Nuffnang

click as much as your heartbeat is beating....

Wednesday, April 14, 2010

Happy Birthday Bonda Yang Ke 69 Thn






7.4.1941 terlahirnya seorang puteri raja bugis.. hehehehe.... Emak.... dah berusia 69thn dah... kadang2 aku terpikir.. aku tak mo hidup lama2.. 50++ pon dah cukup.. tp bile aku bilang tahun jek.. eh cam dekat.. takut lah pulak... hmmm sok luse kite pon tak tahu.. ade lagik ke tak..

Okay.. kek besday mak aku dah aku order siang2... aku order dgn nina
termasuk feberet aku blueberry cheesetart... so minah tu anta kek n cistat kat opis sampai sesat2.. macam aku dulu dtg umah die.. sesat gak... tau la kek curah ganache.. mane leh kene panas.. nina kate stoberi die dah jatuh2 .. opis aku mmg tk de esbox.. tp bilik bos aku kecik dan sejuk.. aku bukak kotak kek hala ke aircond.. hah.. coklat die beku balik...

balik aku kuar cepat.. konon nak amek roti jala yg aku order.. tak mo org tu tggu2 aku.. sekali sampai.. kari lom siap.. hampas.. aku bwk balik roti jala dulu... pastu gi order sate.. pastu baru gi amek si comey aku... sampai umah.. wah.. atas meja cam dah penuh.. mak aku buat rojak asma, mee hun grg, kuih pau sambal n koci... mak aku bising nape order byk sgt roti jala.. rase tak byk.. tp sbb kan kuarga abg aku tk dtg yg byk lebih plak.. .. dah lah mak aku keje menapau makanan bg kat jiran2.. kitaorng konon nak kosongkan perut nnt nak lanyak betul2.. kalo dah masuk angin... hmmm nak masuk byk mane.. masing2 tersandar mcm kenyang tapi senak je lebih...

Kesian mak... mak dah seminggu tak lalu mkn..sampai hari ni lah... aku cuma nmpak mak rase sikit kek n sebatang sate saje... hmmm.. kita adik beradik nak rai kan die.. tp mak tk de selera nak makan... hmmmm... rase tak syok plak... tak pelah.. kitaorang akan tggu besday mak yg ke 70thn thn depan.. mungkin rancang nak bwk cuti ke?.. tggu jelah...

2 comments:

Suhaila said...

byk btol lauk nyer...

noorcahaya said...

ikut nafsu hah..

We have been married

Daisypath Anniversary tickers

daisy path - Ditakdirkan Bercinta

Daisypath Anniversary tickers