Nuffnang

click as much as your heartbeat is beating....

Tuesday, October 13, 2009

makan. makan.. makan....

Penat lah minggu2 yg lepas.. asek berjalannnn jek... pi open house tp dorang masak ala kadar jek.. hehehehehe..... tak satu tempat pon aku mkn betul2..... balik lapo balik... teruk ek aku komplen.... sabtu lepas aku gi umah bestpren aku... oklah.. ade bbq, mee goreng ngan roti cecah kari ayam... [sebenarnya aku teringin yg umah org masak nasi minyak].... aku dtg bwk hamper bb, dia banak bulan 7 tak sempat2 aku nak gi.... sekali mmber aku terperanjat monkey tgk perut aku... suprise.... aku ckp kat dia..time dia dtg umah aku time dia baru 5bln.. aku tak tahu aku dah 2minggu... time tu gak aku cerita betapa frustnya aku skip iui... dah rezeki.....

Soknya plak aku gi umah org kawin... budak same kilang aku... tak ler rapat noh. tp terpikir ns minyak.. aku pegi jugak... hahahaha.. mmg sedappppp... baik nasi atau lauk.... nak tambah. teringatkan pas tu nak gi umah abg ipar aku.... gi saner mkn nasi ambang, hmmmm rase.. patut aku gi mkn tambah2 kat umah org kawin.. hehehehe.. aku tak ske lah ayam msk kicap...

so.... bile jumpa doctor... berat aku naik... naik 5.3kg kau... ahhh aku tak caye.. aku tau jari tgn ngan kaki aku bengkak... tp doc bebellah jugak... kata aku.. bengkak2 nih terjadi sbb berat meningkat.. ahhh tak de..... berat aku meningkat sbb aku bengkak2... so pas jumpa doc.. aku insap nak mkn2 nih.. diet lah sket... sket jerkkk... there..... berat aku turun 3 kg... dan bengkak semua ilang... rupanya... aku asek mandi mlm.... member aku bagitau... mandi b4 kol 7mlm... abis.... aku just baring2 kol 10 jek dah basah rambut dek peluh.. tak nye aku gi mandi... so.. aku pon insap nak mandi mlm lagik.....

15hb aku cukup 7 bln... rase cam lame lagik.. tp bile kire ikut hari.... serem plak.... doakan aku... agar senang melahirkan... aku cam pening2 jek tgk org beranak.... hmmmm ... aku akan tempuhinya jua nnt....

4 comments:

Suhaila Tahir said...

ayang...
ada sorang kawan su kat sini...badan dia pon kembang2 since 4,5 bulan lagi...sbb kencing manis&darah tinggi...
makan elok2 yer...jaga diri elok2...

noorcahaya said...

su...hmmm ni tgh diet nih.... dah susut balik... turunlah 3 kg... kaki dan jari pon dah ilang bengkak2... pastu elakan mandi mlm.... hopefully tak de lah kencing manis sampai masuk ward...kene insulin... darah tinggi pon still menten till now....

ppb_ppkp said...

salam ziarah puan cahayer...
imah in da house...wah akhirnya ku jumpa jugak blog hang..
tukar link eh

noorcahaya said...

wah imah.. pandai ko carik ek.... oklah oklah.. tukar link

We have been married

Daisypath Anniversary tickers

daisy path - Ditakdirkan Bercinta

Daisypath Anniversary tickers