Nuffnang

click as much as your heartbeat is beating....

Monday, November 23, 2009

Ngecat bilik beradu ku

Hari ni aku dah 35weeks 3days... rase berat aku cpt naik.. adusss.... sabtu lepas aku tk keje.. opis tutup sbb company ade wat anual trip ke genting.. aku tak pegi.. gilo pe.. dah nak masuk 8bln 1/2 dah.. kang ade yg beranak katsana.. kalo tak pon.. ape je aku leh buat.. tgk org main kat theme park sambil gigit jari.. so better aku dok umah.. so plan aku yg bertangguh2 berminggu2 akhir nya terlaksana.. iaitu kemas n cat bilik. hari sabtu hubby keje full day.. so aku ngan anak sedara aku yg kerja kontrak dgn aku.. bwk keluar segala brg dlm bilik.. kecuali katil, robok, meja solek, pc ngan tv.. tu semua cuma ketengahkan je time cat.... dan aku mmg tak leh wat keje lebih.. perut aku asik megeras jek... so aku byk arah anak sedara aku seramai 3 org yg di upah RM5 jek.. tu dah besar bagi dorang.. budak2 katakan.

Smlm ahad... pas subuh.. aku ingat nak sambung tido.. hehehe. tp hubby spray air kat aku soh mula start wat keje... heheh.. mula2 kasi kopek .. kopek ape ek.. yg line stiker tu.. border ape dah org panggil.. yg aku lekat time aku kawin.. hihih.. lame tak cat kan ... dah 5thn setgh aku tak cat bilik... mula2 mmg aku nak cat ikut gen bb aku... tp tah apsal tah aku tukar pikiran.. aku nak cat semua putih... so.. hubby tak komplen.. so cat aje kuning... sedang hubby sediakan brg2 nak cat.. aku wat sarapan... nasi goreng kampung yg pedas giler... layan tekak aku sebenarnya... air just susu low fat milk jek.. bile keje2 cat ngecat start ..aku tak tolong pon.. aku lebih byk keje basuh baju.. telekung aku yg dah sebulan tak basuh.... cadar n gebar...

pastu aku relax jek lepas kan penat... pas tgk melodi.. aku masak... ayam asam pedas pekat.. ikan cencaru bakar, sayor kubis grg dgn suhun dan pencecah ikan bakar iaitu kicap cili padi... petai for my hubby... aku tukang kopek jek... keje2 cat siap b4 magrib.. yg buat lambat sbb brg2 besar nak alih2... pas magrib baru start tapis segala brg kat luar bilik b4 simpan.. aku pon tak tahu lah hobi hubby aku yg simpan brg tah ape2... aku paling bingit dia byk bwk balik brg2 besi... menyemak .. buat habuk je.... tgh kemas22 dia minta aku blikan dia rokok.. mak plak pesan togeh, udang, utk buat sarapan mee hoon grg sok pagi... rupanya.. hubby aku amek kesempatan time aku pergi.. dia cepat2 kemas brg2 besi dia masuk bilik.. yg pada mulanya aku sok letak kat luar umah..kat parking kete... habis semua dia sumbat bwh katil lain.. atas robok lain... dan sekotak besar yg menyemak mata aku kat depan katil...

mmg lom habis kemas... rase cam tak nak keje jek hari nih.... nak habiskan susun brg.. nak letak brg baby elok2 cantik2... brg2 aku nak bwk spital pon lom susun lagik... bilik aku cam cerah sgtlah pulak biler cat putih.. tp nampak luas...

mlm tadik hubby nak tido bawah... depan tv.. aku ckp.. hah baguslah.. biasa2 kan lah. heheheeh.. so mlm tadik aku tido ngan kucing aku yg cam aku gak.. peknen anak pertama.. heheheh... aku tido dia tido.. aku baring dia baring.. aku makan.. dia makan.. aku cuma marah kucing aku nih berak kat bilik air tak geti jirus.. hehehehe... bau die tintong pale aku....

dekat kol 12 baru berenti keje.. time tu baru rase lapo... aku n hubby mkn ape yg ade jek...

nak amek gambo bilik.. hp adik aku plak tak leh transfer ke pc aku... jadi.. asik cite tak gambo boring gak ek..

lupe nak cite.. adik aku yg aku menyampah tu aku dptkan die keje utk replace aku time cuti bersalin ni... bos aku bagi Rm1000 jek sebulan... adik aku dah start keje 9hb aritu... disebabkan adik aku.. aku leh marah suke hati aku biler adik aku terbongok buat keje.. tulah.. keje kedai henpon lame2.. nak keje opis balik dah beku otak.... ckp senang keje aku.. sok soh buat balik.. lupe dah... tulis notes pon serabai aku tgk... harap die leh wat keje.. jgn kasi malu aku jek....

eh dah lah.. lapo plak.. aku soh adik aku yg mangkuk tu gi tapau...

6 comments:

Eyna's said...

Salam yang...
lama aku tak menyonteng kat blog ko ni....
aku le ni manjang kat fesbuk...ko ada akaun fb tak, bleh aku kaco ko kat sane plak...heheh


Tak lama dah nak jadi mummy kan...smoga smuanya slamat...

noorcahaya said...

Salam Eyna.. aku jwb kat blog ko k..

hey...ini aku said...

noor..
wahh.. nak dpat baby yer..tahniah.sya link awak yer..

noorcahaya said...

hey hey hey.. hmm cam tak perasan name kamu... ok... tahniah byk2 juga kat kamu.. yg dpt 2 little angels

Suhaila Tahir said...

ayang...

dah meletup ke?

ppb_ppkp said...

cha...tahniah..dgn kelahiran baby girl .tahniah

We have been married

Daisypath Anniversary tickers

daisy path - Ditakdirkan Bercinta

Daisypath Anniversary tickers