Nuffnang

click as much as your heartbeat is beating....

Wednesday, December 28, 2011

Hari Sabtu lepas.... (cite basi seperti biase) aku gi Angsana, nak bli mekap dgn tudung. Hajat dihati nak cari tudung Fareeda utk annual dinner aku kat Shah Alam Januari depan. tp jb mmg alpoyo lah... kalo ade pon org jual kat umh, yg mana tudung semua drg gi testing pakai utk amek gambo.. sorilah... aku mmg tak mo bli bile org yg pakai tudung tu. Kalau byk stok tk pe gak.. ni nan satu tulah dia pakai... semau kedai aku tny tudung Fareeda... tp tak de... last sekali dia kata ade kat Gulatis... wah.. geletis aku larik gi sana... tp sampai sana.. hampa lah jua... tak de ... yg ade Aalia... hmmm lawo gak... rege pon leh thn.. tp ade semurah RM50++... mahal ker murah ker. tudung tak byk yg macthing dgn baju aku... bli je hentam yg 2 tone kaler...


Pastu penat.. aku ajak Raesa... oh lupe nak ckp... aku jln aritu dgn Raesa jek.. sebab kat umh tak de org.. aku bwk gi Marrybrown... tp situ byk plakkk mainan yg masuk duit tu... habis RM5 = 10 kali... Raesa nak mkn sambil naik mainan tu... dah cam kat umh aku buat... last duit abis.. dia punyalah merentan tak mo turun.. puas aku pujuk.. sekali aku ckp.. jom bli eskrim kat mekdonal... teros dia turun...tanpa byk ckp.. ceh... aku pon bli kan dia sundae cone yg skitttt jek eskim... kang byk2 susah dia nak bwk. tgh jln2 nampak plak group org melukis... artis ujang rasenya... tp tak delah ujang.. entahlah.. ujang ke Apo ke.. aku pon tk tny.. tp cam familiar yg rambut gerbang n keteng2 tu... tp aku gi pilih yg ensem sikit.. baru selera nak tunggu gambar Raesa dilukiskan.... kekeke... aku tgn yg penuh brg... dgn eskim... raesa pon dgn eskim... belon lagik... dok jelah... nasib raesa pon duduk diam sambil mkn eskim... pas lukis terus aku balik umh... gambo as kat bawah... cantik tak.. same tak... heheheh... Rm25 jek...


Thursday, December 22, 2011

Menang Samsung Galaxy Young

Awal tahun aku ada dapat byk kali cam broucher dari Johorland.. skng yg tgh rancak buat umh kat Bandar Dato Onn n Bandar Tiram.. Ai tak mampu hoccay.. umh 300k ke atas... tgk jelah... tp belakang dia ade peraduan daftar dan menang... kalo nak post.. mmg aku mlslah.. sekali baca ade tru online... dah dekat due date baru aku try online... 1 nama aku.. 1 nama hubby aku.. dia kata.. sorang sekali je leh masuk.. okay jek.. aku saja2 jek... tu bln may punya cite.. aku tak ingat dah..

Tup tup aku dpt call... Tahniah.. anda pemenang bla bla bla... aku dgr jelah.. soh amek hadiah... aku takut jadi gores dan menang jek... tapiiiii under Johorland.. tak kot... pastu boleh plak aku call balik tak jadi dtg... budak tu ckp.. kenapa... sekejap je ... kite jemput pemenang saja... hadiah paling kecik pon henpon samsung... hem hem hem... er... oklah.. sy ingat lama sgt sebab saya ade hal.. aku kaber line koooo bile dgr henpon samsung paling kecik... aku tak ingat langsung hadiah ape kalo menang peraduan ni... 

Sampai harinya.. ahad lepas ler... kata kol 8 pg.. aku takut je aku ni cepat sgt.. sekaliiiii nahhh,.. meriah gitu nyahhhh.. aku terkontang kanting sorang2... org lain bwk family... penuhhhh basikal.. sbb ade lumba basikal... kang ade gak aku menang basikal.. camner nak bwk kang.. adoii.. sakit otak aku pk...

Pokol 9pg tak setat2... boring btol..  stat2 drg bg hadiah utk penghuni 10 org pertama di Bandar Dato Onn.. melayu2 belaka hah... hadiah hamper jek... no 1 dpt basikal.. hah sudah... ade kang aku dpt basikal...  pastu baru drg panggil pemenang peraduan nih plak.. no 6 ialah 50 x HP 3G je dia ckp... 50 org dpt hp yg same.. aku doa gak jgn panggil nama aku cepat.. hehehe.. jgn harap... kene panggil... naik pentas.. haiii sorang2 kan.. tp drg ade amek gambar sorang.. say cissssss..... so henpon yg aku menangi ialah Samsung Galaxy Young... jgn jelessss..... ah.. malas nak taip2.. tgk jelah gambar pic hp baru ai tu yeh... anyway thank you johorland.... sori tak beli umh... sbb ai tak de duit... lenkali bg ai menang duit Rm8888 tu ok... byeee


ni peraduannya 

gugel2 jumpa plak kan.... baru teringat....



 
 



 Gambar kat atas i guna hp lama.. cybershot kate nyer........





 
ni guna SGY i yg baru tu.. very the clear kan... 

KFC free Voucher 1 set Zinger Tower :P

Ingat tak pernah seluruh malaysia huru hara kerana KFC bg free 1 set Zinger Tower...org ramai byk yg marah2 sebab voucher laku 6 jam saje....  miahahahahah.... korang dapat.. dapat tak? aku?


V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V


Aku kongsi dgn Raesa, 2 hubby abeskan, 2 lagik besok hubby habiskan... i knew he loves burger... that y.. :)

Raesa 2 tahun lahhhh....

 Don't try this at home.. ajaran sesat dari parents dia.. mls cari remote guna kaki.. kan dah kene copycat


Haiii.. lama kite tak bersua... byk cite2 tak tercerita.. tp nak jugak cite.. basi pon basilah... Raesa dah 2 thn.  dimana mama dia kepingin  amet2 sekalik utk hamil kembali... 

ok.. last week aku gi check up Raesa.. sekadar utk timbang, ukur tinggi dan amek ubt cacing... aku risau lahhh 1week b4 gi kenek.. selera Raesa teruk.. mkn tak mo .. susu jek.. susu pon tk kerap... selalu ngadu sakit perut n tonggeng2... aku rase cacing kerawit dah besar2 belaka... rase tak sabar nak amek ubt cacing... 

Hari di nnt telah pon tiba.. berat Raesa just 10.7kg jek walaupon b4 tu pernah dah cecah 11kg... tinggi 85cm.. aku ckp kat nurse.. bglah 2 btl ubt cacing sbb Raesa mungkin muntah2.. dia tk bagi stok tak cukup.. so aku tny.. leh tak bagi sket2.. nurse kata boleh tp mesti abes.. mmg sikit giler.. 1 hari 1ml jek.. punyalah susah pujuk.. mkn siap bilas dgn air ribena... walau pon baru minum 3ml utk 3 hari.. selera Raesa kembali.. malah lebih hebat.. makannn saja... semua dia tala.. hari2 dgr bbstr dia kata Raesa kuat mkn... aku dukung pon terasa semakin semangat.. ni dah 3 hari dia skip mkn... ade hal lah.. tido cptlah.. ade hal tu aku yg ade hal.. tkkan Raesa kuar umh ade hal... sebab nak bg mkn bukan gitu2 jek.. nak siap ape pompom girl kat sebelah baru leh telan... 

Rancangan awal sambut besday Raesa nak buat kat Starhill La-stella Water Theme Park... tapiii makanan tak boleh bwk hatta kek pon... gi tepi laut .. semua tak mo.. ujan.. laut bergelora.. kalo tak .. lama dah pacak kat Desaru ker, Tanjung Balau ker... so last2 aku gi mkn buffet saja kat JB Catering at Larkin... semua my family saja... habis RM350 saje... buffet termurah di jb... dewasa RM15.90 kanak2 RM8... 

Kek yang tak boleh blah... aku tempah dgn kawan aku... boleh plak dia lupe hias kek aku... tinggal kek aku dgn asst2 kedai dia.. dia ade hal... last2 aku yg tulis sendiri.. hodoh giler.. tp sbb tgn aku yg buat.. aku puas.. kekekeke... yg penting dlm tu sedap...

Kenapa family aku jek? Family hubby aku... sorryyyy no entry.. kakakakkaka... dari besday 1 thn aku dh ckp kat hubby.. besday Raesa 2 thn.. aku tak mo tgk muka family dia.. miahahahah... apsal... kene lah baca sendiri post aku masa besday Raesa 1 thn... link? cari sirik.. heheh...










Gambar potong kek tak de.. kat akak aku... aku lupe lah soh drg amek kan guna hp aku... huhuhu.. ok lah.... chow

Monday, December 12, 2011

Ye.. aku mmg tak puas hati dgn adik aku...

Kerissss petirrr.... cam tu lah rasanya aku nak hantam dgn petir adik aku tu.... korang tgk tak boboiboy semlm yang yaya buat biskut guna susu kambing putih perisa epal hijau... kekekekeke.... kelakar giler... 

Ok.. back to the story yg aku highlight... aku mmg dgn adik aku asek gado... lebhi2 lepas Allahyarham abah aku dh tak de... mak aku backing ape dia buat... aku malas nak cite episod memori luka dulu... heheh... 

Oklah.. kereta Wira yang aku pakai ni.. mmg turun temurun... dari Allahyarham kete Daisen (camne tah eja) pastu tukar pada Proton Saga yang merah dulu2 tuh... pastu tukar macam2 kete lah... setiap akak2 aku pegang akan tukar kete lain... kete sekehen... sape pegang dia kene byr bulanlah.. tp blom pakai lama... dah tukar tgn.. untillah aku yang pegang... last aku pegang pon Wira sedan biru... kete tu 2 kali eksiden teruk, adik aku bawak... semua berebut time lunch nak jumpa jantan dia... last2 langgar org... dia nak betulkan? 1 sen pon tak kuar duit.... dia buat bodoh jek.. sampailah.. dia jarang balik sbb menyewa kat luar... senang nak berjimba2 kan..... 

So lepas pakai setahun kete Wira tu yg byk problem giler... lom kawin time tu... aku nak tukar kete gak... sakit otak gak... gaji tk besar pon.. so aku amek lah Wira Aeroback barunya plak.. time tu thn 2003... pastu adik aku balik umh.. maksudnya dah tak keje lah tuh... duit tak de... so berebut kete balik... asik nak menyundal guna kete aku... untill one day dia keje kat kedai camera.. yg gaji nya Rm800... dan teringin bli kete... baru keje 1 bln dah teringin.. boleh gitu.... ko tau kete ape.... GEN 2 hoccay... ko mampu..? guarantor.. tah sape pakwe malang janji nak jadik guarantor dia... tua2 gak lah.. keje kelasi... byk abes kat laut dari darat... tau brape sebln byr GEN 2? RM795.00.. ko mampu? gaji RM800 byr kete RM795...siap ckp dgn gembiranya.. depan geng2 dia yg time suke bersama, time berduka.. bolayan chit poddah... ...dia ckp... AKU TAK HINGIN PAKAI KETE KO.... riak nya... kete besor... kalah ai.... 


So mangsa keadaan mak aku.... tu yang mak aku asekkkkk tak de duit... until sethn kemudian... kereta kene tarik dahhh.... 1st month je bayo.. lain2 tk bayo... kete tk pernah anto servis.... pastu leh dia soh mak aku ckp kat aku.. jual Wira aku tu.. aku pakai kete dia... a ah.. pastu... aku bayo... kete nama dia... nnt dia leh claim tu kete dia... pegi jahanam... sian mak aku kan..

so dia berambus sewa luar lagik. alasan dpt keje dekat dgn umh sewa tuh..aku kawin pon mak aku cari dia... aku? ade aku kesah... !!!

Adik aku complete leh aku ckp dia tu just menghabiskan boreh.... sume nama blacklist.. kat kot memot pon boleh black list... bli komputer tp tak bayo... kalo dh rosak.. gi lah anta.. tak.. diam jek.. sampai kene tarik... pastu bli henpon... henpon ilang.. so tak mo bayo... kene blacklist kat .. dgn Aeon Credit rasenya... adoiii... dgn aku.... pon dia penah tipu... kan ade sekali .. eh tercerita plak byk memori luka... kan ade sekali kene bayo saman..., kalo tak bayar kene dabel saman ek.. ape tah tak ingat... aku siang 1 hari merata nak bayar saman.. yg mungkin cuma RM100 je kalo bayar... tp aku tetap sediakan RM300.. puas 1 hari tk dpt bayo.. so balik aku harap kan adik aku... wah.. laju jek... aku bg dia RM300.. sampai sok pg tak balik... lagik 15 min kul 8pg patut aku gi keje... nak call tak de hp.. tup tup dia balik... aku nty resit mana... dia kata nnt kawan dia inspektor bg resit... sial..... dia tipu aku hidup2... aku cek.. saman tu tetap ader... muka mmg tak malu.. lepas tu dia dok luar lagik... ahhh siallllll


So sekarang..... mak aku mintak pakai nama aku bli kereta utk dia... TU YANG AKU SAKIT ATI. penat mak aku menangih simpati dari akak2 aku guna nama akak2 aku... bolayannnn... so last aku lah... cara dia gini tau...mak aku ajak aku secara pakse... tak bwk laki aku.. sbb Raesa tido... bwk pompan ni.. gi Larkin... dlm kete baru ckp nak tgk kete... ahh sudah... ade hati nak pakai kete mahal.. cam sial.... cari2 kete.. sampai kan semlm... jumpalah kete Proton Savvy yg btol2 time tu ade 2 orang aweks cina yg tomboi tolak kete dia...utk tread in... kete thn 2007 mileage baru 60k... dia nak bli Persona katanya... then ... tu lah kete yg akan di beli... dgn muka RM2k... duit sape? MAK AKU.. duit sape? MAK AKU.... bangsat punya adik aku... lemak btol.... mak aku dgn penuh harapan.. dptlah adik aku kete yang akan bwk mak aku jalan2... hahahah... tgkkan jelah.. jgn lepas keje berambus jumpa laki dulu baru balik umh tgh malam... kaki dah panjang katakan.... kesian mak aku kan.... tadik aku bye Rm1k utk booking... sok gi lagik anta document... grrrrrrrrrrrrrrrr....


Selama2 adik aku hidup tak pernah tolong bayar bill umh.. bln lepas dia bayar lepas aku pakse bill air... lepas bayo kat aku Rm90 terus nak konker kete aku... dh lah b4 ni  asek pakai kete  ske hati dia tak isi minyak... baru pakai 2 hari lepas.. nak pakai lagik... so aku tk bagi.. dia mengamuk.. kata dia tak halalkan duit dia bayar bil air tu.. menyesal. bg aku duit... aku rase aku nak maki2 je kat sini... tp penatlah jari aku... so bln ni punya bil air aku tak jumpa.. aku syak dia semunyikkan.. sbb aku dah call SAJ, dah ade dah bil semasa... kannnnn.. mana bil tu pegi... sialan.. aku balik ni mintak dia duit  kang...






Friday, December 9, 2011

Happy Birthday Raesa at 2 years old :)


Tepat 8/12/2011 semalam anak mama dah 2 tahun... smlm patut update blog.. tp cam tk besh plak.. tak de picture... (sebenarnya lupe pon)

Mmg tak de parti pon buat semlm... sbb dah arrange party on18hb nnt. tu nnt cite... dah jadi baru cite...

Semalam besday Raesa, maka tidak boleh marah2 dong... ape dia buat kite ckp baik2.. contohnya.. cincang kek, soh pasang lilin byk kali tp soh kite yg tiup.. suap kek kat mulut kite... tp time dia... kek ade kat pisau gak dia mkn.. nasib pisau pelestik... pastu mintak susu, dah buat susu, baru masuk mulut dia kata dah kenyang... ngeee... terus masuk esbox ...

Pagi tadik pon buat hal.. tak pernah2... kalo aku anta Raesa naik kete, dia paksa abah dia ikut... nak jugak.. tak kira... nasib umh seberang jln jek.. pergg ape kes naik kete kalo umh seberang jln, 1st kene naik bukit 2 kali umh aku ke jln naik bukit, pas seberang, naik bukit gak ke umh bbstr... 2nd.. Raesa nak dokong.. patah pinggang kalo ari2... So... nak tak nak.. abah Raesa kene gak ikut masuk kete... sampai sana.. abah dia anta keluar ke bbstr dan balik jln kaki sirik. Aku terus gi kerja cam biase....

Semlm Raesa ikut mak cu n atuk dia gi Giant... apetah drg bli.. aku tak tahu.. aku nak masak.. balik2.. tgk drg bwk kek coklat dan basikal 3 roda yg dah patah ...siap harga besor pon tak tanggal.. RM69.99 kekekek.. aku pon stat bebel.... kalo setakat basikal ni kat giant.. lama dh rembat.. probnyer.. semua tak senonoh.. yg patah, yg kotor, yang tak cukup barang... ape yg drg bli itulah yg aku biarkan Raesa main2 kat Giant sampai nangis2 cam hape kalo kene angkat... (Raesa antara vandalisme lah kot)

Kesian mak aku.. hati atuk Raesa, nak bli kan beskal... tp gitu rupa dia plak... padahal aku laki bini nak bli gak... tp yg autonyer... tak sempat2 lagik.. maka.. aku arahkan adik aku gi tukar, or kalo tak de yg senonoh, amek duit balik... so.. mmg amek duit balik pon... cian mak aku kan.. cedih jek... aku soh banje yg Rm150 dia diam plak.. wakakakak...

Hai.. ank dara aku sorang nih.. kau lah racun, kau lah penawar... harap mama berikan adik pada Raesa tahun depan.. Aminnn..... hehehe


ni bkn isap.. tp gigit ibu jari... tiba2 jek kan... ye ..ye .. tau nak adik.. mama tgk on clomid nih.. heheh




video

Ignore kalo terdgr sore jin ketawa.... Raesa dpt tiup lilin lepas video ni stop.. cesss

Friday, December 2, 2011

Remy Ishak dan Al-Jabbar

Ahad lepas awal muharam... hubby aku tah ape kemaruk tgk cd2 lama sampai kol 5pg pon tak tido2 time aku nak buat susu utk Raesa... tgk cite Jet Li lah.. jenguk2 gak.. mana tahu tgk cite blue kan... tp tak de plak.... so pg2 aku bgn masak nasi lemak... sbb aku dah atur ape aku buat hari ahad without him... hehehe..

Sambil masak .aku kemas umh.. mengemop.. mengelap.. pastu aku kawtim dgn Raesa kejutkan abah dia dan soh abah dia mandi sama. Lepas sarapan sama2... aku pon siap2 nak gi giant... soping2 lah ape yg patut utk kat umh.. abah dia.. sure tk cukup tido.. biar dia tido...

Seronok bw Raesa jalan2... tgh jalan2.. tiba2.. Raesa lepas tgn aku dan terpaku... oh gosh... biar bener Raesa... "abg encem.. chupppp" kata Raesa kat aku... poster besar Remy Ishak... ko kenapa tgk gitu sekali tgk boifren mama Raesa.. moh jalan...

Time nak amek trolly... Raesa excited nak naik...sekali di hulur plak 1 kertas oleh guard kat situ pada Raesa... punya lah Raesa tiba2 excited... siap kene cium kertas tu... flyers pasal Remy Ishak nak dtg Giant promote Dashing.. ahh. gilak kejap Raesa.. angau semacam.. dah macam Himawari adik SinChan.. tak leh tgk org hensem... pastu jumpa lagik poster.... Raesa keras lagik.. kakakak...




Tgklah.. kalo rajin aku gi lah jap 3 Dec nak bergambar dgn Remy... tp punyalah mlas aku nak hadap org ramai... .. tgk lah tahap kerajinan aku nnt esok...

Lepas ke Giant... aku gi pasar Larkin cari daging utk masak rendang.. mak aku nak mkn rendang... then terus gi umh kak de kat taman impian emas... baru dok 5 min.. akak aku ajak gi karen badan... alah.. al-jabbar tuh... Rm6.. tp semua akak aku bayo...


Nasiblah b4 ni aku dh pernah pergi karen kat umh jiran aku.. so Raesa dah tau aku tak boleh di sentuh... dia kata.. mama sakit... so 5 org sekali jadi dugong kat kedai tu.. aku, kak de, mak, adik n niece... ank akak aku paling kecik jaga Raesa... b4 karen bp aku tinggi plak 129/78 berat pon berat,..kekeke... tp lepas je karen.. bp aku turun normal 118/76 n berat ilang 0.6kg... air kot drg sejat guna karen... heheh... oklah.. so tiap ahad aku try nak berkaren kat situ... mana tau... ade rezeki.. aku leh preggy lagik kan kan kan... oklah... aku byk keje... chow chin chow....

Friday, November 25, 2011

2nd treatment for my future 2nd baby :)

bestnyerrrrrrrrr



ni bile nak jadi kakak nih


What the heck lah kan.. tajuk kemain omputih tapi isi semua bahse melayu... sebabb kadang2 kala ade ayat english lebih ringkas kalo di alih bahse ke bahasa melayu... ok stop.. aku bkn nak cite pasal noun, verb, spelling or what ever. Aku nak cite aku buat ape semlm.

Semlm aku cuti... ade appointment dgn Gynea... untuk start balik treatment.... utk ape? utk dptkan baby kedua aku... kalo 1st susah giler.. yg second cudbe giler susah jugak... aku tk pernah planning.. apetah lagik mkn ubat perancang.. dan apetah lagik nak buang sperm keluar.. kekeke...

Kol 530pg aku dah bgn... siap2.. siapkan brg Raesa.. aku nak bwk Raesa.. tak kire... walau aku tahu.. aku kene jaga dia setiap saat.. puas sudah aku ulang alik dekat 5 thn ke pakar keseorangan... dgn hati yang sedih melihat kegembiraaan org lain yg sedang pregnant, yang mengendong baby dan berkejaran dgn ank2.. cehh ayat tk bleh blah aku kan...

Appt. aku kol 8pg.. tp aku perlu ada di sana pukul 7, utk cop parking n cop no.. kalo takkkkk... hausssss... ko tawaf 7 kali pon lom tentu dpt parking.. last choice park kat Dataran Bandaraya...

Kol 630pg aku dah kejut Raesa... ngamuk je... tp aku bukak je baju dia.. tak kire... aku sediakan air panas utk dia... aku mandi sama2 dgn dia.. nak tggu aku abes mandi.. aku tgk Raesa dah sejuk kokol.. heheh.. tp tetap main air... kol 7 tium2 hubby.. say goodbye... sambil dokong Raesa yg dah segar bugar....

10 min jek... jln kosong.. plak ade minah kancil ajak race... mmg nak kene mkn asap jelah kan... Sampai sana nasib aku baik aku dpt parking.... org nak kuar... nak tggu mmg kosong jgn harap... pukul 7pg tau.. dah penuh dah parking... sekali... aku dpt park tempat air bertakung daa.. aku pakai wedges tebal pon tetap tenggelam kasut... cisss... tk pelah... jauhnya... same jek kalo aku park kat Dataran.. cuma lebih selamat lah park kat area hospital dari dataran kan...

sampai sana.. dah penuh org.. rajinnya awal2 pg dh sampai.. ade kol 615am pon ade... aku dpt no 25, walau pon org yg appt kol 9 dh ramai dtg.. aku di beri keutamaan utk appt kol8pg.. tp.. kol 9 lebih aku dipanggil nama utk register... tu blm jumpa doktor.. aku ckp lah kat nurse di kaunter tu.. boleh tak sy jumpa Dr Siti... sbb aku nampak dah Dr kesayangan aku dulu ada hari ni. tp nurse tu kata... tak de appoinment kan... so bebas.. wah wah.. nyaringlah sore awak... tak pe... ade rezeki aku jumpa Dr Siti.. so baik aku gi sarapan dulu..no baru no 2 dipanggil. Raesa lapo kang...mkn kat kantin jek... sonok Raesa suke mkn bubur n mee hoon putih... lepas sarap.. balik semula ke Gynea... tempat dah penuh.. terpaksa aku dok jauh... kat tempat ruang penunggu laki2.. huuh scary kan.. ade penunggu laki2.. mana tempat tak penuh.. yg bawak laki.. semua dok kepit sama.. patut kene dok berasing... yelah... ruang menunggu laki2 aku tgk pakcik2.. veteran2... tkkan nak dok kepit dgn bini lagi.. bkn peknen pon.. tp ade sakit lain dlm perut...


kaki ayam.. huhuhu.... nakal kebenor


Dah no 23 aku dah standby dok depan sekali.. kebetulan ade kosong.. aku sgt berharap dpt jumpa Dr Siti.. sebb no 23, 24 masuk no bilik 2 .. bilik Dr Siti.. yehhhhhhhhhhhh.. no 25 bilik no2.. aku masuk sambil pimpin Raesa.. terjah jek dgn gembira... Doktorrrr.. ingat saya lagik takkkk.... ofkos lah ingat... nama aku kalo tak ingat mmg tak bercahaya lah nama aku kan... Dr Siti byk tny pasal Raesa.. mengimbas kisah2 lama.. ceh.. cam lama.. thn 2009 jek... asst Dr pon ingat aku.. paling aku malu dia kata.. mana tak ingat.. yg dulu siap nangis2... ketawa2 lah kitaorang kat dlm... sampai lupe ape sebab aku dtg situ... Raesa plak kecoh... mmg lah drg suke...
Sampaikan aku nak buat scan dia pangil2 MAK YANG dia.. so kene dokong naik katil... kecoh Raesa bercerita pasal simut(selimut) kat doktor...

Okay.. Dr Siti scan aku... mmg ade bengkak lagik kat ovary aku :( PCOS.. ... sakit oi dia tekan2 tempat czer aku.. cam ade jarum2 cocok.. so Dr suggest bg aku provera n clomid dulu.. walau dia tahu aku berjaya dgn Gonal-F selama 11 hari.. dia bg aku 2 cycle... yg pasti... 28/2/2012 baru next appt aku dgn dia lagik.. harap2 Dr Siti tak de emergency.. aku pon kuar gi kaunter utk masukkan appt dlm system drg.. sekali jumpa lah cik kak tadik... jgn marah ok.. baca ye.. TCA dgn DR SITI MUSLIHAT.. Doktor kesayangan aku... :) ... lalalalal


sambil tggu no ubt di panggil... layan Raesa.. mula2 je duduk.. lepas tu.. nak dokong pon tk nak..


Siap amek ubt, kol 12.10 br kuar dari spital... perggg.. kebuluq.. aku mkn roti jala jek tadik.. Baru 5 min bwk kete tiba2 Raesa dh tido...aku baring kan seat..pastu aku pergi angkat ank sedara huby aku kat UiTM cawangan jb hantar ke tmn desa harmoni amek cek.. gi CIMB BBU cash kan cek. n gi Bank Islam kat BBu gak.. n hantar dia balik... pergh.. dekat kol 3pm aku baru sampai KFC Taman Setia Tropika.. Drive tru jek... sebb aku nak mkn kat umh akak aku.. nak jemput mak aku... mak aku kata nak balik...

Penat nyahhhh... mlm aku cerita kat hubby... betapa happy nya aku jumpa Dr Siti... :_))

Oklah... got to go.... bye...


(p/s.. hah.. jgn sebok dok cite aku yeh... dah baca diam... <--- pada sesiapa yg berkenaan)

Wednesday, November 23, 2011

16 days more to go Raesa turns 2 years old


Bulan November byk hari cuti kan.. hari raya haji, Sultan Johor Besday semalam, cuti time mak aku sakit..sok cuti aku gi gynea dan awal muharam... semua cuti aku n Raesa akan bersama.. sok aku gi gynea pon aku nak bawak... boring tggu sorang2.. dulu penat dah sorang2 ulang alik wat treatment. tgkkk jelah perut org tgh pregnant.. tp thn ni aku bwk Raesa... tapiiii problemnya... nak ke Raesa bgn pagi2 buta n mandi...

Oklah aku nak cerita pasal perkembangan Raesa... Raesa officially telah berhenti dari isap puting kopek... yehhhh.... sejak dia active kemain... dia selalu tertido tanpa sempat dia minta puting... kene plak time aku cuti.. so aku semunyikkan puting dia dari dia nampak... kalo nampak dia asek nak ngongong je walau bukan waktu tido. dpt 3 hari kat umh tak berputing tp aku bekal jugak ke umh babysitter, kang mengamuk camno nak carik... bbstr aku ckp dia ade minta time nak tido, lepas lelap jek dia tarik simpan semula... pastu aku tgk dia ckp hari2 buat gitu takleh jadi sbb. kalo kat umh langsung Raesa tak isap walo mintak aku kelentong lipas ameklah.. cicak gigit lah.. dia ngatuk terus tido... so aku tak bg bwk langsugn ke umh bbstr... aku simpan... tp ade 1 puting baru dlm beg keje aku

Raesa kaki selongkar beg.. pantang tgk zip.. gatalll jek nak bukak... purse aku jgn ckp.. keje dia hari2 sepahkan... so sekali dah dekat sebln tk berputing dia jumpa plakkk dlm beg.. gelumpur kejap dia nak... aku pon autalah tu lipas punya... cicak dh gigit.. sambil cari cicak kat siling aku pon sorok .. dia pon lupa.. till tau... cuma sesekali dia tersasul puting dia mintak.. tp aku auta lagik...so skg Raesa dah bebas puting.... yahoooo


Susu.. still pediasure... kat econsave pon harga dah naik balik ke RM69++.. pat lain semua RM70-72 se900gm.... Raesa kuat susu siang... mkn biase2 jek... tp mlm kurang... selalu dh time tido tk mintak.... mmg tido sedap lah aku..... tapi terasa kekopakan poket aku.. dh try 2 kali susu berlainan.. tp Raesa alah.. merah montot pet dia...

Makan mmg payah nak tgk Raesa mkn nasi, dia mkn ok kalo mee/hoon sup, roti/lempeng/jemput2. bubur Mcd sgt best tgk dia mkn.. mmg sedawa2 mkn... mama Raesa ni pernah je keje mcd dulu tau resipi bubur.. nak buat.. harammmm tak pernah ... bli jek ... resipi alah senang je

+++
Jerang cam bububr biasa, masuk beras wangi, kalo dpt beras hancur wangi lebih ok, tp cam tk nampak jual kat luar kan beras wangi pearl jasmin nih, masuk halia yg dihiris halus serta stok ayam, masak sampai bubur masak, kalo ikut mekdi mmg ayam masak berasingan tp kalo kite masak campak je isi ayam tu sekali... lagik sedap... utk garnish ske hati.. kalo budak2 mana ske kan.. kalo aku bli kat mcd mmg aku order bubur plain... kalo ikut mekdi garnish daun sup, lada merah, bwg grg, minyk bijan... .ok.. dah.... ank sedara aku dah besar2 pon ske bubur gini...

Sabtu lepas huby aku tido umh mak dia... aku tk leh ikut sbb mak aku kan sakit... so mlm tu cite payung emas lakonan Remy Ishak... Raesa takkk renti bergerak.. so aku panggil dia...
"Raesa... abg hensemm chup chup..." aku muncung bunyik chup2 sambil tunjuk kat Remy..

"Abang eshem.. chupp chup" Raesa ikut aku plak.. byk kali daaaaa....

So semlm cuti besday Sultan Johor... pukul 1pm++ aku tgk Raesa berdiri depn tv sambil ckp "abg eshem chup chup' byk kali... aku terpk cam aku penah ajor... aku tgk tv tgk ade Remy Ishak dalam cite Suraya,... tepok dahi aku daaaa.. dia ingat Remy.... tak boleh Raesa.. tu mama punya.. wakkakakakaka...


Bende pelik yg tak pernah aku ajar.. Raesa merajuk.. cara merajuk... berdiri peluk tubuh sambil mata ke atas... what??? sape ngajar... tapi so cuteeee.. aku terus pelok dia.... nnt ilang rajuk dia.. hehehe.... so nnt aku merajuk gitu.. dia pulak polok aku.. i ilokeeee....

Berak... skng nak berak ckp... tp keras tk gerak.. jgn harap pegang .. ngamuk dia... nak konsentrate mengeluarkan bijih timah... tp kalo soh cangkung dia cangkung tp kejap dia bgn kasi press lagik.. wkakakaka.. dha berak terus ckp yak... selagi tk basuh dia cakap yak yak... marah kalo duduk kan or dokong pegang bontot... penggeli... soh cepat2 basuhkan.. teringat dulu kat hospital dia baru lahir... kalo berak nangis cam hape... salinkan pempes siap jek pakai kan pempes terus senyap... alahaiii.. penggeli ler Raesa nih... tp bagus.. so tak de lah kering kat bontot dia kan...



Naik kereta dia ske dok blakng.. diri kat blakang.. so aku mmg bwk kereta sgt lah hati2... brek pon slow2... konar pon slow2... mmg amek lane paling kiri... paling tk boleh blah kalo lagu Kisah Dongeng kuar.. mmg dgn muka2.. liuk badan ..semua lah... aku nak bwk kete pon tak tenang.. tgk keletah comel dia... nyannyi pandai plak tu...

Dah aku tk tahu nak cite lagik.. tp yg statik.. dia tetap panggil aku mak yang... :((









Friday, November 18, 2011

PappaRich @ Taman Mount Austin


Biaselah.. sejak ade duit tepi kat pat keje nih... kitaorang dptlah gi makan2... kali ni kitaorang lunch kat PappaRich yang baru bukak kat Mount Austin.. Menu biaselah... tp nak mkn ape jek pon boleh tanpa tgk harga.. hehehe...

Oklah tgk jelah gambo yg... dari henpon kuno saya.. lalalala... mmg selalu pe pakai camera henpon..


My Lovely Mom admitted :(

1 week b4 admitted, my mom mmg dah sakit sejak balik dari ziarah sedara aku yg telah meninggal pada hari khamis yg lepas... Allahyarham Pak Samad juga seorang yg menjadi wakil semasa aku bertunang ... terkilan sejak aku kawin 7thn lebih ni... sekali pon aku tak dpt ke rumah dia walaupon tiap2 thn mak aku dtg beraya ke rumah dia... tahu ler hubby aku tuh.. ishhh.. beliau pergi tanpa sempat melihat cucu sulungnya yang akan di lahirkan bln Disember thn ni... Al-Fatihah utk Allahyarham...

ok back to cerita my mom... sejak balik dari ziarah yg ikut sampai ke kubur... siap jenguk lagik dlm kubur... mom cam tak sihat... isnin lepas akak aku dh anta ke emergency HSA... tp just masukkan air 1 btol, semua nya ok... tp aku tgk.. tak berubah pon dah balik umh... mom makin teruk.. jalan pon terhoyong hayang... sedih aku tgk dia nak masak sebab lapar...terpegang2 dinding ke meja utk stabil diri... so aku ckp.. mak.... jom gi spital.. something wrong somewhere nih...

Tapi mak berkeras tak mau... so aku diam jek... dlm kol 3 pg aku nak buat susu Raesa.. aku tgk lantai penuh air.... mak terkencing2... tak sempat ke bilik air... mmg dah sethn problem nih.. tp ni palig teruk... dia nak gi mop pon tk larat... aku ckp.. mak mesti gi spital...


So pagi2 kak ngah pon arahkan aku soh bw mak.. ok jek.. aku pon ajak adik aku ponteng sekali keje... tak de ler.. emergency leave... aku plak gatal bawak Raesa... asal aku nak masuk anta mom dalam wad emergency.. dia melalak... asal adik aku plak nak masuk dlm tgk mak aku pon lalak nak ikut... adik aku actually nak idup kan lesen.. dah pukul 12pm mom aku tak abes2 gi scan pale, so aku soh adik aku gi jelah jpj n anta Raesa ke umh bbstr... hmm melalak sakan lah minah tu kan...

Doktor cakap mak aku kene strok... mild strok jek.. still boleh jln. dan bergerak... mak kene thn masuk wad dan di masukkan ke PP1 atau wad perubatan perempuan 1... doc kata esoknya dah leh kuar... jaga kat umh lebih baik.. so whole day siang aku jaga... mlm till pagi , adik aku jaga.. pagi semlm kak ude aku jaga dan discharges tghari...

Ape2 pon aku berdoa, agar mom kembali pulih sedia kala.. cepat sembuh... di kurniakan kesihatan yg baik... aku belum bisa kehilangan dirimu mom... :(



ni dalam ambulan. aku ikut naik... nak anta ke wad...




time abes melawat bar udrg nak dtg kannn.. dok luar jek.... cucu2 mak aku...


atok dia layannnnnnn

Thursday, November 17, 2011

Pra-Universiti Graduasi SMK Permas Jaya at M Suite JB

1st aku dgr malaysia high school ade graduation.... cam pat omputih kan... alah.. high school kite ni kire Form 6 ler.. tp aku tak sure semua sekolah ade buat ke dak... tp yg aku tau dari ank sedara hubby aku, masa dia form 6 bwh, dorang punya idea. So ini thn ke2. And the pelik one majlis ni di adakan b4 peperiksaan STPM... rupanya.. cam graduate gak tp ade byk suntikan motivasi kat majlis tu... mak bapak pon ada walo tk ramai. Aku ade kat situ apsal? sbb ank sedara aku ni mak bapak dia balik kg ade jemputan kawin... so mintak aku teman kan... on je aku.. lama tak gi function2 kat hotel.

M-Suite Hotel Johor Bahru


Drg buat kat Hotel M-Suite Hotel JB.. tema, itam, biru n putih... tp ank sedara aku bantai kaler pepel n putih... hehehe.. kan dah rase cam rusa masuk kampung... aku biaselah... all black :P tp ramai gak yg tak ikut tema... setelah majlis penyerahan sijil... (teringat i dulu convo..)

Cite pasal makanan.... adoiiii.. 1/2 STAR je aku bg tau takkk.. di mulai dgn sanwich tolo n tuna, kuih mueh cam onde², pulut serunding, kek marble.. salad... pastu baru ade ns grg, mee hun putih, aym grg, nugget2 dan lain2... buahan n air teh n kopi... tu jerk.... kalo sedap tk pe gak.. tak sedappppp...

pastu drg pon amek gamba sebagai kenangan... henpon aku plak bateri abes... ade pic pon ehsan kwn2 ank sedara aku...

ape2 pon.... Nurul Azeera Abd Aziz wish u luck on your stpm yg tinggal lagik beberape hari je nih... harap score... all the best...


Aii kene panjat ok.. kalo tak orgtak nampak ai ade ipad.... wachaaaaaa..



Friday, November 11, 2011

Terkenang-kenang : MIRC & Blind Date(>_<) - Part 2 - End

Hmmm baru aura nak berblog sambung cerita MIRC n Blind Date nih...

Orang ke 3, lepas kompiden dgn 2 org yg lepas... aku berkenalan dgn mamat nih... org ganu rasenya dok jb... yg best kat dia sbb besday dia same no tepon dia.. same umur aku .. mmg seang ingat sampai laaaa ni... besday dia 31.12.1978 so no henpon dh cam dlm ic 01X-7812310, 0 tu buat tambah kasi no tu cukup 7 digitlah... tp aku tak suke lah dia sgt. dia ckp kuat2.. tak romantika langsung dlm tepon... so once kitaorang agree nak jumpa... dekat Giant Plentong hari Sabtu... balik keje tghari, jln kaki je aku gi sana... time tu keje kat Taman Johor Jaya... aku ckp tunggu depan aquarium dlm Giant..tempat ikan besor2 tu.. besor2 aku pon ader...


ni hah Arapaimas.... masuk tgn sure ilang tgn


lagik ckp aku pegang payung... tunggu punya tunggu... berjanggut daaaaa... aku call... mana awak niii.... dia kata tunggu lah.. sat lagi sampai... tunggu punya tunggu, ikan pon naik nyampah tgk aku.. dorang sorok dah...
manelah mamat nih... berlengas aku tggu... tk dtg aku terjun dlm aquarium


lebih 1 jam siot aku tunggu.... aku call takkkkk angkat2..abes duit siling aku kat public talipon. last sekali angkat dh bunyi atas motor... aku cam marah2 lah... so dia kata tak yah lah tunggu.. balik lah... shitttt... aku terus letak tepon.. pelik... tadik awal2 tepon.. rase bunyik cam dah dlm Giant... aku pikir punya pikir dlm bas nak balik umah... aku rase aku tertipu... aku rase dia dh nampak aku... n dia cabot... alah banggangnyer... kalo setakat taste ko nak pompan yg kurus kering go ahead... aku pon tk hadap dgn ko... sore dh lah cam itik... ckp kuat2... mesti tak ensem.. hahahahah.... ayat sedapkan ati kannnn... so dah cam cite melayu kan... dtg sorok2.. tgk tak minat je.. terus blah....

larikkkkk.... awek gemssss.....


Kat luar ramai nak kan aku.... tp ni spisis ngade.. org nak aku, tp aku lari... padahal hensem2... sbb aku rase sgt rendah diri.. tu yg aku memburu je kat MIRC... ape jenis aku pon aku tak geti nak tafsirkan...

last sekali aku nak cerita pasal mamat bernama Z ni... penah aku cite kat blog yg aku dh kuburkan dulu... ade plak.. minah syok kat dia google nama Z ni... nama dia biase jek.. tp nama bapak dia luar biase... almaklujm... org Jawa Batu Pahat... the only one kot... abes aku kene maki dlm email... tah tah... Z sendiri nyamar kot... sbb dia kenalkan diri as kawan sekampung... eleh...

Ok sambung cite... aku kenal dgn Z... kejap je chat terus minta no telepon.. time tu mana ade henpon masing2.. tepon umh jelah... murah sket nak tepon... sekali dgr sore dia.. perghhhh. malatop machooooo.... suara ala2 Zul Ariffin ... tak kenal? alahh yg ade scandal dgn Abby Abadi tu.. bual mmg best... macam org giler kan.. tak pernah jumpa tapi boal cam bercinta... tp gile2 lah... setiap nak letak tepon.. mesti ade chup chup muahhh... dia keje singapore.. dia ckp dia tukang sapu sampah , lap kapal... miahahah.... tp gaji muai dia ckp.. lantak lah... seminggu shift malam.. seminggu shift siang.. kalo keje siang.. mmg tiap2 mlm gayut kat tepon cam monyet.. berjam2.... kalo keje mlm.. pat keje mesti dia call... sampai bos aku tny apsal line selalu enganged... one day.. dia tk thn nak tgk aku... asek kata aku cun memantol2.. siotlah... berat aku dh lah 80an.... adehhhhh... minta gambar... aku post gambar.. 4 keping, gile kan... padahal leh scan bg email jek... tp mana ade kat opis.. kene buat kt cc.. malu aku... tp bkn pic aku.. cuma surat berjela2.. dgn gambo dinding pagar pat keje aku yg roboh yg di shoot pelbagai sudut...

bile terkenang2.. ketawa nak rak bile dia dpt pic tu... siap dia kata.. dpt hari jumaat.. time org nak solat jumaat, dia kata tak kusyuk langsung solat terkenang surat aku hantar... sekali bukak... dia rase nak mati.. call aku pon sore cam nak mati... nak ketawa pon tak geti.. nak marah.. mane bolehh... pastu dia buat keje giler nak anta pic dia aku opis aku... di hari dia hantar.. aku ngedap dr atas.. huhuhuhu tak mo turun... siap ajak member.. siotlah.. member dia yg anta.. tu pon bg bangla kat bawah... sekali aku bukak.. alamkkkk.. pic hensemmm kat Aussie.. nangissss... terus byg dia tgh berckp dgn aku.. dgn sore macho.. hallamak... cair aku tgk...

Mlm dia call bising2 sbb aku tak mo turun amek pic... dia pakse aku hantar pic aku... aku pon hantar pic aku ramai2.... kakakakak... for sure... mesti yg dia pilih... kawan aku yg kurus, tak delah lawo.. lawo aku lagik... tp sebab kwn aku kurus... dan lepas aku ngaku aku yg mana... dia sekadar berbasa-basi dgn aku.. ckp aku comel. aku senyum kelat... dan dan tu gak... yg biase ckp 3,4 jam... leh bual 3,4 minit. alasan nak jirus pokok muka tgh2 mlm... FINE.... mmg dia cite dia minat tanam2... tp tk pernah kata nak jirus pokok tgh malam.... drastik.. no more call... sedih... aku dh plan nak bli kan dia hadiah utk besday dia... genap gak aku kwn 1 bln dgn dia.. yg cam dh sethn rasenya...

Tp aku tetap bli hadiah, dia suke pokok.. aku bli 2 pokok caktus... cute... aku pos laju... dekat 2 week tak call.. dia call say tq... aku tny suke tak.. dia jwb suke... hambar je sore.. pastu kami akhiri perbualan. :(( :((

Aku frust... aku nekad nak kurus :P kebetulan, dia selalu cite pasal dia selalu lepak kat kedai abg angkat dia kat BBU (kedai jual ikan basah dlm ekon, the only one 1 kedai cam tu je kat situ dulu), kebetulan, selang kedai tu tingkat 3 ade gym.. aku pon registerrrr.. giler.. sambil sit up pon ckp.. i cando it i can do it.. miahahaha..
6,7,8...8 lagik... i can do it i can do it.. hiyarkkkkkkk


aku nak tunjuk kat Z.. hahah... one day.. aku dh turun 12kg dlm masa 6 bln tnpa ubat.. kebetulan aku nak balik tggu adik aku jemput aku... aku ternampak mamat yg aku kenali sgt2 ... ya Z.. itu Z.. dgn uniform cam br balik singapore.. motor pon, kan org keje singapore ske naik motor besor yg ade box kat belakang.. hmmm elehhh.. rendah jek... ayat jahat.. pendek jek.. kat gambo bukn main macho... yelah.. gamba lain kannn...Sekali dia terpandang aku... aku control macho.. eh.. control best... aku tk control ayu .. control best, rase aku berbeda sekali dgn gambar yg ku kirim padanya.. rambut nyata lebih panjang.. pakai legging paras atas lutut... tshirt basah2 dgn peluh.. awwwww... aku tgk dia cam keras bdn.. tp sambil tgk lantai plak.. cam org berpikir benak2... sampai member panggil pon dia tak dgr... kene jerit baru kelam kabut nak balik umh... ahhh lambat siot adik aku.. aku baru nak naik kete babai dia.. dia blah dulu plak...

sejak tu tepon kat opis aku selalu kene kaco... sore tk de.. diamm jek... salesman aku pon marah2.. dia pesan pls pulang balik pic dia.. pesan dia lah dulu masa kirim kat aku... pic ko je pk.. pic aku? pic aku dh abes cun aku bg tau tak... masa tu aku dh geti bawak kete.. time tu aku dh kenal dgn husband aku skng ni... lom kawin lah... aku leh plak nak anta pic dia ke rumah... aku pergi time tu black out... byk kali bg salam baru kuar tuan umh... lama dh kan.. dekat sethn tk contact... tp.. dia lama dh pindah kata budak tu... so aku tk mo lah bg budak tu walo dia kenal... aku nak gi kedai abg angkat dia... aku tny.. mmg abg tu kenai.. aku pon pas kat abg tu... peh tu... tepon kat opis aku pon berulang lagik.. bunyik byk kali.. angkat tak de org.. utk beberapa hari... psyco nyer olang...

Kali ni dua2 mamat aku cite.. tak de blind date.. semua cabut date... hampeh... rugi ko tak nak kat aku tau tak... kakakakakak

haiii.. penat aku taip.. terkenang2 pasal dulu... yg menjadi memory pada aku...

We have been married

Daisypath Anniversary tickers

daisy path - Ditakdirkan Bercinta

Daisypath Anniversary tickers