Nuffnang

click as much as your heartbeat is beating....

Tuesday, July 17, 2012

Lotus Desaru Beach Resort 14/7 - 15/7/2012

Setakat Desaru.. dari kecik sampai dah besar pon biase sgt aku gi... tp aku rase last aku gi masa merendek lagik... gi jauh2 ke dlm.. tk de org punya.. wakkakaka... zaman keluarga aku kaki piknik... mesti masak rendang daging, ayam grg satu kemestian kalo nak berpiknik.... malah aku pernah hampir lemas kat Desaru gara2 arwah abah aku terlepaskan aku... aku rase umur aku 5, 6 thn ko.. jenis tk pakai baju just pakai suar pendek jek... tetek layut pon tk de hal.. comeiii je org tgk.. akakakak... so..maknanya... mmg kitaorang tk penah menginap mana2 hotel or resort kat desaru.. sbb leh balik ari...

As semua tau.. aku laki bini bkn kaki jln... tk suke jln2... kalo leh nak relax2 jek... masa dah tiba.. aku stress sgt... tanpa pedulik hubby aku kata ok ke tak.. aku booking je 2hari 1 mlm kat Lotus Desaru Beach Resort... motip lain.. sebab ade mini water theme park... itu mmg sesuai utk Raesa yg sukekan main air.

Sabtu lepas... aku gerak kol 10lebih... tp singgah gi bli suar hubby aku... brunch sekali... jam dh tunjuk dekat kol 12pm... Raesa tak renti2 nak mkn... adoiyai.. sekali mood dia nak mkn... dah abis pon mintak lagik... aku laki bini decide bentikan dia mkn sebelum dia muntah kan semua... bukan boleh caya minah ni...

kol 1230pm.. aku dah berada di SDE atau Senai Desaru Expressway.... haaa dah ade highway.. kalo tk dulu ikut jln lama... dekat 2 jam br nak sampai... skng tk sampai 1 jam dh sampai... sampai sana.. cari boya Raesa... so ngam2 kol 2pm sampai hotel... ramai org nak cek in.. plak ade group Holcim Malaysia buat family day... wat somak jo... tp urusan cek in mmg laju... marbeles drg buat keje... kat sini tk yg risau parking jauh... sebab suttle service disediakan.. ko tggu je kat kete.. drg lalu ko naik dia akn anta kat area blok hotel.. aaa hotel ke apartment ek nak panggil...
alamak.. driver arab tu terlepas lah nak snap pic.. hensem wooo..yg ni gelap dunia....tk yh tggu lama.. sentiasa ade.. usah irau.... bak kata org sarawak..

Ok.. aku booking under Agoda.com yg sentiasa bagi the best price... nasib cpt aku book.. time tu just RM280 je semlm.. lambat sket dia dh naik ke RM388 kot... tp kalo direct booking kat hotel.. Rm500++.. mmg ler tak mampu den... hmmmm bkn tk mampu.. cam bazirrr jek...

paling aku tak expected... 1 bedroom suite dia 2 tingkat.. bilik kat atas dgn bilik air dia... siap ade bath tub.. bwh ade esbox, microwave, tv, balkoni... aku dpt bilik yg betul2 tgh2 dan mengadap theme park... dan groundfloor.. tk yah nak naik2 lift bagai... :)









Setelah explore semua pelusuk bilik... Raesa dh tak senang duduk... hulur hilir bawak boya dia... nak mandi.. nak mandi dia ckp... aku dah tgk katil king size tu rase dah redup mata nih... so aku ckp.. kol 5pm br gi main.. nak tido dulu... tp kol 4 dh kuar.. Raesa meroyan... hhehehe... so 1st day tak de lah gambo2 kat water park... main air sokmo... paling syiok... lazy river... lazy kebende.. agak extreme sbb bw raesa... harapkan bapak dia... 1st level je Raesa dah tenggelam sama... huhuhuh.. kesian ank aku... ingat nak give up... adakah berat memainkan peranan? hehehe... so aku decide.. bior aku yg pegang Raesa... 3 level seterusnya.. dgn jayanya.. Raesa sikit pon tk tenggelam... so dia pon happy n excited.. dekat kol 6 lebih baru lah nak balik bilik.. tu pon raesa ngamuk tak mo balik... area idung dia n mulut  dia aku tgk dah naik biru dah.. jari kecut mecut... hohoho.. kenot wait.. kene balik gak.. berendam air panas dlm bath tub plak... pon tk mo kuar2... hampeh btol budak nih... 

pas mandi.. kebulur semacam... soh hubby bli burger kat cafe..ingat mlm sket br cr mkn lain... kol 9 aku dh ngantuk... hubby tak abes² nak gak tgk majalah 3 pasal ulor.. so aku bising ar .. sure naik kete Raesa tido.. so mmg kompom dia tido tk sedor diri... so tapau jelah... dah mkn.... titon♥♥♥♥

Day 2 pagi² bgn gosok gigi.. cuci muka.. terus jln...hubby tk mo naik shuttle... alahhhhhhhhh.. soh jln kaki.... dia kata dekat... a ah.. dekatnyerrrrr.. aku bebelll je sepanjang jln...samapi Teratai Cafe kot namanya...tah ape speselnya tah.. aku kene mkn tingkat atas.. tk perlu bersesak2 dgn org ramai yg tingkat bwh.. aku pon tk faham camner drg kategorikan.. ade yg tingkat bwh.. cam aku tingkat atas.. ade dlm dewan... yg grup Holcim surelah dlm dewan lain... ade yg restoran tepi pantai.. semua pakai kupon jugak.. tak kisah lah.. tp the foods... very terible.. nasi lmk rase cam nasi putih... sambal lada boh.. adoii mana sedap... rendang aym sedap lah.. perata sejuk.. dhal dia .. ughhh..... kari ayam dia kaler tk menarik... kuew tiaw tak sedap...  pastu bgahagian roti... jem n butter semata² utk sapuan dia.. roti pon tk byk pilihan.. bubur dia... perg... nak muntah.. tah ape² tah lauk nak tabur atas bubur... pastu ade bhgian buahan n cereal... adoii tu jek... mmg teruk lah..aku bg 1/2 star dari 5 star... 1/2 tu sbb kenyang jek... hotel seri malaysia kat melaka tu 10 kali ganda baik mknan dia.. variety dan sedap.. yg paling penting.. byk mknan yg panas2.. ni semua sejukkk je kat Lotus.. tak caya? gi lah baca org komen pasal Lotus kat agoda.com... byk pasal komplen breakfast dia...yg pentng hot dog n cereal aku masuk dlm plastik.. sbb raesa tk mo mkn sgt... nnt dia leh mkn lagik...



pas breakfast.. jln2 kat pantai.. ombak kuat.. n tak de hati pon nak mandi laut...kol 9 pg lebih pon dh rase bahang panas... ade acara senam robik... 3, 4 ketul je ikut... mana ade bagi tau... kite pakai baju pon tk kene... hmm ko joget lah sorang minah... byk acara leh kat tepi pantai.. tp semua nak pakai duit.. naik banana tu lah.. kayak lah.. ape tah yg terbang then Raesa tarik kitaorang kat tempat org jual2 mainan... aku tertarik kat pistol belon jek.. hehehe.. tp Raesa jek asek main.. tak bg can langsung kat mama dia... ☻hubby aku bli topi indera joned.. heheh... sampai bilik.. dia cite... pistol belon RM22... kalo dgn bateri Rm30, topi RM15... yg jual tu cam mat bangla jek... eksen kemain.. th ape yg sebok kemas2 menan kat situ.. then hubby aku byr pakai duit Rm50 tp balik RM30... hubby aku pon jalan terosssss.. wakakkaka... aku ckp.. tak baik... dia blas... org lain leh tipu dia.. dia pon tipu org.. biler? aku tny... dia jawab.. semlm.. bli mknan.. ckp... Rm11.30... bg Rm50 pulang RM35... hubby aku pon dh sampai bilik br nak cite... mee hun grg, ns grg kg milo ice n kopi ice... RM15?... kenotbeeeee....


 Raesa meroyan  semula bile dgr org kat luar jerit2 keriangan main air... bile aku tunjuk swimming suit dia.. punyalah happy... bwk camera tp kitaorang ade hati nak main lazy river lagik... oh lupe nak cite.. smlm main lazy river... kad bilik ilang dari kocek suar hubby aku.. so.. kene amek br kene cas RM20.. cehhh... so kali ni... pk.. camner nak simpan kad n hp... so pandang kiri ..pandang kanan.. buat² berbual.. zuppp.. belit kad n hp dlm tuala .. heheh... buat2 cam biase.. letak tuala kat tempat selamat... apo lai... moh lah naik sliding kat lazy river... kali ni byk lyn Raesa main air.. aku byk amek gambo... video..



byk kali tenggelam.. tak serikkkkkk jugak


tggu falling coconut curah air... syiok woooo


kol 12pm. kite org cek out..  badan je kat desaru lagik.. tp hati dh sampai kat Jusco Tebrau ..nak tgk The Amazing Spider-Man.. hohohoh... kol 2.45pm kite masuk... org beratur bli tiket panjang giler... so better aku guna citibank beratur special line.. tk ramai org... kalo tk.. kol 2.45pm pon aku still beratur... ..

that all... tak de lah penat.. bcoz.. dekat je kan... tu yg kami laki bini ingin kan.. bkn jln jauh2.. tp balik penat.. sok nak keje.. tak de mood lagik.. hehehehe..

Friday, June 8, 2012

Raesa turns 2years old n 6 months....

Macam biase.. title omputih.. tapi isi melayu... Raesa hari ni 8/6/2012 dah pon masuk 2 thn setengah... Alhamdullilah.. Raesa completely sihat.. tak de dah batuk, flu n fever... berkat doa ibu bapanya. Sekarang.. aku paling suke tentang Raesa ialah senyuman dia yg menawan.. tp susah nak tangkap gambo dia tgh senyum.. dia senyum bile tgk aku... susah aku nak describe camne dia senyum... tp aku leh ckp.. so adorable... 

Perancangan besday utk Raesa ujung thn.. mula2 nak buat tema Angry Birds, tapi rase Raesa pon dh pandai tukar selera... dia suka sgt Barbie... dah byk dh cd Barbie aku bli.. kalo ade internet kat umh.. leh gak dia tgk free kat youtube..eh tak yah.. donlot jek.. nnt kat umh leh bukak.. tapi pc tak anta2 gi service...  kalo ade rezeki... besday Raesa bertema Barbie and Fairy Tales.. cewah.. mama Raesa mmg kuat berangan... so aku nak semua kaler pink... kenapa Fairy Tales.. ooo aku g toy 'R' us aku tgk ade jual kepak rama2 utk di pakai.. kakakakak... tgklah camner... tapi ini cuma perancangan... sebabnya... aku tk tahu ape terjadi... tapi... kalo tak jadi makanya.. aku plan gi bercuti ber3.. hmm bwk mak lah.. kecoh dari dulu... dari aku kawin dulu gi hanimun.. marah2 sbb tk bw dia... adoyaiiii... pastu gi melaka pon marah tk bw dia... we need privacy lah mom... yg hanimoon tu yg aku tk tahan tu.. dah lama dia ungkit.. kekekekek...

Gi mana ? 2 tempat je aku pikir.. tak ke Port Dickson aku gi Lotus Hotel kat Desaru... Cameron? oh nononon.. 7,8 jam baru sampai... tu lom benti2 lagik... driver plak skema... kang penat kat jln raya ajer...

Sampai sekarang agak susah nak ajar Raesa mengira.. sebab dari dulu asal aku sebut no 1, dia sambung 2, aku sebut 3 dia sambung 4... sakit jiwa... tak kira lah english ke BM... cam Ali Setan ko tau.. tau kan scene time mane... kekekeke .. tapi dia ade mood nak ngira.. abes dia kire 1 sampai 10.. tp bile nak tangkap video.. main2 lah dia kire... Byk bahasa english yg Raesa faham.. sonok.. tapi tulah.. cuma aku je ckp english dgn dia.. yg lain2.. tak de sorang pon berbahasa english dgn dia... kadang2 tu aku yg tak geti berckp... terlupa perkataan lah tu.. kekekek... mak tak dapat credit utk english time SPM nok... nak buat 1 ayat pon amek masa sejam... hampes...

Raesa asek aim basikal... 2 bende dah aku bli... motor auto... 2 minggu je dah rosak.. hancus... pastu beskal plastik... kejap jugak.... penangan sepupu2 dia.. laa ni.. asal gi umh abg ipor aku Raesa menenggek atas basikal 3 roda tuh... depan umh aku ade je kedai sekehennyer.. tp aku mals btol nak gi... tgklah.. soh abah dia tgkkan nnt... tak yah bli ygbaru... kalo ni rosak jual kat besi buruk.. heheh... 

k lah malas nak bebel... tgk pic Raesa ku yg shomel2 belako.... 

tak abis2 dgn pis...

sopan nya baby mama

sila abaikan permandangan di belakang.. masa ni blom ade Bersih 4.0


Monday, May 28, 2012

Kawan sama belajar mengadap Ilahi

Last week dikejutkan oleh berita eksiden salah sorang student kat ATC tempat aku belajar... muda lagik.. baru berusia 23tahun... aku baru kenal dlm 5 bln.. bln 6 adalah module terakhir dia.. dan akan tamatkan kelas. Allahyarham ni eksiden dekat highway, biaselah motor bw dlm area emergency lane... tiba2 ade sebuah kereta masuk lane emergency dan terus berenti, so Allahyarham tak sempat break atau mengelak terus langgar belakang kereta. Mengikut cerita kwn yg lain, patah tulang peha, kedua2 tgn pon patah di pergelangan tgn selain luka dia dada. 

Sabtu lepas, aku sedikit lagik nak batalkan utk melawat Allahyarham kerana ank aku tak sihat sgt. Tapi aku pegi jugak. Sampai sana aku panggil dia, dia tersenyum, malah kenal aku dan kawan aku... Walhal.. jumaat lepas, ade student lain melawat.. dari awal eksiden till jumaat, dorang dtg tgk jelah.. Allahyarham tak kenal. Akak Allahyarham kata, dia macam lupa ingatan... hari pertama, semua ahli kerluaga dia pon tk kenal... So bile aku dtg melawat, syukur Alhamdullilah bile dia tersenyum ceria. Tapi sayu, sbb dia byk ckp merapu walau dia ingat pasal belajar dia.. kerja dia... Dan dia tak seperti biase macam di kelas... Allahyarham seorang yg baik, pendiam, tapi haritu dia ceria dan byk bercakap. Syukur kepada Allah bila aku tgk keadaan dia yg positif. 

Aku tak sabar2 nak ke kerja harini utk bagitau keadaan Allahyarham yang sudah mengenali orang kelilingnya di group yg created by lecturer aku... tetapi... meruntun hati bile baca status..salah sorang student, dia tu pegawai polis, beritahu Allahyarham tlh meninggal dunia 6lebih pagi tadi. Innalillahi wa innailaihi rajiun. Terasa dik setelah engkau pergi. Memang kite tak le rapat sgt, tp kehadiran dlm kelas, dirasai. Yelah kelas HRM, berapa kerat sgt lelaki yg ada.. sure semua org kenal. Allhayarham pon penah tegur time aku time dtg kelas hubby aku hantar, ank aku nangis2... Allahyarham tegur.. bawak je kak masuk kelas.. kesian dia... :( ... masa melawat, akak dia pon bg tgk gambar sorang budak kecik, ank sedara Allahyarham, akak dia gembira bile Allahyarham ingat siapa budak tu.. semua gambar dlm henpon dia.. maksudnya dia seorang penyanyang, suka pada budak kecik. 

Kali terakhir aku melawat Allahyarham, akaknya ade bgtau, harap jgn tersinggung ape yg dia ckp... dia byk ckp merapu,... ade sedikit darah beku diluar tengkorak.Sedih dlm hati tgk keadaan dia... tapi aku tak mau tunjukkkan sedih dimuka. Tapi.. siapa sangka dia pergi secepat ini... masih tak sangka dgn ceria dan sihatnya hari sabtu lepas, tiba2 pergi mengadap Illahi... 

Tak pelah.. Allah lebih menyanyangi dia.  semoga Allahyarham dicucuri rahmat dan tergolong dlm orang2 beriman. Harap keluarga beliau tabah menghadapi situasi sedih ini. Al Fatihah utk adik Ismail Bin Mohd Ali



1989-2012



Tuesday, May 22, 2012

Raesa admitted

Before ni raesa demam kejap, batuk n selsema. tp baik semula lepas pegi klinik pesakit luar sultanah aminah,.. tapi lepas 3 hari semua baik termasuk batuk yang dekat sbln tk ilang2.. masalahnya.. Raesa payah nak mknan ubat.. sepatutnya antibiotik kene mkn 7 hari.. tp Raesa mkn 3 hari jek... aku mls nak layan dia muntah2...

10hb May... Raesa batuk2 semula... selsema jugak.. 12hb pagi2 aku dh rase badan Raesa dah tak sedap... tapi tgk dia seronok aje main2 aku terus pergi Kelas HRM. Tghari aku call mak, mak kata Raesa ok jek... tp runtun hari aku balik belajar.. Raesa cuma baring dan lemah... mak kata tak mkn... susu pon baru sebtol dari pagi... byk minum air jek... mak kata dia baik je tak nangis... tp aku tgk.. byk air mata kering dia kat muka.. mesti dia asek merengek2...

Time tu pukul 630pm lebih kurang. tak buang masa aku insert ubt bontot... biase.. lepas 1 jam, Raesa akan segar balik bile panas menurun.. tp kali ni lain macam... demam tak surut... Raesa minta susu... ulur ayam grg kesukaan dia pon dia tak nak.. lepas je susu, terus Raesa kata sakit perut.. sat lagik dia muntah... kesian... aku urut2 belakang dia... tengkuk dia.. mlm sket... aku bg ubt batuk... muntah jugak... blom pon 6 jam aku dh bg ubt kedua... sbb bimbang btol tgk suhu badan Raesa tinggi..  hubby ckp.. kalau tak turun dlm pukul 3,4 pg anta hospital. Raesa mmg tak leh tido lena.. terpusing2.. pukul 2pg Raesa soh bukak baju... badan masih panas.. setiap masa aku terjaga.. walau pukul 3pg aku tk kejut hubby.. aku masih berharap suhu Raesa turun.. dlm pukul 4.00am aku insert ubt ketiga... time tu Raesa soh bukak pempes plak.. dia macam selesa berbogel. pukul 5 aku kejut hubby, ckp suhu Raesa tak mo turun.. hubby marah lah.. kenapa bukan pukul 3 pg tadik .. nape tk kejut... hmm nak layan marah kang lagik susah.. aku bgn kemas barang.. hubby gi mandi... otak aku berpusing pasal kelas hari kedua aku... takkan aku nak repeat balik... bile kelas tu ade lagik tah bile tah.. nasib aku soh hubby cuti.. dia hari ahad pon bos panggil keje... aku ingat aku gi kelas hubby jaga Raesa kat umh... so skng dh jadi lain... last2.. hubby buat keputusan.. aku akan ke kelas dari hospital...

Dlm kol 530am aku gerak keluar nak menuju ke emergency Hospital Sultanah Aminah.. tiba2.. time aku cari Mykid Raesa.. aku ternampak medical card  Raesa.. hah... terus call agent aku, my best fren aku.. dia soh aku ke Hospital Pakar Kempas... spital privatelah... aku mengharapkan keselesaaan utk Raesa.. sampai sana... kat ER, Raesa kene bukak baju, nurse letak kain basah kat kepala, badan yg diselit kan kat ketiak.. hmmm kenapalah aku tak buat kat umh kan... kesian Raesa.. aku tak sempat nak amek gambo.. sbb sebuk dgn urusan admittion. Disebabkan aku baru insert ubt pukul 5pg, dorang tk leh buat ape2 kecuali yg tadik tu.. letak kain basah.. Raesa di masukkan ward 602A... dlm 1 bilik ade 3 katil saja... seronok tgk Raesa yg dah ceria balik... dalam pukul 845am.. aku nak gerak ke kelas, doktor panggil plak sbb nak buat drip. Kesian... 1 hospital sore dia jerit... aku n hubby tunggu kat luar... lepas siap, hubby dukung semula Raesa ke bilik wad.

Aku terus ke kelas, lewat sikit.. lecturer pon tgh bebel2 pasal cerita ape tah.. aku tak masuk otak... time lunch aku pon pergi lawat Raesa... Raesa nampak aku jek.. terus dia cakap... "Mama.. Raesa takittt" huhuhu.... meruntun hati tgk...aku sms akak aku, soh dtg bwkan bubur. Pukul 2ptg aku gerak ke kelas semula... lewat lagik 1/2jam... lantaklah... tp alhamdullilah.. sbb lecturer skip presentation... sbb terlalu byk chapter teory nak catch up...

Balik pukul 6ptg... aku tak de tunggu2... jln terus...tp aku balik umh dulu..umh kosong... kemas2 amek baju dan mandi... menapau... dlm kol 7mlm aku sampai hospital.. tgk Raesa bersantai dgn abah dia sambil mkn bubur Mcd.. Malam tu aku tido dgn Raesa... tido dekat sgt dgn Raesa... nasib aku ramping.. aku mls nak request katil lg 1 even leh claim tru insurans.

Isnin, hubby kata dia cuti lagik... bagoslah.. sbb aku petang ade appoinment dgn doctor pakar O&. Nak buat TVS... nak skodeng ade telur yg matang tak... alah.. baru day7 kan.. haruslah kecik2. aku dh tak sedap badan... rase aku nak demam...bile dh sampai HSA, ye.. aku mmg tgh demam...lepas cek, aku call hubby aku nak balik umh, and take time.. aku perlu tido lepas mkn ubat.. badan aku dah dedar... shaking hard omputih ckp.. kekekekek..... 

Hari tu Isnin, so aku pk gi pasar mlm je utk bli mknan.. aku bli rojak asma, ns dagang, mee utk Raesa... tp mee buang jek.. Raesa nak mkn bubur mcd jek... demam aku kuat balik... aku cam give up nak tido hospital. kol 8mlm... aku ckp aku nak discharge... aku tk thn... aku nak bw raesa balik.. tp doktor tak bagi.. nak tak nak aku tido dlm demam... aku paksa raesa tido jugak.. aku mkn double paracetamol.. dlm pukul 10lebih aku terbangun sbb nurse kaco... raesa pon melalak tgk nurse.. padahal amek suhu badan jek... pastu aku rase demam aku dha kebah sket.. so aku layan tgk tv dgn Raesa.. menachi kat ujung katil dh tido...tah bile aku n Raesa tido balik pon tk perasan.. sbb terbgn semula ade org baru masuk... mokak je ank dia.. tk merdu btol sore ank dia... semua sakit same jek... 3 serangkai...

kurus hah raesa.. tinggal 10kg jek dari 11.7kg

Sok pagi doctor dtg... ketawa bile dia kata aku yg demam plak,.... aku ckp aku nak discharge arini gak... dia kata ok sbb raesa dah tak demam... cuma ubt tak complete lagik... so raesa kene dibekalkan ubt... 

Pukul 7mlm hubby jemput kami... tapi... raesa start balik batuk2 n selsema balik.. dan tgh mlm demam semula... hishhh.. tension... rase kalo aku gi HSA lama raesa dh ok.. rase raesa serasi dgn ubat spital kerajaan... cuma tulah.. tk selesa.. so next  time kalo rajin aku sambung cite aku gi follow up kat HPK... sakit jiwa...

Wednesday, May 2, 2012

Ulang Tahun Perkahwinan Yang Ke 8 Tahun

Annivesary aku yang ke 8 thn pada 30.04.2012... lambat sket update. Rase lama plak kalo kire2 8 thn nih... mcm2 berlaku... tahun ni aku tak mengatalkan diri utk membooking mana2 hotel kat Malaysia ni apetah lagik oversea. Faktor2 yang dipercayai mempengaruhi seperti.. date kene hari biase... nasib baik tk book mana2 hotel sbb aku bizi giler plak sejak boss jepun dtg.. mcm2 nak update... bagero.... dan nasib baik juga takbook.. sbb kekanda aku sakit... batuk yg agak kritikal... aku buat derk jek.. apelah aku boleh buat kan... dari sabtu kot.. so paling teruk mlm annibesery.. nasib 1 may cuti.. kalo tk aku gi keje mata merah cam vampire.. eh tak.. hero tamil yg popular tu.. kalo marah je mata merah.. 

Aku rancang nak masak best2lah... tapi aku tgk umh yg huru-hara sbb sesi mengecat umh telah bermula... so aku sgt boring... lepas bekpes.. aku patot gi spital utk cek hubby aku.. tp hubby aku sambung tido... sadis wa tgk... so bile dia bgn... aku n raesa plak tido... bile raesa bgn.. hubby tido balik... Raesa bgn ..mak aku bw raesa kuar plak dgn adik aku gi bli tibi... lepas geram ke mak aku.. bli 42 inci.. sementara tu aku masak... time tu aku dh siap pakai baju nak jln... aku soh adik aku masak.. dia berambus plak.. so aku msklah aym kari, sayu kobis grg, sotong grg tepung dan sambal pelam... mak aku tk balik2.. hampeh... so aku kejut hubby yg asek terkujat2 batok... utk mkn tghari, jam menunjukkan pukul 4pm... kekekek...

Oh lupe cite.. b4 masak aku ketip kuku kaki tgn hubby aku... di mana aku perlu basuh tgn aku dgn sabun yg byk selepas itu sebelum aku masak2.. kakakakakaka.....

mak balik dlm kol 5lebih... so aku ckp kat hubby... sok jelah pergi... balik keje gi klinik pesakit luar depan kubur mahmodiah... so thn lah sket...

So aku tak mood all day long except... read the book.... :))



WHAT A BORING DAYS THIS WEEK.... HR CLASS ALSO MAKE ME SICK...

Wednesday, April 25, 2012

Muji Bte Awang.. ibu mertua ku

Jom gossip... akakakakaka... gini... MIL aku ni kalo yg tau.. dia ni dah tak boleh jalan... kalo imbau2 cite2 aku yg lama... kesiann aku tgk org tua nih... cam kain buruk.. campak sana sini... kalo ade ape2.. hubby aku jek asek kene panggil dek biras aku... semua hubby aku kene settle... nak harap kan ipar aku yang berbini tua tu.. dah cam org bodoh ikut ckp bini... yang bungsu plak.. bini pregnant.. ank sedara hubby aku asek kene marah je kalo call dia.. dia kata.. asek2 call dia.. babeng... kalo aku tgk.. kalo ape2.. hubby aku jugak yg settle... 

Ada aritu aku dpt call dari biras aku yg jaga MIL aku.. kire bini abg ipar aku lah.. kata mak ni lemah.. call huby aku.. biras aku kata hubby aku sakit nak bwk motor gi sana... mmg kebetulan huby cuti... minta tlg aku dtg... hmmm aku call hubby.. aku on the way balik pick up dia... then amek Raesa terus gi Kota Cahaya Masai.. sampai sana.. MIL aku ok lah pulok... check kencing manis dia dalam 5.7 kot... 

Khamis lepas hubby aku cuti lagik anta MIL aku gi spital HSA utk check up.. then soknya.. biras aku cite.. kencing manis turun lagik... hubby aku soh bg glukos dan tambah dose.. selama 3 hari till ahad.. kencing manis MIL aku tak lebih 5.. dan berada dlm level rendah.. so Ahad lepas hubby aku kerja.. dia soh adik dia or abg dia hanta mak gi spital.. sbb mak lemah dan kurang sgt mkn.... tapi dorang kata mak ok.. kencing manis 4.. =_=

Sok pagi2 hari isnin lepas...kol 7 hubby dpt call dari ank sedara dia.. kata mak mentua aku dh hypo.. hehe drg bukan geti guna perkataan hypo.. dorang ckp.. cam nak koma... aku dh lah nak kire OT hari tu... hubby aku soh ikut.. aku terus gi berak... sambil pk camne nak mengelak... tp no decision... kuar bilik air hubby tny lagik... i deeply breathed.. oklah.... tp kene pergi keje dulu ..isi brg cuti n nak buat keje sket... sampai opis kol 820am gitu... b4 9am aku dh chow.. atau sebelum boss aku sampai.. ekekekek..

kalau cite hantu.. kan seram tiba2 tgk ade budak pompan kat tangga .. gelap2... heheheh

ni budak dah boring.... jom kite mkn... 
sampai sana.. hubby ckp.. nasib baik bw kete.. aku tgk exora abg ipar aku tk de.. hubby kata maybe biras aku tu anta ank sekolah...masuk dlm umh..biras aku tengah sudukan air glukos kat MIL aku... huhuhuh MIL aku dh terjengil mata dia... tak leh ckp dah.. panggil pon dia tak dgr.. aku soh hubby angkut terus masuk kete... Hospital Wakaf An Nur tak lah jauh sgt... tapi cam lama giler nak sampai.. oh.. ade bus kat depan.. terhegeh2... sampai sana.. terus gi emergency... bw MIL masuk sana... doctor bg glukos.. so terus masuk dlm darah.. effect dia lagik cepat dari bg minum... Raesa asekk jek ajak masuk tgk nenek dia... aku bengang asek kene sound dek nurse kat situ... ini bukan ward yeee... ni emergency room... nyaringgg je sore die... 4 kali jugaklah kuar masuk bwk Raesa... last2 aku soh nurse tu ckp... pasal ubat..... keh keh keh... terus Raesa tak de nak masuk2 lagik... so boring2 tggu... amek gambo ... gambo Raesa jek... lupe amek gambo MIL aku... kitaorang gi kantin... baru nak cekek... nurse call hubby aku kata dh leh kuar...ahhh.. tggu ler jap... dekat 2 jam tggu.. tau2 nak cekek... kene panggil plak... 

MIL aku dh ok.. dah boleh cakap... bwk balik.. tgk2... abg ipar aku ade kat umah.. what the heck..? u know what... dia baru balik dari buat IC... dan anta n ambil ank dara dia dua org gi test komputer utk lesen dia... OMG.... ko besarkan buat IC dari hanta mak ko sendiri yang dah terjegil mata... what the fuck ... aku maki2 dlm hati... aku rase engkau mmg harap mak ko mati kan... tak susah2 nak jaga.... aku malas nak ketawa kalo dia buat lawak... haram lah... nasib hubby aku pon menyampah tgk drg jugak.. ckp tak geti2 bahse... 

4-5 thn yg lepas.. ceh.. mengimbau balik.. rase aku ade cite kot dlm blog... buat pertama kali MIL aku kene hypo.... mata dh terjegil.. pangil nama pon dia tak respon.. dlm pukul 5pg kot... masa tu hubby tido umah sana... aku kat umh dok teman mak aku... (huhu lom ade Raesa) call aku.. kata MIL tenat... so aku bergegas gi sana... mata air ku mengalir.. sampai sana terus lah harus aku jerit sket... NAK TUNGGU APE LAGIK.... BAWAK GI SPITAL..... sakit jiwa aku tgk drg ramai2 tak geti buat ape... aku tgk jiran dorang dtg baca yassin ..siap kata.. sedara dia pon ade cam ni.. mmg tak de harapan.... aku desak hubby bwk spital... 1st time aku tgk MIL aku gitu...pastu baru tahu... kencing manis dia terlalu rendah... hypo ler tu.. see.... bende ni terjadi aku mengingatkan PIL aku dulu gak.. drg tk bw gi spital... time tu aku berniaga nasi lemak malam depan umh... pukul 11 lebih mlm baru dpt call guna telepon umh.. kata soh dtg tgk PIL... tgk henpon.. byk miscol... sampai sana PIL aku dah 'pergi'... tahu tak sakit ati aku dpt tau.. drg dh call kitaorang dari kol 9mlm... aku sampai.. PIL aku baru saja menghembuskan napas terakhir dia.. so selama 2 jam dorang buat ape ek.... dorang jawab... nak tggu Din (hubby aku)... ffffftttttttt.........

Tu lah problem dari dulu sampai sekarang... mereka terlalu bodoh atau bangang atau.. buat tak tahu untuk buat keputusan... dan menyusahkan orang... sedih aku tgk keluarga MIL aku... dulu.. orang kata... bagus beranak lelaki... sbb syurga ank lelaki di telapak kaki ibu... ye.. tu dulu.. nowadays... laki byk ikut telunjuk bini... mak tolak tepi tak pe... MIL aku ade 5 org ank lelaki. menantu perempuan dia semua tka boleh pakai.. kecuali aku ..ekekekekeke.. tapi 1 orang abg hubby aku dh meninggal... mak aku plak ada 5 orang ank perempuan 1 lelaki... if terjadi sesuatu kat mak.. semua ank perempuan bersatu.. bernasib baik suami understanding dan beradik aku mmg tak berat sebelah atau ambil kesempatan pada suami.. 

Yelah.. apa2 pon.. semua ketentuan Tuhan... ape terjadi.. dia yg menentukan... tapi kita sebagai manusia.. berusaha untuk berubah.. bukan asek menyerahkan segalanya pada takdir... dah lah... sakit ati ingat2 nih...rase nak flying kick sekor2... 
 

Raesa batuk.....

Budak nama Raesa ni ekceli dh 1bln batuk tak baik2... tak de lah kronik.. tp keraplah jugak batuk time tido.. dah batuk.. muntah plak tuh.. rase bln ni aku basuh cadar dah byk kali dah... bertukar2 cadar.. aku risau juga.. kalo dibiarkan kene jangkitan paru2 plak... ubat bende yg paling susah sekali... dia tak mo mkn... aku dh mls nak bg.. asal nak bg.. sure aku jadi incredible hulk... i can't control my self.. hmmm... so jumaat lepas.. aku tgk batuk Raesa menjadi2.. so aku nak amek 1/2 day gi bawak dia gi hospital sultanah aminah di wad pesakit luar.. b4 tu.. pagi2 dia bangun dia batuk2.. aku ckp kat dia... 

"Raesa.. nnt kite gi hospital.. jumpa doktor....."
"Tak nak ubatttttt" Raesa potong ckp aku... nangis lah plak.. ekekekek... tau jek nak amek ubt.. 
Aku pergi petang.. so leh balik terus umh... Raesa mmg lah suke jln2.. tp bile nak jumpa doktor dia cam seram2... time duduk atas riba aku ngadap doktor... doktor soh dia bukak mulut.. hampeh.. doktor siap nak kuis2 mulut raesa yg tertutup rapat tu... tau2.. uwaaaaaaaaaa.... adehhh.. apelah.. wat malu jek... then doc soh gi x-tray... melalak lagik time soh bukak baju.. apetah lagik nak baring atas meja x-ray... then balik ke bilik doktor... Raesa tak mo masuk bilik... keras kat luar.. haisshhh.. tarik dia jugak... dok depan doc... muka dia standby nak nangis... hasil x-tray... doc kata tak de ape2 sgt.. kahak pon tk byk.. aku siap ckp.. nak nebulizer leh tak.. doc kata aku merepek.. pastu aku tny.. ade tk ubt yg tk perlu mkn... mane aderrrrrrrrrr doc tu jawab panjang... doc just bg ubt batuk/kahak dan antibiotik... 

Balik umah aku bg ubt kat dia.. ade 3 org sepupu dia keliling dia nak bg semangat.. Raesa dah nak nangis ckp tak nak tak nak.. kebetulan sepupu dia umur 3thn++ batuk2 gak.. aku pujuk Raesa.. tapi dia tunding jari soh bg sepupu dia....so aku testing kat dia.. punyalah senang nak mkn.. nganga jek... so turn Raesa plak... hadoii... kene bg sikit2 guna shringe.. 2.5ml ubt batuk  + 1.3ml antiboitik... 1, 2 kali masuk lah.. 3 kali bluwekkkkkkkk.... nasib aku dh standby kain keliling dia... habis semua keluar... dgn mee2 yg dia mkn semua kuar... aku thn je nak jadi incredible hulk... aku bg dia muntah semua sekali.. kahak2 pon kuar kot... pehtu.. aku pegang dia.. tutup hidung, picit pipi dia biar bukak mulut dan pancit ubt... make sure dia telan baru aku lepas... mmg azab sketlah kan.. tapi hanya 2 hari je ubt dpt bg... dia asek nak ngelat jek... aku pon mls... tapi alhamdullilah.. dia tak de batuk2 time tido... until now... dan pantang ice seperti doktor advise...

Terlatest aku try cari susu baru utk Raesa.. aku frust susu coklat pediasure byk tempat tak de stok.. vanillaaa je byk.. econsave tak de.. giant tak de... tesco cuma dpt 2 tin jek.. stok abes.. skng kat umh ade tinggal 1 tin .. tu pon baru bukak semlm... aku try Fernleaf coklat... baru masuk mulut dia nak muntah... hmmm bazir susu terbuang... pasni nak try Dugro or Dutch Lady... susah2kang aku bg milo je kang.. heheheh....  



Friday, April 13, 2012

Wira ku tali putus.... :P

Dah dua ari aku rase sumting wrong dgn gear kete aku... kalo aku tukar gear.. msti cam ade bunyik grik-grik... dan temprature kete aku pon ade naik sket... serem aku kalo air kosong... tp temperature ok balik...

Semalam... aku rase mungkin aku pijak clutch tak habis mungkin ade bunyik bile aku tukar gear.. aku pon tekan habesss..smlm balik keje.. aku cuak temprature naik balik... even blom tahap merah.. tp naik dari biase mmg aku cuak ler... tak pasal2 kene benti kete bukak bonet berasap.. time tu dh kat tampoi.. nak masuk kg melayu.. dlm kepala.. amek Raesa terus balik, dan nak tepon hubby tolong tgkkan kete sebaik sampai umh... amek Raesa.. cpt2 aku blah... Raesa ngarok soh bukak ekon.. adehhh.. aku seramkan temperature naik.. dah tu aku nak kuar simpang yg amat sebok kat jln raya... dekat gile dh dgn umh aku.. lepas je aku kuar simpang aku on ekon n signal kiri utk msuk umh aku.. tukar gear 1, turun bukit depan umh terus.. PAPPP... kete terus mati dan jem... pedal clutch cam lembik jek.. tak naik... aku lepaskan handbreak pon kete tak jalan.. ah sudahhh... aku call hubby.. citelah.. pedal patah.. huwahuwhauhwau.. hubby baruu sampai kat parking motor dia kata... dia tny aku mcm2.. mana aku tau.. bile dia stat bebel aku pon .. ok dah dah... putuskan talian.. hohoho... 



pukul 7 ptg hubby aku sampai.. aku bersantai kat buai... bukan aku tau nak buat ape pon.. hubby cek-cek.. dia kata tali clutch putus... hok aloh... dlm otak aku terus pkir $$$$ terbang.... hubby pergi cari mekanik... tapi dia balik bwk brg.. mekanik tak de.. semua nak balik... so bli brg jek.. pasang sirik.. eh boleh ker hubby aku nih... 

kesan eksiden dia dulu dan kenaikan berat badannya menyukarkan kerja2.. akakakak.. punyalah susah nak tarik tali tu dlm kete.. macam2 pesen aku tgk hubby aku duduk .. telentang.. ngereng... peluh jgn ckp... hari dh gelap.. cuma torchlite jelah pakai... settle... pastu mmg aku kene marahlah.. sebab. air dlm tangki keringg... huhuhuhu.. nasib tk jadi ape2... aku lah kene isi.. then test2 kete... yeahhhh dah okay...jimat duit... barang tu just Rm45 jek..

So pas magrib aku ingat nak masak sedap2... sekali dia kata.. tk yh lah.. masak megi jek... wink wink... aku diet... tk mkn pon tak pe... tp dia panggil soh abeskan megi dia.. tk abes... 2 bungkus sekali masak... dia tau aku tk mkn lagik.... mkn jelah 4,5 suap je pon....... 


Terima kasih my hero... :) ....

For my Wira.. ko jgn buat hal.. kang aku jual ko kang...

Thursday, April 12, 2012

Perangai Raesa

Anak dara ku dah pon mencecah 2 tahun 4 bln 8hb april yang lalu... macam2 perangai dia dh keluar... pandai mengikut2 orang... Anak sedara aku yg tua sethn je dari Raesa.. kurang berckp. kecuali dgn family dia je.. abg2 dia.. tp kalo org lain tny dia.. sonyappp jo.. tp kalo suruh ape2 dia buatlah.. tp bile bersuara.. mak ai.. kene plak marah2 abg dia.. so kuarlah perkataan yg tak enak.. iaitu babi. So bile aku ade kelas, aku tumpang kat umh akak aku... so Raesa bergaul dgn ank2 akak aku... perkataan 'itu' Raesa belajar... dia tau gunakanya ayat 'itu' time marah.. ade sekali aku corner drift kete aku, disebabkan Raesa tak seimbang.. nak tergolek sket.. dia marah dan sebut 'itu' sakit ati aku dgr.. aku pon marah2 sambil pukul2 sket mulut dia... so Raesa diam..
Lepas tu Raesa terlepas lagik ckp kat depan abah dia.. wooo lagik teruk kene.. abah dia siap marah hentak pintu.. alaaa.. ala-ala gertak.. aku kat dapo time tu tgh sedia kan makan malam... pastu hubby aku dtg dapur. Raesa tak ikut pon.. lagipun dia dh mkn... lepas mkn aku jenguk dia.. dah tido dh budak bertuah tu.. huhuhuhu... 
Dari hari sabtu Raesa asek ulang2 tgk cite Hantu dalam botol kicap.. dlm 1 hari 3 kali... sehingga dia hafal part ape ko tau...kalo yg dh tgk tau lah.. time pelakon tu ckp babi.. 2 kali pelakon tu sebut.. 2 kali lah Raesa ikut.. ngeeeeeeee.... so smlm dia tgk lagik... tgk dgn abah dia.. aku ckp dgn hubby.. cuma tgk..nanti ade part drg joget2 dgn hantu.. abg tgk Raesa.. dia sebut tak perkataan 'itu' .. sekali tiba part tu.. Raesa pon sebut jugak.. hubby aku pon .. 'Ape?.. Raesa cakap ape?... "tak tak taktak tak tak" Raesa balas.. ko caya budak besor tu ckp gitu.. tau salah dan ingat dia tk leh sebut bende tu...dia cam tarik balik word tu.. huhuhu bijak bijak... tapi  geram kan..

One more dia ske upin ipin... mmg rancangan tu sgt baik utk Raesa contoh.. Raesa dh boleh mengira 1-10 gara2 asek ulanggg jek part kire2 tu..  selain tu leh memupuk rase syg dia kat orang lain... Raesa sgt excited time ade part2 comel2.. dia yg suke sgt... berbanding dgn boboiboy.. Raesa akan menjadi kasar.. taulah kan.. suke sebut tak guna.. hmmmm ... 

Bad habit Raesa terlatest.. asek mintak maggie.. ni abah dia punya pasal lah nih.. dulu tgk nampak baru mintak... skng.. leh request2.. tak bg ngamok... bg nasi ke.. ayam peha upin ipin ker.. dia tak mo.. terpaksa lah aku msk maggie ayam separuh bungkus.. sure licin... tp abah dia tetap salah kan aku bg ank maggie.. dah dia yg request selalu... adee je stok maggie kat umh... huhuhuuhuh.. bukan tk masak.. kadang call aku jgn msk.. mlm nak mkn megi.. salah aku ker... :P

Ade lagik satu pangai abah dia Raesa ikut... kalo abah dia.. suke gentel ujung bantal (dari kecik lagik).. cam belacan dh 2 bantal dia buat syok dia.. tak bg basuh... Raesa suka gentel ape ko tau.. gentel cuping telinga.. siap dua2 tgn dia gentel 1 telinga.. tk plak gentel tinge dua2 serempak... kadang cuping bapak dia pon gentel.. caisssss... syok dan meleka kan dia... 

Entahlah... hanya berdoa.. An Nur Raesa menjadi ank yg baik dan solehah.. Kita as parents yg membentuknya...


Tuesday, April 3, 2012

Shopping abeskan voucher buku

Ahad lepas, hubby ai kejer mencari sesuap nasi... heheheh... mak ai gi umh abg aku kat pontian... so tinggallah aku n Raesa.. tp ade plak sepupu aku n ank dia.. Aku ngelak nak kuar dgn dia... last2 bawak lah jugak... Perancangan awal.. aku nak bwk ank sedara aku... teman kan aku.. takut ilang plak Raesa time aku pilih2 buku.. so kensel... bwk lah dua beranak tu...

Aku gerak kol 10 lebih ke Angsana... pagi tuuu... so parking byk...terusss ke gedung buku. Badan Cemerlang... b4 ni aku gi Harris di Jusco Tebrau.. buku tarak.. plus.. voucher tinggal kat kete.. Aku tgk sepupu aku bwk ank dia dgn Raesa keluar dari bookstore ni.. sebab ape.. budak2 nih main susun2 bukulah pulok... haru...

Aku cargas ke bahagian Law... nak cari buku akta-akta bagai.. tapi haremmmm buku yg aku nak tak de.. mesti budak kelas aku dah tibai dulu.. hampa aku... last.. pusing2.. tak cukup tgn nak bw buku, novel n etc... kamus pon aku rembat.. paling mahal lak tu.. RM40++.. leh dpt 2 novel. So keputusan dah dibuat... aku borong buku as below





Lepas tu aku cari Raesa... call sepupu aku dia kata kat reject shop... sampai sana.. aku tgk dari jauh.. budak2 tu main sangkut baju plakkkkk.. kat tgn masing ade baju dipegang... kene plak bahagian kanak2.. rendah2 baju di sangkut...

Jam pukul 12pm.. terus kitaorang mkn KFC... nak layan Raesa mkn ayam favorite dia.. Drumstik... cam Upin Ipin.. tapi KFC Ori kene tunggu... Raesa tak thn nak tggu.. ayam spicy pon dia tibai... dah sampai dia punya peha... baru dia stat mkn... habis seketul mkn sorang... marbeles lah ank mama nih... 


 



Monday, March 26, 2012

Kelas HR module Industrial Relations (IR) 24/25 March 2012

Before ni masa kelas pertama aku. ade blajar sket pasal IR tp just kias2 jek.. padahal time tu blajar Employment Law. So bile di terang2 aku cam sakit otak sket.. pasal pickett lah.. strike lah.. so aku pon cuba nak lari dari kelas IR utk bln ni... tp kawan aku Wan ckp.. better utamakan kelas HR dari class2 utk newbie. So aku pon.. hmm oklah... 

Masuk kelas sabtu tgk buku ..english semua tulisan.. adoiii... ayatttt semata2.. tak de gambo2.. dgn lecturer dia.. mula muka tak serupa mesra alam... cam garangg jek... asek nak tanya2 aje.. why why why.. nasib tak cam kat skolah dulu.. tunjuk or panggil nama utk jawab soklan...  lepas tu.. barulah nampak true color lecturer ni... oh nama dia... Khairul Anuar Juri ... org johor yg berhijrah ke KL... makin lama makin kelakar plak... payahlah.. dh lah aku dari pagi sampai petang nak control cun.  kang ketawa cam jin plak.. tp kat sana ramai ketawa cam jin... nak nak polis pompan.. bergegar sore dia.. huh.. polis pon masuk blajar ek.. biaselah.. kelas dewasa mmg begitu.. macam2 lapisan umur dan kerjaya ade... 

Hari pertama... boleh lah jugak ketawa. tapi aku ngantuk giler all day long.. mmg tak masuk otak sgt.. aku sgt bimbang huhuhuh... kang quiz tk geti jawab.. tp happy lah.. nak nak dpt voucher RM200.. happy nya kite...

Hari kedua.. aku rase aku segar sket.. belajar just 1 chapter. lepas rehat ada quiz.. adoii... even leh tgk buku.. aku takut dia soh bg idea utk aku terangkan jawapan... sekali.. hmmm gile senang... cam soklan budak2 skolah.. jawapan terpampang dlm buku.. kekekek... siap berbincang... hehehe.. semua mmg bincang2 pon... 

Kemuncak bile nak buat presentation... gruop aku yg pertama sgtlah skema... nama group pon LADY DIANA... yang lain.. Lady Gaga, First Lady, Ladybird, Lady Like dan tak boleh blah.. Lady Ker, der? sbb ade 3 ekor kumbang... yang lain pompan semata... tapi yang menjadi kitaorang pecah perut bile grup ladylike buat presentation sbb drg belakon..  aku nak cite pon tak geti.. sebab semua masih terbyg di mata aku nih.. 

Terima kasih buat Lecturer aku yg betul2 make my day... sampai nak gi keje arini pon cam eksaited .. padahal whole week tak de kat umh siang hari... 2 hari penat belajar macam aku dpt cuti panjang 1 minggu.. gitulah yg aku rase.. naik keje hari ni.. otak ringan jek... stress ilang...alhamdullilah... 

Walaupun kat Danga Bay sebok ade Expo barang2 baby.. aku tak dan pergi walo dekat jek...


pssstttt... some one like me...huhuhuhu... nahe nahe... not available...

Friday, March 23, 2012

Hari ni geram, seram, happy dan trolll

Hari ni macam2 berlaku... wah jarang giler aku update.. ape bende yg berlalu... selalu citer basi jek... 

Morning2 aku bgn kol 430am.. hubby pon samer sebb dia kene gi keje cepat.. aku tk leh lah buatkan dia sarapan.. kang memekak je kat dapur.. sebelah umh sewa org baru banak.. kang terjaga ank dia dgr mesin blender aku yg nyaring tuh.. so aku buatkan air jek. gitu2 kol 5 dia nak gerak.. aku dh atas katil nak tido balik.. tiba2 dia masuk balik... marah2 sape rembat minyak moto dia... sherlaker kan... nasib lah tk dgn motor2 dia angkut... proses yg buat lambat.. kene pasang ape tah balik .. macam 1 wayar ke ape  tah.. pencuri tu cabut kene pasang balik.. pastu hubby bli minyak naik kete aku.. gitu.. kol 6 pg baru blah... mekak member... 

aku lak.. terlajak tido... kol 8 br bgn... alang2 dah lambat.. aku nak bli air sukida kat jln utama.. senyap sunyi.. semua kedai tutup. rumah org pon tertutup... aku park kete dekat dgn mesin air tu..bekal aku 1lit.. tp bekas air 10lit utk umh pon aku isi.. lama giler nak tggu penuh.. tiba2 ade pak indon cam keje kontrak dtg dan berhenti depan kedai tertutp tu.. aku seram gile.. kang dia rompak kang... air lambat plak rasenya nak penuh.. aku dah pusing tgk gerak geri indon ni.. dia membelakangkan aku sambil OMG oh mak gua... dia pegang besi.. besi cam buat umpil pintu tu.. besar derrr... aku gelabah giler... aku rase aku kene mati hari ni.. kene bunuh... aku tgk Raesa.. huhuhuh.. ade kete lalu.. dia letak batang besi tu... lagik gelabah giler aku.. kete tu blah.. dia belek lagik... huhuhu.. aku pon terus stop air tu.. walau belom penuh.. dan ade baki 30 sen lagik.. aku jalan cam ketam ke kete aku.. aku buat2 biase.. tgk muka dia.sambil senyum..... Kakkk,,,,... dia kata lembut... aku pon buat2 tny.. keje sini ker... idak lah.. kerja larkin.. tggu org ...  owh.. aku pon masuk kete cepat dan lock kete.. huhuhuhu... cabottt.....  Dah lah dlm beg aku ade 3k.. baru dpt duit undi... nak masuk dlm bank ari ni.. tak pasal2 aku kene rompak... Lepas antar Raesa kat umh bbstr dia.. aku terus gi kerja.. sampai kol 9am cam boss.. sbb bos tak masuk.. hehehe

Lunch hari ni kan 2 jam.. tp lantak. mesti lebih punya kalo aku kuar.... byk bende aku nak buat... aku nak gi bank islam kat BBU..pehtu gi CIMB.. tp lain dah tukar.... aku nyer ekon kete rosak.. tiba2 panas tp last week.. tggu hubby aku perggg.. bile lagik.. alang2 lalu tempat workshop tu... aku singgah soh cek ape sakit... lama plak tggu... semua bizi.. lebih 1/2 jam aku tggu.. dlm otak.. kalo lambat gak.. aku kensel gi bank.. sat lg salah srg dh abes keje terus dtg kat aku.. dia masukkan gas dan tukar fius.. tu jek.. tak sampai 10 minit... dan kene cas RM10.. pergg lega lepas tau bkn sebb kompresor... kalo tak melayang duit ratos2.. 

Gi bank islam.. sampai sana... serempak dgn van safe guard yg bawak duit..dia bwk duit.. tiba2 duit sekepuk jatuh depan aku... aku ape lagik.. laju amek masuk dlm beg.. wakakakkakaka.. acah mak enon.. tu aku tgh berilusi... berangan kejap.. haiii.. syok nyer kalo betol... well. kerana berangan lah.. aku terlepas nak deposit duit aku.. ngeeeee.. guard2 tu dah bukak mesin deposit.. dia ckp.. pukul 2 baru bloeh.. what the fish.. ingat dekat2 aku dtg agaknya.. dh lah.. branch ade 2 je kat jb... mampos.. lg 1 kat bandar.. jgn harap aku pergi.. buang masa aku.. baru pukul 1.15pm time tu.. tkkan aku nak tggu... so aku lari balik.. masuk highway..... ohhh crappp.. jem rabak.. nyesal aku ikut situ... baik aku ikut pandan... tak pasal2 aku kene eksesais kaki.. kete manual kannn.. tapi tak pe.. ekon dah sujukkk... tgh hari terik ..biase aku tak rase ekon pon walo paling high.. skng bukak no 2 je dh sujuk.. miahahahah.. 

Sampai area keje aku.. aku gi cimb dulu. bank duit kat kawan aku.. minta tolong bli kan tudung.. pastu aku masukkan jugak kat akaun aku RM3k tu.. nnt aku transfer jek.. lagik senang.. hubby aku lah.. nak gak terus bank islam... ahhhh... tis time follow my way.. transfer jek... takut aku nak bw duit tu kesana kemari.. 

Last sekali.. kene blikan grg pisang asst aku tu... sampai kan..aku pon tak makn sbb aku tak lalu dh... penat harung jem... 

So.. THE END,,


anyway sok 2 hari aku ade modul  Industrial Relation utk kelas HR aku ni... harap best.. dan faham.. byk keje kosong tekankan pasal nak tahu IR,OSHA dan Employment Law.. i loikeeeee.




Tuesday, March 13, 2012

Mak ku sedih pagi2....

Susah aku nak ckp... orang tua.. makin lama.. macam budak plak pangai dia... one day kite pon mungkin gitu jugak.. terlalu sensitif... sejak aku sakit... Raesa tiba2.. tak mesra alam dgn mak aku... kadang2 jek.. kadang2 sampai kene pujuk baru dia nak mak aku... mak aku lak.. asekkk tny.. sayang atok tak.. agak2 Raesa bosan kot kene tny.. so asal tny Raesa jawab.. tak nak atok.. kasar plak tu.. kalo pegang2 kene tepis... kalau naik kete.. Raesa marah btol mak aku dok depan.. dia soh atok dia dok belakang...mak aku plak.. kadang2 dia geramkan Raesa sebab Raesa tak nak kat dia.. ade sekali tu mmg Raesa nangis.. hanya sebab mak aku panggil dia... so bile aku nak gi keje.. aku dokong Raesa.. ckp salam.. pas je aku salam...aku tgk yg Raesa pon berebut nak salam.. sekali mak aku lempang Raesa 2, 3 sedas... dahhh nangis lagik budak tu.. mak aku mmg lempang slow.. tp dia tak pasan.. jari dia berat.. bkn aku tak pernah kene.. dia cubit pon sakit.. walau dia kata.. alahh slow jek... 

Mak aku skng rindu nak peluk2 Raesa... Raesa melekat kat dia.. tp Raesa dh tak mo buat tu semua... dia sanggup dok bilik... kalo aku dok kat hall pon.. Raesa masuk bilik wat keje dia... kalo mak aku dtg.. Raesa tak mo tak mo.. aku tk ngajar pon ank aku bencikan atok dia.. sampai kan aku bg contoh kat Raesa.. boboiboy sayang atok aba dia... nanti barulah dia sayang terpaksa kat mak aku...

So pagi tadi as usual.. mak aku panggil Raesa time bgn tido.. Raesa ngarok jek.. marah2.. mak aku amek hati.. pastu ckp.. atok gi pontian.. jgn harap jumpa atok lagik... pastu lepas aku nak gi keje... mak aku dok buai.. soh Raesa salam... haram dia tak mo... dua kali dia pusing.. sekerat jln dia patah balik... mak aku hulur tgn... utk kali ke 3.. Raesa turn back je.. dia kata...."Dah.. tak yah jumpa atok lagik.. atok gi pontian" majok wooo... then aku pon amek Raesalah.. malas lah nak layan cucu n atok ni nak gadoo jek... masa aku gostan kete.. aku tgk mak cam sedih2 cam rintih2 nak nangis.. adoi makk.. don make me feel guiltylah... salah Raesa ker dia camtu.. budak lom ade akal lagik... mak aku ckp.. ank sedara aku yg lain.. semua syg kat dia.. tak de camni... mak aku ade ckp.. jgn ajar ank cam tu.. ish. sekali pon tidak mak... sedih aku... Raesa lak satu hal.. aku sendri cakap.. Raesa sayang atok? of kos dia jwb.. tak nak atok... huhuhuhu.. camner lagik... ?

Raesa skng aku ajak jalan pon tak mo... aku dha siap2 nak jln2.. dia nyorok tak mo ikut... kata nak dok umah.. pergg... ngikut pangai aku dulu2 plak... mak aku penah cite.. orang semau dha keluar umh siap2 nak jln.. aku dlm umh babai semua orang..tak de feel nak jln2... padahal aku tgk budak2.. pantang pakai tudung.. pantang pegang kunci kete.. dah berdesup pakai kasut... 

Entahlah.. dulu aku berdoa agar dikurnia kan anak.. yang boleh bahagia kan keluarga... boleh jadikan teman mak bile sunyi2... tapi aku rase aku kene berdoa.. Raesa cepat besar dan berakal supaya menghormati dan sayangi orang tua... huhuhuhuhu... 



Wednesday, February 22, 2012

Aku sambung belajar.....

Aku nak cite asek lupe.... bln February dah adalah kelas kedua aku. Aku sambung belajar kat UUM... jarak jauh lah.. under ATC Training dekat Danga Bay. Aku amek Executive Diploma of Human Resource Management.. yelah.. kene ambil dari bawah.. sebab aku dulu ade Diploma Accountancy.. Aku belajar dua 2 hari  saja dalam sebulan iaitu Sabtu dan Ahad.. 9am to 7pm... tp selalu balik cepat...Aku sedari jadi HR lebih menarik dari Accountant... 

2 kelas yang aku dah hadiri iaitu kelas Employment Law dan Occupational Safety and Health. Antara ilmu2 yg aku suke sgt2.. yang seronok... habis saja kelas 2 hari dah tak payah pk2 lagik.. cuma assigment saja... sebab.. aku tak de exam besar.. aku harap aku lulus dgn cemerlang... pastinya.. convo akan dibuat di UUM Sintok Kedah. 




Gambar aku segan lah... well student baru kan... yg ade pic curik2... lecturer singh yang kelakar... time ni tgh rehat... drg yg mkn kat kelas.. tny macam2 soklan.. aku.. cam biase.. buat muka faham2 saja sudahhhhhh.....

jangan dikenang orang lama.......

Aku kan... suke verangan... mmg kaki verangan.. tapi aku mmg tak suke pangai tu.. tp dia dtg sendiri.. heheh.. ni lah... lagu AWI RAFAEL - BUKANKAH AKU... jom kite baca2 bait2 lagu nih ...

cak.... boleh tahan ganteng mamat singapore nih...

Hancur hatiku hatiku ini
Meskipun tiada pun yang tahu
Aku berdoa aku kan cuba
Meskiku tak lagi percaya
Namun ku masih tetap mencuba
Hampa hati yang ada di langkah kaki
Namun tetap ku menanti
Bukankah aku yang kau mengatakan cinta
Bukan diriku yang kau janjikan semua
Luluh hatiku menantikanmu
Menantikan jawabmu ohh
Meskipun engkau bukan seperti yang dulu
Namun ku tetap disini menantikanmu
Sampai hatimu tinggalkan aku
Namun cintaku tetap hanya untukmu
Bukankah aku yang kau mengatakan cinta
Bukan diriku yang kau janjikan semua
Luluh hatiku menantikanmu
Menantikan jawabmu ohh
Meskipun engkau bukan seperti yang dulu
Namun ku tetap disini menantikanmu
Sampai hatimu tinggalkan aku
Namun cintaku tetap hanya untukmu


Sedih tak... sedih tak... padahal lagu ni tak related langsung dlm kehidupan aku sekarang.. sbb aku dah kawin. tapi aura feeling2 dtg.. aku layan.. tingat kat org lama.. bukan kah aku yang kau mengatakan cinta.. aku dulu malu ... padahal aku tangkap syok kat dia habis2an... tp aku diam je kot.. dia pon belah.. bile sampai abis sekolah aku tak respond2.... tipu aku tak cari dia lepas habis sekolah.. dah ade internet.. aku gugel nama dia.. tapi sebab face book aku jumpa dia.. masing2 dha ade ank lagi,, tp aku sentap ar kalau jumpa dia aku still lom ade ank.. 

So.. semalam aku feeling2 habis lagu nih... aku donlot lagu ni.. dgr ulang2 kat henpon.. tka muak2 aku dgr.. balik keje ulang2 dgr.. sambil bw kete.. sbb lagu slow.. bw pon slow... sampai kat area umh bbstr aku.. aku nak masuk kete... plak ujan.. mmg slow... aku nak masuk.. kete kat depan benti dan bg jalan.. aku ni masih feeling lagu ni lagik... masuk pon slow.. tapi.. krakkkk... motor sialan langgar depan aku.. dia tak pasan semua kete benti bg aku jln... gesel jelah.. kaler kete aku tercabut.. aku masuk area umh bbstr.. motor tu pon dah cabot... haramjad... grrrrrrrrrr.... (gambar tak de... sakit ati nak amek)

pas amek raesa aku biarkan raesa main2... aku gi cekek...hubby aku pon lom balik lagik... pastu b4 magrib aku nak baring jap.. sambil bukak lagu nih lagikk.. eh sambung lagikkk... tak sampai 5 min... papppp.. lampu takde... keliling umh aku semua ade karen.. apsal umh aku tak de... tk bayar api? please okay.. walau pon  bil RM250++ aku bayo tiap2 bulan... aku rase.. ni mungkin kes letupan aritu.. effect kat meter.. so aku call tnb... 15454.. 45 min dia dtg.. sekejap je dia betullkan...  nasib ujan.. sejuk sket... 


gelap - hubby aku tgh tgk org tnb buat keje.....

cian raesa... bergelap....
dah terang - eh abang.... abang pakai towel ayang lah.. kaler pink.. abg punya kan biru... yelah.. gelap.. lilin tak de tadik... kekekekekeke


so moral of the story... dua2 accident dan insiden berlaku buat aku tersedar... aku leka je.. ade benda terjadik.. leka lagi.. terjadi lagik.. nasib aku tak accident teruk time kat jalan besar.. tau2 dalam sungai jek.. hahhh... hish.. nauzubillah... lagipun.. ingat2 org lama pon buat ape.. bkn dia ingat pon.. tah aku yg syok sendri lebih2 ker... tapi pada si dia ye... semoga berbahgia hingga ke akhir hayat... sy nak buang awak jauh2... sy ada husband sy yang syg saya... dan anak saya... saya kene ingatkan diri sy selalu .... peace.. no war..

Thursday, February 9, 2012

Sambungan Adik aku buat hal lagik

Sambung semlm... aku ade call tempat kedai kete, aku tny kalo tolak balik macam mana... dia ckp ade rugilah.. kene top up 8-9k... ceh... peh tu tny lagik kalo tolak yg tak kene 1 sen pon? dia ckp.. letak kat kedai.. dia tlg caru buyer.. .. tapi aku ckp.. kalo kete sangkut 5, 6 bln ker... tiap2 bln kene byk jugakkan b4 kete di jual.. yup betul salesman tu ckp... and another way salesman cina hensem tu cakap biar dia aje pakai... dia byar bln2 tapi nama aku... hamboi.. boleh blah.. terus aku ckp babai... 

Semalam... mak masuk blik.. while hubby aku main angry bird kat hall... mak aku ckp.. bagi balik kunci... dia bosan tgk hanjs bising2..aku ckp.. buat pe... biar dia dulu... biar dia rase susah.. bile nak suke2 nak.. bile tak nak.. suke2 buang.... sekali mak aku naik syer plak.... KALAU KAU TAK BAGI KO BERAMBUS, JANGAN  CARI AKU LAGIK... BIAR RUMAH NI SEWA KAN ORANG... adelah lagik ayat camner tah.. tapi sakit hati dengar woooooo... suara so high lorrr.. aku pon halilintar jugak... mmg lah dosa... tapi aku ckp yang betul... tu mak aku terdiam... mengalah...or dia tgh beristifar aku tak tahu lah kan.. kakakakaka...  pastu dia belah... lepas puas ati cium2 Raesa...

Sok pagi2 mak aku ulur duit RM350.. aku tny duit sape lah nih.. dia kata hajs bg RM300 .. mak aku tambah RM50.. bestkan.. ade org back up... aku ckp kat mak aku.. sori.. konci tinggal oips. salam n blah.. mak aku diamm jek... 

So lepas nih aku tak mo tlg lagik dah .. even dia soh tekan suis kipas... miahahaha.... benci pk pasal nih...

Wednesday, February 8, 2012

Adik buat hal lagik.....

Aku ade 2 , 3 cite ekceli.. tapi aku nak lepas kan cite ni dulu.. nnt bernanah kat ati aku.... pasal adik aku aku dah cite.. dia beli kete guna nama aku... sejak berkereta asikkkk bergado dgn mak aku... ni adik aku mmg very derhaka asek high2 sore dia... sekejap jek ingat ... kuang ajaarrr je sore dia kat mak aku... dia lupe mak aku bayo downpayment RM2k tu.. sejap je... lepas tu mak aku ajak sana sini.. mulut sore puake dia kuarlah... macam2 ngata mak... lantak lah.. gado lah... tp aritu diasgt kurang ajar... sbbdia ckp .. malas nak ckp dgn mak.. kang asal ckp.. nak gado.. so cam bolayan mak.. mak punya lah sedih.. aku pon hang adik aku.. anjing mudah lupe... aku bebel2 slow jek... sbb aku tgh angin dgn org mekdonal.. tggu bubur.. dekat 50min... kang dua2 aku angin .. meletup semau dlm kete... 

Okay tu bukan cite yg aku nak cite... tahap kesabaran aku dahmemuncak kat ..eee kalo ikut ati aku nak tulis je betina ker.. anjing ker... sakit hati aku... tak kene tempat korang.. mmg mmg kata aku ni jahat... bln january dia benti keje... aku rase dah 10 kali keje dia tukar.. jugak cam boifren dia.. bertukar... tp tak kawin jugak..  dia kata dpt keje kedai henpon kat holiday plaza... tempat lama dia keje... dia benti sebab kene marah yg dia asek mc.. sebab mata asik bengkak.. alahan pakai bulu mata pelesu... mekap tebal.. hah padan muka ko... hanjs... kekeke... 

Okay tu pon bukan cite yg aku nak cite.. aku nak cite... isnin lepas aku n mak n raesa.. gi belanja brg2 utk kendiru maulud esoknya... dia jgn harap nak tlg... tido jek...penat wooo.. 2 tempat gi... nak bli ayam kat tesco .. leh bli 3 eokr jek.. siol.. buat penat... then dlm kol 11 lebih aku sampai umh... aku tgk hanjs nih cam siap2 nak jln... aku pon mekak... ko nak kemana... tlg lah kat umh.. dia kata.. mana ade gi mana2.. dia dah kuar dah.. dah balik... so dia tlg angkat brg... aku dok kat hall lepas kan penat.. dgr mak n hanjs gado2 kat dapur.. tapi sore hanjs je kedenganran... mengkurang ajar dgn mak... pastu semua dok hall.. aku tgk hanjs panggil ank aku..." Raesaaaaa.. peaceee.. amek gambo.... " 

Cam ade pisau tikam dada aku.... 

"KO BLI HENPON?!!!! DUIT KETE MANA? KO DAH DPT GAJI KAN..... dia buat bodo jek... lepas tu tak de tahan2 aku pon halinlintar kuar.... $%^#$%^#^,,..%$&^%$^#6 <------ berdas2 dulu...HEI $%^$^#$ YANG KO BLI HENPON BAKPE HAH #$^@$^^   apsal ko tak bayar kete dulu  hah #$^$%&%... $%*()&**#$%#%$@

hanjs nyalak2 jawab  kong kong kong... "aku tau lah.. due lama lagik 23hb... " 


halinlintar kuar lagik : HEI^%$^%$^ KO MMG BODOH.. ORANG KALO DAH BERHUTANG.. MESTI DULU KAN HUTANG.. BARU LAH BLI LAIN2 LAH #$%#$^#  

mmg lepas tu aku makiiiiiiiiiii jek pasal kebebalan dia..... dia pon naik angin... 

" #$%#@$% KO AMEK LAH KETE NIH AKU TAK HINGIN...." sambil baling kunci kete... 

ko mmg anjing sial... cam anjing tersepit.. org lepaskan.. ko gigit org tolong lepaskan...  ko ingat ko bli kete menan... mak aku soh diam.. tka mo dgr... tgk .. still nak menang kan hanjs nih,,, aku takut hubby aku tau.. sbb time nak pakai nama aku bli kete tu mcm2 dia warning... sekali mmg terjadi walaupon aku mmg dah duga akan terjadi.. tp cepat sgt... ari tu aku tak bg tau... tp aku cam nak pecah sebab tak de tempat aku nak luahkan... aku tak leh ckp dgn mak.. nnt dia kronik... sekali abg aku dtg.. aku ckp kat abg aku.. msg2 akak2 aku.. aku lega sket.. tp tk lega bile hubby tny.. apsal pompan tu bekurung tak mo tlg ape2.. (lom tau pangil pompan dah tau panggil bangsat.. heheeh) aku ckp gado sbb dia tak mo tlg kat dapur... hmm aku tipu...

Tapi.. dia tau gak.. bile bersembang dgn abg aku n akak iapr aku... hubby aku.. aku tgk dia dah terbakar thn geram... Ya Allah.. hanya tuhan sj tahu kat ati aku... ...

Dah masuk 3 hari ni.. aku tak tegur hanjs tu... kalo dia bersuara aku pastikan.. kaki aku dah sampai kat muka dia dulu.... ini lah pertolongan aku yg terakhir ... lepas ni.. ssikit pon aku takkan tolong dari ape segi... 

Aku nak tulis lagik tapi dah kol 5.58.. nak balik :(.. aku tgh sakit otak pk kete tu nak buat camner... sbb tolak balik kene 8-9k... dah lah eksiden kete tu...baru 2 minggu dah eksiden sebbb kene curse dgn mak aku.. sbb tak bg kuar.. dia kuar jugak... dasaar hanjs malang.... wargggggggggggggggggggg






Wednesday, February 1, 2012

Raesa was counting 1,2,3....

Semalam aku tgk video.. 1 ank orang putih, 1 lagi ank china.. dua2 umur 2 thn... ank mat salleh ni bijak kerana.. ipad n iphone mak bapak dia.. dan ank china ni pandai kenal nombor... sampaikan.. hanya dgr bunyi nombor yg kite picit kat telepon pon dia tau tu nombor ape.. dasat genius... so... aku pon beria2lah nak ajar raesa.. sebabkan aku tarak ipad or iphone aku pilih nak ajar Raesa nombor secara .. secara hapa hah.. kire aku nak ajar ari2... asek sogok dia dgn angry bird je hari2 mane boleh...

So malam tadi aku dah bg dia mkn dan susu... tengah dia main angry bird aku nak ajar nombor kat dia.. boleh gitu... tangan n mata kusyuk dok tgk main angry bird... lantaklah.. tu jek boleh buat dia dok diam...



Aku : Raesa.... cakap...... ONE
Raesa : Two ..Three.. (mata tgk angry bird)
Aku : (Tepuk dahi) Raesa.. ikut mama cakap.. ONEEEEEEEEEEEEE
Raesa : Twoo.. Threeeee..
Adegan ini telah direpeat 5kali.. dia tetap dgn two three...

Aku : Ok Raesa... ONE TWO THREE (kuat dan laju aku ckp)
Raesa : PO PAI SIK (Four Five Six) ... (ckp kuat juga dan laju. .. mata tetap kat angry bird)
Aku : \(+_+)/ .....(besok jelah kelas mula)






Thursday, January 26, 2012

Cuti2 di Chinese New Year

Kong si kong si kong cili..... Gong Xi Fa Chai.... meriah uolls... hehehe... pinjam trade mark kak senduk... kak senduk.. jgn marah.. i lap u... 


Ok ni nak habaq... cite jumaat lepas sampai lah cuti raya cina... hari jumaat, cuaca kat jb.. hujan lebat giler... siap guruh dan keris petirrr... aku pon siap balik lambat... takut woo.. bkn takut kene petir.. takut pokok tumbang.. so .. dah renyai2.. aku baru balik... balik2 mak aku kata karen kat umh lama tak de.. sebab short.. short ek.. ke shot ar... lantaklah.. mak aku kata.. ade sekali bunyik meletup paling kuat.. sambil dgr cite aku bukak bilik... mamamiaaaaa... byk giler cam kayu kecik2 jatuh atas seluruh bilik aku.. lantai.. katil.. cabinet.. tv.. aku nak on lampu... tak jadi.. itam dah... hah.. pandang atas.. wayar ariel dah terbakar putus.. itam sket kat siling n dinding... Ya Allah.. nasib baik tak de api merebak... aku call hubby aku.. soh balik cpt.. bilik terbakar... ye aku kene ckp gitu.. kalo aku kata.. bilik terbakar sket.. tp tak de pepe.. aku rase.. dia lenggang kangkung nak balik... 

setelah diperiksai... lampu ok.. kipas suiz dah keras.. dlm plastik dah cair kot..so kipas tak leh on.. paling sadis.. tv aku brand ikimura 14 inci.. yg usianya.. lebih kurang usia perkahwinan kami... rosak.. uhuk uhuk uhuk... b4 ni takut benor Raesa jahanamkan tv tu.. sebab selalu kene hantam dek raesa... takut je tv mampos.. last2.. begini akhirnya... 

Sok sabtu.. aku kemaslah ape yg patut sbb malam aku nak cuti2 malaysia sekali lagik.. 4 hari 3 malam di Puteri Resort Mertuaku di Taman Cahaya Masai.... hehehe... haiii.. tuan umh nak balik kampung... yg lain ade agenda.. so .. aku ank beranaklah diharapkan utk jaga ibu mertua ku... paling aku gile dgr.. time tu lah blender rosak.. time tu lah.. spin mesin basuh rosak... 

Aku rase nak gile jap dok situ.. aku rase cam forever asik basuh pinggan mangkuk kuali periuk sudu semua.. tak abis2.. aku taulah.. umh 50k kecik kebenor nih... nak kedapur siap amek nombor.. nak lalu ramai2 tak muat... asal lalu mesti pinggul bergesel.. euuuwwwww... so dgn sink kecik.. brg yg padat.. nak basuh piinggan pon kene menyelit.. aku pon fed up... nak masak dgn tak de blender... bli cili boh.. rase masakan cam haram jek..,.. mmg btol pe.. cili boh mmg tak sedap... nasib ns grg kg aku sedap giler hubby aku ckp.. tumbuk mmglah sedap... lepas tu Raesa.. masyaallah.. buat sepah... setiap penjuru... pastu dgn main tangga.. copot nyawa ku... sampaikan ..aku dah tak kesah tgk dia up n down...


Baju nak basuh.. sori...... tu pandai2lah hubby aku buat... aku tolong jemur ok.. aku tau.. baju dah siap perah... 

Hari isnin patut aku ade agenda nak escape.. aku nak jumpa kwn aku kat pontian... tapi aku buat keje.. sampai tghari tak siap2... plus.. badan aku nak masuk angin.. tgn n pinggang aku.. todi kat tilam.. angin direct.. abislah aku.... plak ari panas.. mertua aku kata sejuk.. top kipas katanya... aku pon buat muka kat hubby... aku ajak raesa naik atas . membuta.. sampai petang....

Hari selasa hari terakhir.. pg ns grg lagik... tghari bli bhn nak buat popia... rajin gitu... tapi.. sempat aku bli Gulai Kawah.. yelah.. nak masak bendenya kan... lagi pon.. drg kalo balik kampng kat Tanjung Linting tu.. mesti balik bw asam pedas ikan yg drg tangkap sendiri kat pulau tu.. udang besar2.. pergg.. kol 6ptg baru drg sampai.. baju2 aku dah siap2 packing.. tingal nak berambos jek..... gitu2 pas cekek... kol 8 baru gerak... nak kata home sweet home pon tak best dah... bile sampai kat umh.. bile tgk.. kipas n tv tak de.. eeeeeeee.. bosannnnn... 


update : pagi tadik terkena renjatan letrik sket.. sbb tgn basah.. gi terpegang suiz kipas... adessss...


Wednesday, January 18, 2012

Shah Alam 7 Jan - 9 Jan

Aku ni mmg ratu cerita basi... update tak denyer nak cepat2... oklah sebenanryna cameranya cabel ilang.. tggu akak aku punya nak pinjam.. bencinta tggu dia bawak... oklah.. moh cite...

Sabtu pagi2 buta aku dah kuar umah.. hasrat di hati nak pinjam gps akak aku.. tp rosak plak.. so redah jelah.. kompiden ade gps.. so google map aku semua aku tinggalkan kat opis. Tapi dgn yakin.. dan bantuan talian hayat.. aku sampai gak ke Section 7 Shah Alam... aku nginap kat My Home Hotel. Sekali bilik kecik giler dah... oh ye.. aku tak saing dgn budak2 pat keje aku.. sbb aku mesti bw hubby aku.. dan kali ni bersama Raesa.. dulu berdua jek... taon 2005 kot... so aku sampai dulu... dlm 1 jam baru depa sampai... sampai2. call aku betapa drgtak puas hati sbb tinggal bilik yg kecik... yg laki2 aku hang kan jek.. macam nak dok seminggu ke sebulan.. tido semlm so dah berambus jb... tp si asst aku plakkk prob.. nak je aku hagol2 kan pale dia kat dinding.. satu.. dia marah sbb tv tak leh pakai.. pastu.. dia mekak ..bilik kecik padahal tido sorang.. yg lain semau share.. pastu ckp.. nak mandi pon tak tahu macam.. sebab.. bilik air kecik..  macam haram kan.. aku yg dabel triple lebih besar dari dia pon leh mandi... pastu nak ajak lelain nak tinggal hotel lain.. sakit ati aku dgr.. dah lah tk terima kasih aku yg susah payah. cari.. bayarkan dulu.. last2 aku geram.. aku ckp kat receptionist.. ade tak bilik lagik.. ade.. besar punya.. tido lah ko sorang2 kat bilik tu.. tak de rase ke ..aku yg laki bini dgn ank .. tido bilik kecik.. pastu paling aku sakit ati.. dia sanggup pinjam bilik air kat hotel budget lain... utk mekap.. dia kata.. bilik tu tak leh mekap.. tak tahu nak mekap camner... sebab cermin kat bilik air jek... mls aku nak cite... damn...... 

Time gi annual dinner.. aku tompang jek supervisor aku.. naik Alza leh ramai2... acara sgt membosankan... dan paling sadis... lucky draw.. voucher jusco 60 hengget jek... sakit ati lagik tgk aast aku dpt RM110 cash dan grand lucky draw... damn damn damn.... tp terhiburlah jugak tgk boss jepun aku asek nak ckp melayu.. karok lagu melayu.. so yg cha ya nun aliff sakit je hati kan... bahasa  melayu jepun agung2 kan....


Kol 12am lebih baru sampai hotel... tgk2 hubby n Raesa tgh enjoy KFC... hubby kata.. Raesa tido dari kol 5ptg till 10mlm... baru leh kuar nak bli mknan... aku mandi and tidoooo

Sok pagi... sarapan.. atas katil.. hubby tapau jek... pastu tidooooooooooooo.. sampai kol 3 lebih.. kebulur... cari sate kajang... ade kat pkns...terus terang.. korang better dtg jb rase sate kg melayu.. 100 kali lebih sedap... mmglah drg kata.. sate kajang kat Kajang je ori... pat lain jadi lain dah... tp sumpah... kg melayu punya.. 10 kali sedap.. cuma drg ni dol.. kalo aku.. dh buat 1 jenama.. buat branch sate kg melayu.. pergg.. masyukkk... time tu aku order nasi grg pataya.. raesa mkn nonstop... dia pon tak de signal berenti.. aku suappp jek.. untill. dia bluwekkkkkkkkkkkk semuanya... aaaaaaa.. pengsan... rugi2... 






















cheesetart besor Rm3.20... blueberry dia.. semata yg lorek tu.. bwh.. cheese semata2... tp sebabkan bau dia baru kuar dari oven.... aku bli 2... tak cukup plak... :P



Jam dah kol 5pm.. aku bergerak ke I-city.... main2 kat sana till dark... balik mandi.. dan tidoo...







ice and fire.... besttttttttttttttttt




Last day kat Shah Alam... hopefully dpt jumpa Siti...kebetulan dia ponteng keje sebab perbicaraan liwat Anwar Ibrahim.. jem dia kata.. hehehe.. so aku pakse dia dtg jumpa... nak harap Intan... dia keje... sabtu ahad.. masing2 sebok hal masing2... so aku ajak Ct makan kat Ikan Bakar Bubu kat area hotel tu gak... Ct banje.. yehhh..next time my treat kay....




 

 pegang tgn kakak....




Pas mencekik dan bergamba2... aku pon bertolak balik... siap tido sejam kat R&R... haii.. asek tidoo jek kitaorang... .. oklah.. callo bette...

We have been married

Daisypath Anniversary tickers

daisy path - Ditakdirkan Bercinta

Daisypath Anniversary tickers