Nuffnang

click as much as your heartbeat is beating....

Monday, June 8, 2009

Cuti Hari Agong

DAULAT TUANKU..... tu jek aku nak ucap...

Kembali seperti biase.... ape yg kembali... ialah kerelaxan aku ditempat kerja... awal jun new girl tlh gantikan tempat asst. lama aku... walaupun dia masih blur2 wat keje.. aku dah leh menten relax... barulah aku dgn senang hatinya update blog aku sambil.. gi blog yg aku follow... blog yg temporary aku tak gi ialah yg selalu memaparkan masakan.. betapa loyanya aku tgk.. kecuali yg wat kek... jgn kan tuh.. rancangan peberet aku jalan2 cari mkn pun aku tak leh tgk... first time ari dorang on kan new season.. bile jek si maria host jjcm tu tunjuk lauk ikan sweet n sour jek.. aku cam nak pitam.. terus tutup tv... ni semua gara2 aku mabuk lah nih... dan kesian jua pada hb aku yg aku sayangi... makan minum dia dah tak teratur dah... pandai2 lah nak idop... tapi aku gagahi jugak masak ns goreng dia a.k.a sarapan n lunch dia..heheheh.. ok pe.... kalau aku tak bekal kan lunch dia.. lagik2 goreng pisang dia mkn... nak harap aku masak mlm...jgn haraplah.. nasib2 mak aku masak..dptlah mkn. tu pun kalau kene tgn selera dia... kalo tak.. mee segera lah jawapnya...

skang ni aku asik mkn nasi goreng perencah adabi tuh.. nak buat rencah sendiri.. jgn harap aku mkn.. next week 16/6 baru aku gi scan utk tetap kan EDD... hmmmm bile lah aku bersalin ek.. harap bulan 12... tapi bulan satu pon best gak...

rabu lepas mak aku dah berlepas ke Medan... gi ikut rombongan cik kiah.. member2 yasin dier lah.... so aku berhoneymoon dgn hb aku kat umah... hanya di temani oleh kucing aku orange.... tp skang dia dah eksen ngan aku sbb ade kawan baru 3 ekor... aku kasi dia mkn, dia pelawa member2 dia mkn.. pastu dia yg kebulur... dan kucing aku pun dah pandai belakon konon2 lapar gile.. tapi pas aku letak mknan dia... sekejap jek penuh 3 kepala lain yg mkn dulu... yg aku geram.. dah mkn aku nak pegang semua lari cam hape.. badan masing2 gebu gebas.. geram aku...

i tot ipar aku balik kg.. so aku kene jaga mak mentua aku.. tp dorang tak balik pon sbb next week br balik sbb adik biras tua aku tu nak kawin kat kg tanjung linting... kene naik bot lagik... aku adelah jejak sekali jek kat saner... pn ade jemputan kat saner... hari sabtu lepas aku dpt duit undi... RM1000 jek.. so separuh simpan separuh joli katak... aku bli baju peknen, bli hadiah org kawin, makan2... mkn kat kedai asam pedas kat tmn mount austin,, aku rase dah cam asam rebus jek... kembang jek tekak aku mkn... gamba bukan main pekat.. merah pekat kale dia.. bile dorang hantar... perg... indah khabar dari rupa... cair.. kaler tak memberangsangkan.. rase.. aduyai.. tipu customer lah.. asam johor asli ke hape... sedap lagik aku msk.. muhahahahah....

ahad aku gi jemputan.. satu dekat ngan umah aku.. kalo sape kenal taulah.. Raden Johari... tapi aku peliklah depan nama dia dulu ade Dato, pastu Dr.... kali ni dpt kad jemputan yg glamer tuh.. dia tulis YM Prof. Dr. Dato Seri.. bla blabla ... ape jadah tah lagi.. dan last sekali ade Al-Haj.. aik... bior benor... kalo sape pakai product Sirna Sari dia lah boss nya, dan aku dapat berkat dari jemputan dia, perggg glamerrrrr lah sgtttt heh... beg khas ade gambo pengantin, yg pengantin pompan dah dapat pangkat Raden Seri... tah ape2 lah... dlm dia.. trial pack Sirna sari ngan cupcake.. hm cam bahulu jek... masakan dorang mmg tak sedap.. hahahahaha.. mkn ciput jek aku.. dpt eskim gak...

pastu aku gi berkumpul umah Lan, sbb nak g kawin Ana kat tmn delima.. sian ana.. kalau tak ko jadik biras aku... tapi kenangan lama sejarah itam yg ko buat ... telah direject oleh ipar aku tuh... tp bile pk.... cara dia layan mentua aku lebih baik dari biras aku tuh... what to do... tak de jodoh... yg kesianyer lagik.. Ana nih cam desperate benar pilih bakal suami. eh dah jadi dah suami... sejak putus tunang... dia pakai sambar jek pastu.. baru kenal terus tunang... bile kawin.. aku tgk pengantin macam black and white doh... same rendang same gebus... wah wah aku tak sayang mulut.... sori Ana... aku kenal suami ko.. budak kg melayu gak.. tak pelah.. janji dia ikhlas...

pastu kan... mak sedara Ana ni iaitu asik bungsu mak dia adalah EX hb aku.. ces-ces... walaupun dia dah memboyong wat kali ke 4, dan semlm pon aku tgk dan besar giler perut dia.. aku still rase.. hmmmm was2 cara dia tgk hb aku... tak pe.. tak pe... tak luak pun.. ko jaga jelah laki ko baik2 yek... lagipun kisah ko kene reject oleh hb aku adalah atas kecurangan ko jugak dulu... so.. ko tak leh gatal2 ek.... hmmmm cemburu buta btol aku ni ek...

pas mkn2 kitaorang balik, aku terus balik ke umah sbb takut ak aku call soh amek dia yg baru balik dari Medan... tggu punya tggu... pukul 5.20am tadik baru mak aku call... cehhhh... dah lah penat tgh mlm tadik lom ilang.. muhahahahaha..... nak tak nak aku ajak hb aku gi amek mak... dekat jek.. tapi aku tgk hb aku tekan minyak macam tak pijak jek... jalu lagik hape...

so pagi tadik aku dgn iklas tapi terpakse masak lunch hb, simple jek.. telo goreng masak kicap ngan ikan goreng... ikan gorenglah aku tak tahan..bau asap dgn bau myk dia.. pitam aku... breakfat.. mak aku request bli roti perata... oklah.. dpt aku sumbat sekeping perata... kalo tak pening aku nak mkn ape....

oklah... aku dah tak de idea nak taip.. walau aku tak de keje sekarang... tadik keje aku pun aku bagi kat budak baru.. ko nak sgt keje kan.. pagi2 dah minta keje... hamek ko.. muhahahaha... oklah... roger n out....

5 comments:

Eyna's said...

teruk gak alahan ko ek...
sampai tgk gambo mknan dan tgk jjcm pun x bleh....

Jangan ko alah yg tut udah le...jenuh abg ko nambah mase bpantang...

kui3...ha kenakan aku lg....

chimera said...

aaaa... dah sapai dah blog dia... ok je. tak boring pun mcm yg dikhabarkan...

wahhh... tgh bwak budak ya. bape bulan dah... anak ke berapa nih...

dgr cerita seronok org pegnen ni... rasa je mcm nak kawin segera... heheheheheh...

noorcahaya said...

Eyna's .... alah yg tut tu mmg lah idak.... kite yg rugi... tak pe.. nnt aku cari faktor nak kenekan ko lagi...


chimera encem..... ank sulung, 5 thn tggu taw... so ape lagi.... kawin cepat... nnt mesti selalu senyum kerang sorang2 bile tau wife dah peknen... hehehehehe... jgn takut.. anda takkan puase sepanjang 9 bln 10 hari tu.. hahahahaha...

Jun said...

hehe...teruk ek peknen? x per...nnti dh kuar bb, suka ati...try le mkn selagi boleh..nnti pantang..x leh makan..

noorcahaya said...

hengat badan kite cam kak june ke nak makan ape jek.. tak leh lah.. peknen ponn nak kene diet tau...

We have been married

Daisypath Anniversary tickers

daisy path - Ditakdirkan Bercinta

Daisypath Anniversary tickers