1 sen pon tak kuar duit.... dia buat bodoh jek.. sampailah.. dia jarang balik sbb menyewa kat luar... senang nak berjimba2 kan..... 

So lepas pakai setahun kete Wira tu yg byk problem giler... lom kawin time tu... aku nak tukar kete gak... sakit otak gak... gaji tk besar pon.. so aku amek lah Wira Aeroback barunya plak.. time tu thn 2003... pastu adik aku balik umh.. maksudnya dah tak keje lah tuh... duit tak de... so berebut kete balik... asik nak menyundal guna kete aku... untill one day dia keje kat kedai camera.. yg gaji nya Rm800... dan teringin bli kete... baru keje 1 bln dah teringin.. boleh gitu.... ko tau kete ape.... GEN 2 hoccay... ko mampu..? guarantor.. tah sape pakwe malang janji nak jadik guarantor dia... tua2 gak lah.. keje kelasi... byk abes kat laut dari darat... tau brape sebln byr GEN 2? RM795.00.. ko mampu? gaji RM800 byr kete RM795...siap ckp dgn gembiranya.. depan geng2 dia yg time suke bersama, time berduka.. bolayan chit poddah... ...dia ckp... AKU TAK HINGIN PAKAI KETE KO.... riak nya... kete besor... kalah ai.... 


So mangsa keadaan mak aku.... tu yang mak aku asekkkkk tak de duit... until sethn kemudian... kereta kene tarik dahhh.... 1st month je bayo.. lain2 tk bayo... kete tk pernah anto servis.... pastu leh dia soh mak aku ckp kat aku.. jual Wira aku tu.. aku pakai kete dia... a ah.. pastu... aku bayo... kete nama dia... nnt dia leh claim tu kete dia... pegi jahanam... sian mak aku kan..

so dia berambus sewa luar lagik. alasan dpt keje dekat dgn umh sewa tuh..aku kawin pon mak aku cari dia... aku? ade aku kesah... !!!

Adik aku complete leh aku ckp dia tu just menghabiskan boreh.... sume nama blacklist.. kat kot memot pon boleh black list... bli komputer tp tak bayo... kalo dh rosak.. gi lah anta.. tak.. diam jek.. sampai kene tarik... pastu bli henpon... henpon ilang.. so tak mo bayo... kene blacklist kat .. dgn Aeon Credit rasenya... adoiii... dgn aku.... pon dia penah tipu... kan ade sekali .. eh tercerita plak byk memori luka... kan ade sekali kene bayo saman..., kalo tak bayar kene dabel saman ek.. ape tah tak ingat... aku siang 1 hari merata nak bayar saman.. yg mungkin cuma RM100 je kalo bayar... tp aku tetap sediakan RM300.. puas 1 hari tk dpt bayo.. so balik aku harap kan adik aku... wah.. laju jek... aku bg dia RM300.. sampai sok pg tak balik... lagik 15 min kul 8pg patut aku gi keje... nak call tak de hp.. tup tup dia balik... aku nty resit mana... dia kata nnt kawan dia inspektor bg resit... sial..... dia tipu aku hidup2... aku cek.. saman tu tetap ader... muka mmg tak malu.. lepas tu dia dok luar lagik... ahhh siallllll


So sekarang..... mak aku mintak pakai nama aku bli kereta utk dia... TU YANG AKU SAKIT ATI. penat mak aku menangih simpati dari akak2 aku guna nama akak2 aku... bolayannnn... so last aku lah... cara dia gini tau...mak aku ajak aku secara pakse... tak bwk laki aku.. sbb Raesa tido... bwk pompan ni.. gi Larkin... dlm kete baru ckp nak tgk kete... ahh sudah... ade hati nak pakai kete mahal.. cam sial.... cari2 kete.. sampai kan semlm... jumpalah kete Proton Savvy yg btol2 time tu ade 2 orang aweks cina yg tomboi tolak kete dia...utk tread in... kete thn 2007 mileage baru 60k... dia nak bli Persona katanya... then ... tu lah kete yg akan di beli... dgn muka RM2k... duit sape? MAK AKU.. duit sape? MAK AKU.... bangsat punya adik aku... lemak btol.... mak aku dgn penuh harapan.. dptlah adik aku kete yang akan bwk mak aku jalan2... hahahah... tgkkan jelah.. jgn lepas keje berambus jumpa laki dulu baru balik umh tgh malam... kaki dah panjang katakan.... kesian mak aku kan.... tadik aku bye Rm1k utk booking... sok gi lagik anta document... grrrrrrrrrrrrrrrr....


Selama2 adik aku hidup tak pernah tolong bayar bill umh.. bln lepas dia bayar lepas aku pakse bill air... lepas bayo kat aku Rm90 terus nak konker kete aku... dh lah b4 ni  asek pakai kete  ske hati dia tak isi minyak... baru pakai 2 hari lepas.. nak pakai lagik... so aku tk bagi.. dia mengamuk.. kata dia tak halalkan duit dia bayar bil air tu.. menyesal. bg aku duit... aku rase aku nak maki2 je kat sini... tp penatlah jari aku... so bln ni punya bil air aku tak jumpa.. aku syak dia semunyikkan.. sbb aku dah call SAJ, dah ade dah bil semasa... kannnnn.. mana bil tu pegi... sialan.. aku balik ni mintak dia duit  kang...






Friday, December 9, 2011

Happy Birthday Raesa at 2 years old :)


Tepat 8/12/2011 semalam anak mama dah 2 tahun... smlm patut update blog.. tp cam tk besh plak.. tak de picture... (sebenarnya lupe pon)

Mmg tak de parti pon buat semlm... sbb dah arrange party on18hb nnt. tu nnt cite... dah jadi baru cite...

Semalam besday Raesa, maka tidak boleh marah2 dong... ape dia buat kite ckp baik2.. contohnya.. cincang kek, soh pasang lilin byk kali tp soh kite yg tiup.. suap kek kat mulut kite... tp time dia... kek ade kat pisau gak dia mkn.. nasib pisau pelestik... pastu mintak susu, dah buat susu, baru masuk mulut dia kata dah kenyang... ngeee... terus masuk esbox ...

Pagi tadik pon buat hal.. tak pernah2... kalo aku anta Raesa naik kete, dia paksa abah dia ikut... nak jugak.. tak kira... nasib umh seberang jln jek.. pergg ape kes naik kete kalo umh seberang jln, 1st kene naik bukit 2 kali umh aku ke jln naik bukit, pas seberang, naik bukit gak ke umh bbstr... 2nd.. Raesa nak dokong.. patah pinggang kalo ari2... So... nak tak nak.. abah Raesa kene gak ikut masuk kete... sampai sana.. abah dia anta keluar ke bbstr dan balik jln kaki sirik. Aku terus gi kerja cam biase....

Semlm Raesa ikut mak cu n atuk dia gi Giant... apetah drg bli.. aku tak tahu.. aku nak masak.. balik2.. tgk drg bwk kek coklat dan basikal 3 roda yg dah patah ...siap harga besor pon tak tanggal.. RM69.99 kekekek.. aku pon stat bebel.... kalo setakat basikal ni kat giant.. lama dh rembat.. probnyer.. semua tak senonoh.. yg patah, yg kotor, yang tak cukup barang... ape yg drg bli itulah yg aku biarkan Raesa main2 kat Giant sampai nangis2 cam hape kalo kene angkat... (Raesa antara vandalisme lah kot)

Kesian mak aku.. hati atuk Raesa, nak bli kan beskal... tp gitu rupa dia plak... padahal aku laki bini nak bli gak... tp yg autonyer... tak sempat2 lagik.. maka.. aku arahkan adik aku gi tukar, or kalo tak de yg senonoh, amek duit balik... so.. mmg amek duit balik pon... cian mak aku kan.. cedih jek... aku soh banje yg Rm150 dia diam plak.. wakakakak...

Hai.. ank dara aku sorang nih.. kau lah racun, kau lah penawar... harap mama berikan adik pada Raesa tahun depan.. Aminnn..... hehehe


ni bkn isap.. tp gigit ibu jari... tiba2 jek kan... ye ..ye .. tau nak adik.. mama tgk on clomid nih.. heheh




video

Ignore kalo terdgr sore jin ketawa.... Raesa dpt tiup lilin lepas video ni stop.. cesss

Friday, December 2, 2011

Remy Ishak dan Al-Jabbar

Ahad lepas awal muharam... hubby aku tah ape kemaruk tgk cd2 lama sampai kol 5pg pon tak tido2 time aku nak buat susu utk Raesa... tgk cite Jet Li lah.. jenguk2 gak.. mana tahu tgk cite blue kan... tp tak de plak.... so pg2 aku bgn masak nasi lemak... sbb aku dah atur ape aku buat hari ahad without him... hehehe..

Sambil masak .aku kemas umh.. mengemop.. mengelap.. pastu aku kawtim dgn Raesa kejutkan abah dia dan soh abah dia mandi sama. Lepas sarapan sama2... aku pon siap2 nak gi giant... soping2 lah ape yg patut utk kat umh.. abah dia.. sure tk cukup tido.. biar dia tido...

Seronok bw Raesa jalan2... tgh jalan2.. tiba2.. Raesa lepas tgn aku dan terpaku... oh gosh... biar bener Raesa... "abg encem.. chupppp" kata Raesa kat aku... poster besar Remy Ishak... ko kenapa tgk gitu sekali tgk boifren mama Raesa.. moh jalan...

Time nak amek trolly... Raesa excited nak naik...sekali di hulur plak 1 kertas oleh guard kat situ pada Raesa... punya lah Raesa tiba2 excited... siap kene cium kertas tu... flyers pasal Remy Ishak nak dtg Giant promote Dashing.. ahh. gilak kejap Raesa.. angau semacam.. dah macam Himawari adik SinChan.. tak leh tgk org hensem... pastu jumpa lagik poster.... Raesa keras lagik.. kakakak...




Tgklah.. kalo rajin aku gi lah jap 3 Dec nak bergambar dgn Remy... tp punyalah mlas aku nak hadap org ramai... .. tgk lah tahap kerajinan aku nnt esok...

Lepas ke Giant... aku gi pasar Larkin cari daging utk masak rendang.. mak aku nak mkn rendang... then terus gi umh kak de kat taman impian emas... baru dok 5 min.. akak aku ajak gi karen badan... alah.. al-jabbar tuh... Rm6.. tp semua akak aku bayo...


Nasiblah b4 ni aku dh pernah pergi karen kat umh jiran aku.. so Raesa dah tau aku tak boleh di sentuh... dia kata.. mama sakit... so 5 org sekali jadi dugong kat kedai tu.. aku, kak de, mak, adik n niece... ank akak aku paling kecik jaga Raesa... b4 karen bp aku tinggi plak 129/78 berat pon berat,..kekeke... tp lepas je karen.. bp aku turun normal 118/76 n berat ilang 0.6kg... air kot drg sejat guna karen... heheh... oklah.. so tiap ahad aku try nak berkaren kat situ... mana tau... ade rezeki.. aku leh preggy lagik kan kan kan... oklah... aku byk keje... chow chin chow....

We have been married

Daisypath Anniversary tickers

daisy path - Ditakdirkan Bercinta

Daisypath Anniversary tickers