Nuffnang

click as much as your heartbeat is beating....

Monday, December 12, 2011

Ye.. aku mmg tak puas hati dgn adik aku...

Kerissss petirrr.... cam tu lah rasanya aku nak hantam dgn petir adik aku tu.... korang tgk tak boboiboy semlm yang yaya buat biskut guna susu kambing putih perisa epal hijau... kekekekeke.... kelakar giler... 

Ok.. back to the story yg aku highlight... aku mmg dgn adik aku asek gado... lebhi2 lepas Allahyarham abah aku dh tak de... mak aku backing ape dia buat... aku malas nak cite episod memori luka dulu... heheh... 

Oklah.. kereta Wira yang aku pakai ni.. mmg turun temurun... dari Allahyarham kete Daisen (camne tah eja) pastu tukar pada Proton Saga yang merah dulu2 tuh... pastu tukar macam2 kete lah... setiap akak2 aku pegang akan tukar kete lain... kete sekehen... sape pegang dia kene byr bulanlah.. tp blom pakai lama... dah tukar tgn.. untillah aku yang pegang... last aku pegang pon Wira sedan biru... kete tu 2 kali eksiden teruk, adik aku bawak... semua berebut time lunch nak jumpa jantan dia... last2 langgar org... dia nak betulkan? 1 sen pon tak kuar duit.... dia buat bodoh jek.. sampailah.. dia jarang balik sbb menyewa kat luar... senang nak berjimba2 kan..... 

So lepas pakai setahun kete Wira tu yg byk problem giler... lom kawin time tu... aku nak tukar kete gak... sakit otak gak... gaji tk besar pon.. so aku amek lah Wira Aeroback barunya plak.. time tu thn 2003... pastu adik aku balik umh.. maksudnya dah tak keje lah tuh... duit tak de... so berebut kete balik... asik nak menyundal guna kete aku... untill one day dia keje kat kedai camera.. yg gaji nya Rm800... dan teringin bli kete... baru keje 1 bln dah teringin.. boleh gitu.... ko tau kete ape.... GEN 2 hoccay... ko mampu..? guarantor.. tah sape pakwe malang janji nak jadik guarantor dia... tua2 gak lah.. keje kelasi... byk abes kat laut dari darat... tau brape sebln byr GEN 2? RM795.00.. ko mampu? gaji RM800 byr kete RM795...siap ckp dgn gembiranya.. depan geng2 dia yg time suke bersama, time berduka.. bolayan chit poddah... ...dia ckp... AKU TAK HINGIN PAKAI KETE KO.... riak nya... kete besor... kalah ai.... 


So mangsa keadaan mak aku.... tu yang mak aku asekkkkk tak de duit... until sethn kemudian... kereta kene tarik dahhh.... 1st month je bayo.. lain2 tk bayo... kete tk pernah anto servis.... pastu leh dia soh mak aku ckp kat aku.. jual Wira aku tu.. aku pakai kete dia... a ah.. pastu... aku bayo... kete nama dia... nnt dia leh claim tu kete dia... pegi jahanam... sian mak aku kan..

so dia berambus sewa luar lagik. alasan dpt keje dekat dgn umh sewa tuh..aku kawin pon mak aku cari dia... aku? ade aku kesah... !!!

Adik aku complete leh aku ckp dia tu just menghabiskan boreh.... sume nama blacklist.. kat kot memot pon boleh black list... bli komputer tp tak bayo... kalo dh rosak.. gi lah anta.. tak.. diam jek.. sampai kene tarik... pastu bli henpon... henpon ilang.. so tak mo bayo... kene blacklist kat .. dgn Aeon Credit rasenya... adoiii... dgn aku.... pon dia penah tipu... kan ade sekali .. eh tercerita plak byk memori luka... kan ade sekali kene bayo saman..., kalo tak bayar kene dabel saman ek.. ape tah tak ingat... aku siang 1 hari merata nak bayar saman.. yg mungkin cuma RM100 je kalo bayar... tp aku tetap sediakan RM300.. puas 1 hari tk dpt bayo.. so balik aku harap kan adik aku... wah.. laju jek... aku bg dia RM300.. sampai sok pg tak balik... lagik 15 min kul 8pg patut aku gi keje... nak call tak de hp.. tup tup dia balik... aku nty resit mana... dia kata nnt kawan dia inspektor bg resit... sial..... dia tipu aku hidup2... aku cek.. saman tu tetap ader... muka mmg tak malu.. lepas tu dia dok luar lagik... ahhh siallllll


So sekarang..... mak aku mintak pakai nama aku bli kereta utk dia... TU YANG AKU SAKIT ATI. penat mak aku menangih simpati dari akak2 aku guna nama akak2 aku... bolayannnn... so last aku lah... cara dia gini tau...mak aku ajak aku secara pakse... tak bwk laki aku.. sbb Raesa tido... bwk pompan ni.. gi Larkin... dlm kete baru ckp nak tgk kete... ahh sudah... ade hati nak pakai kete mahal.. cam sial.... cari2 kete.. sampai kan semlm... jumpalah kete Proton Savvy yg btol2 time tu ade 2 orang aweks cina yg tomboi tolak kete dia...utk tread in... kete thn 2007 mileage baru 60k... dia nak bli Persona katanya... then ... tu lah kete yg akan di beli... dgn muka RM2k... duit sape? MAK AKU.. duit sape? MAK AKU.... bangsat punya adik aku... lemak btol.... mak aku dgn penuh harapan.. dptlah adik aku kete yang akan bwk mak aku jalan2... hahahah... tgkkan jelah.. jgn lepas keje berambus jumpa laki dulu baru balik umh tgh malam... kaki dah panjang katakan.... kesian mak aku kan.... tadik aku bye Rm1k utk booking... sok gi lagik anta document... grrrrrrrrrrrrrrrr....


Selama2 adik aku hidup tak pernah tolong bayar bill umh.. bln lepas dia bayar lepas aku pakse bill air... lepas bayo kat aku Rm90 terus nak konker kete aku... dh lah b4 ni  asek pakai kete  ske hati dia tak isi minyak... baru pakai 2 hari lepas.. nak pakai lagik... so aku tk bagi.. dia mengamuk.. kata dia tak halalkan duit dia bayar bil air tu.. menyesal. bg aku duit... aku rase aku nak maki2 je kat sini... tp penatlah jari aku... so bln ni punya bil air aku tak jumpa.. aku syak dia semunyikkan.. sbb aku dah call SAJ, dah ade dah bil semasa... kannnnn.. mana bil tu pegi... sialan.. aku balik ni mintak dia duit  kang...






1 comment:

beng kuan said...

hahha.. ade jugak adek mcm tu..ko rotan je la die

We have been married

Daisypath Anniversary tickers

daisy path - Ditakdirkan Bercinta

Daisypath Anniversary tickers