Nuffnang

click as much as your heartbeat is beating....

Monday, October 31, 2011

Sabtu yang cargas - Semangat Roti Jala

Hari sabtu aku 1/2day... walau malas thp gaban nak dtg.. dtg gak click2 FB.. kekekek... aku kol 1230pm je dh cabut.. mls giler nak tggu kol 1pm... pastu aku rajin plak gi offer nak amek adik aku balik keje... sekali leh plakkk dia lembab giler.. kol 1.18pm baru kuar.. buang masa aku btol...

Balik umh aku ajak mak gi Jusco Bukit Indah... semata2 nak cari botol mayo muncung 3.

pic ni ambil dr Mr Google, blog Lydia kot.. thx ya..

Aku ni peminat dan pencinta Roti Jala...aku tk thn tgk org buat roti jala lawo2.. cam kene anyam ajer... so dgn itu aku cargas drive bwk kerabat gi sana menuju ke kedai Daiso.. kedai 5 hengget.. barang semau dari jepun.. walau pon situ byk brg MADE IN CHINA... idea je idea Jepun yg kreatif...


Disebabkan aku tgk kedai nya besar, terus je mintak pekerja kat situ tunjukkan aku botol tu katner... mmg giler lah tgk brg2 kecik kat situ... tanpa sedar Rm55 aku melayang amek bende2 lain kat situ... Raesa plak asik nak terjunnn jek dari trolly.. ape aku masukkan barang dlm trolly dia campak.. warhgggg... mak aku mane tah... dah bayar baru nampak dok kat kerusi.. penat katanya tggu aku.. heheheh...



sempat gak layan Raesa main2 kat situ...... dia mmg pantang jumpa gelongsong... layan jelah...

Last sekali bahagian basah dlm Jusco.. tgk ikan, ayam.. sayo... pastu terus balik....

Balik aku cargas lagik... aku buat roti jala yg di idami... excited nokkkk.... sampai aku lupa nak amek pic time aku menjala dgn lawanya.. dah akhir2 baru tingat.. time malas pon dh muncul...




tapi shantek kan... selera nak mkn.... tapi ko tauuuu, aku plak masak, kari ikan merah... tak sedap langsung.. wakakak.. lama tk masak kot...kalo asam pedas mmg teror lah.. kari ikan failllll.... cairr jek... kene masak daging baru ngam... haiii.. oklah... nnt ade cite ai bersiaran lagik.... kene selalu update.. kang ade yg rindu.. hahahahahah....

2 comments:

Tina Othman said...

saya tau makan je roti jala ni, tak penah buat pun

serampang 3 mata ni kat kedai plastik pun ada jual jugak, sama harga dgn Daiso, daiso punya kecik je kan saiznya

noorcahaya said...

Tina... kat daiso ade 2 size.. saya amek paling besar... kat kedai plastik tak ternampak plak... kalo guna acu roti jala yg 5 muncung agak messy, sbb dia tak leh stop... yg ni leh stop2.. hahah.. kerja pon bersih..

We have been married

Daisypath Anniversary tickers

daisy path - Ditakdirkan Bercinta

Daisypath Anniversary tickers