Nuffnang

click as much as your heartbeat is beating....

Monday, March 30, 2009

60 Earth Hour

Korang padam tak lampu satu jam Sabtu lepas? 8.30 mlm - 9.30 mlm?

Earth Hour ialah kempen tahunan anjuran WWF (World Wildlife Fund) dengan memadam lampu selama 1 jam. Kempen Earth Hour ni bukan kat Malaysia je... kempen ni mendapat sokongan dari pelbagai negara di serata dunia,antaranya USA,Denmark,Australia,Filipina,France dan banyak lagi...Kempen ni mengharap pada tahun 2009, penyertaan akan mencecah 1 billion bermakna 16% dari seluruh penduduk dunia membantah gas CO2 berleluasa.

Tapiiiiii... ramai yg salah sangka pasal kempen nih.. dorang ingat kene tutup semua letrik... aku mula2 pun ingat camtu... rupanya tutup lampu jek... so 8.30pm aku dah tutup lampu.. saing dgn jiran depan tutup lampu... lampu tv jek terang benderang tgk dari jauh... then ade satu bengkel motor pun tgk keliling dah tutup lampu.. dorang pun tutup lampu.. tapi tu jelah yg tutup, yg lain hampeh... aku gi tinjau2.. terang benderang umah dorang.. aku walaupun tak dpt2 nak daftar, aku buat jugak.. tah apsal tah lama web EH tu tak leh masuk2... tapiiiiiii.. tapi lagik... lagik 10minit nak dekat 9.30pm.. abg aku dtg dari pontian nak amek mak aku gi tido umah dia... sampai2 dia kata.. apsal?.. tak byr bill ke? cet... pastu.. dia kata..sepanjang dari umah dia..tak de langsung yg tutup lampu.. betul ke? kalau betul aku hampa lah dengar... abg aku kata semua mall yg besar2 pun tak amek port... dia ckp bakpe tutup.. org lain pun tak tutup... aku jawab..kalau semua org ckp camtu.. mmg lah tak de yg akan kempen lagik...

Smlm pagi ikut hb gi driving school, org sana soh dtg.. sampai sana dia just cakap soh dtg hari rabu utk test... perggg...menyirap hb aku.. macam tak bleh ckp dlm tepon jek.. hb plan nak BRUNCH makan asam pedas claypot kat tmn mount austin... tp masih pagi plak, ingat lama kat driving skool, so aku ajak breakfast jek kedai dekat2 situ... lagipun aku nak singgah umah kawan aku nak amek sauna aku... takkan pagi2 dah nak gi umah org... sekali kedai aku gi tu kedai asam pedas jugak... aku tgk.. dorang cam dah susun menu2 cam makanan utk lunch... hmmm mmg pun.tuan kedai kata hari ni tak de sarapan.. terus lunch.... ah sudah... kene plak asam pedas ikan merah... hb kata layannnnn... amek isi ikan merah sorang.. rege dia RM6, pastu amek pecal jek, tupun just jantung pisang,tempe goreng ngan bendi.. semua sekali RM17... hmmm.. kensel nak mkan asam pedas claypot kat tmn mount austin.... asam pedas ni aku rase tak sedap sgt.. cam ade manis2 sket... tgk cam indon jek masak...

Pastu gi umah kawan aku... anyway umah mak dia..kawan aku CT dah pindah sejak kawin bln 8 thn lepas... mak dia ade, tapi dia kata Ct dah bwk sauna ke rumah dia... hmmmm.. pandailah Ct cari aku,,sbb mak dia dah call dia tapi tak dpt...mak dia kata Ct dah berisi.. dah 5 bln... akhirnya... bestfriend aku yg kawin lewat 4 thn dari aku pun dah pregnant... so... tiba2 jek aku ngan hb rase down sesangat... sampai nak gi Court Mammoth sampai tak boleh nak pikir jalan mana nak lalu... hb aku just wat lawak2.. oklah... tak mo pikir bukan2lah... sampai CM nak tgk rege stand mixer for my mum's birthday... ingat nak tong-tong ngan kakak2 aku.... kek aku dah tempah ngan Nina from Sweetlily blogspot... termasuk bluberi cistat... disebabkan perut kenyang semacam aku naik tingkat atas cam dah nak muntah dah... hb nak gi urut kaki pakai mesin Ogawa... opsss sori... promotion dorang dah abes.. dah tak de dah... cis cis... bile nak muntah... pening2..aku terus ajak hb balik umah dulu.. padahal kene terus gi umah mertua aku... balik umah dlm kol 11 lebih.. tido sampai zohor... pas solat aku bakar puff pastry berintikan belen inti karipap 2 hari lepas... tgh tggu.. Ct pun dtg dgn anak tiri dia.. well... sape sangka dulu dia very boyish time kat kolej.. sekarang very lady...dah nak jadik mummy plak tu... sempat gak aku gosok perut dia.. mane tahu virus dia melekat kat aku.... kol 3 lebih aku baru gerak ke umah mertua aku... tajuk utama sampai sane Earth Hour... teke dah.. dorang ckp ape.... bakpe tutup.. org lain tak de tutup... susah jek nak tgk tv... dah lah.. malas nak ckp.... tu jeh activity aku yg membosankan.. bosannya... kalau lah aku ade anak... tak bosan cam ni tak... dah lah... sayonara..


We have been married

Daisypath Anniversary tickers

daisy path - Ditakdirkan Bercinta

Daisypath Anniversary tickers