Nuffnang

click as much as your heartbeat is beating....

Tuesday, May 19, 2009

SELAMAT HARI GURU

Aku mmg lah bukan sekolah lagik nak ucap2 selamat ari guru... tapi nak cite sket keadaan sambutan time2 aku dgn time2 skang... dulu.. aku sekolah.. aku ingat sekolah rendah jek.. sekolah menengah langsung aku tak leh recall... apsal tah... tapi times ekolah rendah.. mmg ditunggu2. menu dia biaselah.. semua dikehendaki bwk mknan sorang sedikit.. nnt mkn tukar2 or kongsi2.. aku biaselah.. mak jual kuih.. kuih jelah aku bwk tiap2 tahun... pastu tggu cikgu2 lain yg ngajar dlm kelas aku... baru kitaorang mkn... hadiah yg aku ingat dulu bagi kat cikgu darjah aku ialah, bunga perhiasan dinding yg mak aku buat jual.. heheheh. dan tisu kotak... aku bungkus baik punya siap ade bulu2 lagi.. bulu ape tah cam bulu ayam tapi yg lembut punya... darjah 6 aku sekelas kumpul duit beli satu hadiah yg besar utk cikgu kelas aku.. gambar yg ade frame.. besar gitu.. gambar kapal laut ala2 pirate of the carribean.. cume tak de flag lanun tuh... Tapi ku heran, apsal aku tak leh ingat ape2 terjadi time sekolah menengah... tapi tulah.. betapa aku tunggu2 kan hari guru dan hari kanak2 sedunia... best ooo dpt minum air milo free kat van milo...

Sambutan hari guru skang.. haaaa... tak best aku dengar... semua aku dgr dari rungutan anak2 sedara aku.... skang mkn kene charge... cikgu charge sorang RM10, buat beli kfc yg satu set tak sampai RM10.. paling mahal RM8++ aku rase.. belennyer mane lak, cikgu sekarang... dah pandai mintak2 hadiah... kawan anak sedara aku cite dia bagi bunga... cikgu leh ckp.. lenkali jgn bagi bunga ye.. bagi bende lain... dulu aku just bagi cikgu kelas saja... skang cikgu bagi name.. siap bagi 3 name lagik.. so tahun ni.. aku tgk anak sedara aku pulaukan hari guru... mula2 aku marah lah.. kata dulu aku camni camtu bile sambut hari guru... bile dgr dorang ckp.. hmmmm... peliklah jugak.... ade gak anak sedara aku pegi sambut.. dia bagi hadiah cikgu favorite dia jek... entahlah.. sbb cikgu2 semua aku tgk muda2... tak cam dulu.. tua2... yg muda ni over ke... tah lah... harap cikgu2 ikhlas menyambut hari guru bersama anak murid... jgn damba kan sesuatu.. cukuplah manisnya saat murid ucapkan Selamat Hari Guru...

3 comments:

Eyna's said...

Tak smua skolah mcm tu...

kalau aku...budak bg pen merah yg paling aku suka...senang aku nak nanda buku bebudak...heheh

noorcahaya said...

hehehehe... terase ye cikgu.... ye.. tk semua... tapi aku dok pikir2 anak sedara aku macam pulaukan hari guru... tak time aku... hari guru hari yg di tunggu2.... nnt aku bg tau naka sedar aku.. bagi pen merah kat cikgu...nnt kalau ade rezeki anak aku skolah.. aku pun soh bagi pem merah.. hehehe..

小籠包Jason said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

We have been married

Daisypath Anniversary tickers

daisy path - Ditakdirkan Bercinta

Daisypath Anniversary tickers