Nuffnang

click as much as your heartbeat is beating....

Thursday, October 1, 2009

Hari Raya Datang lagik

mom, hubby n i
mommy to be

edah[sepupu], lin[adik bungsu], kak noha[atas aku] dan aku ler
perempuan ajer
dgn anak beliau - Zuhairah
posing maut tak ble blah

happy couple

rase semua mommy ade pic yg pegang bwh perut.. kuikuikui
peace for our baby
baru sebahgian cucu2 my mum
cucu terkecil wat masa nih - Nabila

gambar paling kelakar dlm abad ini aku rase....Selamat Hari Rayaaaaa.... pueh makan?.. berapa kilo naik kali nih???? Kat atas sebahagian gambar jelah bersama keluarga... tu baru separuh... tahun ni taksemua berkumpul.. almaklum.. abg dan 2 org akak aku yg dah tua bangka semua nak beraya umah sendiri.. hehehehe.... cuma akak atas aku, sepupu aku dan adik bungsu aku yg lom kawin... yg tua2 bangka dtg lambat dan ade gak yg raya kedua dan sorang lagik 9 tahun kawin setahun pon tak pernah raya sini.. ikut laki balik jerantut.. unfair....

Mak aku pon gembira dgn sofa baru dia yg beli kat Chan Furniture.. kaler purple.. samer baju raya aku... hampeh....beli terus leh antar besoknya... kalo Courts Mammoth... yg pon aku cancelled.. bukan aku sorang.. time aku gi sane cancell.. ramai lagik yg buat refund.. padan muka dorang... tp prob aku.. CM dah antar Coffe table.. so dia tak leh cancell dulu dan tak leh amik duit muka.. kuong ajar... tunggu dorang collect meja tu dulu.. dan sampai hari ni tak collect2, kalo aku call, person incharge still cuti lagik.. lahabau btol....

Sebbek ade camera akak aku.. nak tggu henpon aku.. tak der ler jawabnya.. so kitaorang posing cam hape jek... dan aku rasa.. tahun ni.. hari raya yg paling bermakna sekali sbb baby yg ade dlm perut ku itu.. hehehehe....

Menu tahun ni as usual.. orang johor.. tak sah tak de Ketupat, Rendang Daging, Ayam masak Merah, Serunding Daging, Sayur Lodeh, Kuah Kacang. Plus kami org bugis.... mesti ade Burasak dan Lepat Loh.. hmmm gambo tak de lah..... sedap mkn dgn asam pedas.. tapi disebabkan kita orang bugis celup.. tak delah hidangan asam pedas di hari raya .. kecuali sedara2 yg dok pontian yg pure bugis.. kalo tak ikan merah.. ikan parang yg dimasak sehingga tulang lembut cam sardin dlm tin... perggg. terliur plak aku cerita nih....

Tahun ni aku tak jln2.. kereta tak muatlah.. akak aku sekeluarga dah penuh kereta dia... sian sepupu aku tak dpt jln2 plak... so pinjam kan kete.. bwk mak n adik aku gi sedara mara kat pontian... kubur arwah pon tak pegi sbb kete penuh...tp aku dah pegi dulu time pose ritu....

Byk cite nak cite.. tp sejak pose.. jari aku asek bengkak... asal tido bengkak.. dah susut bengkak... bisa tulang tgn... ni pon jari cam kebas... soo... sengal lah jari aku nak ketuk keyboard nih... oklah... aku tau.. korang open house tak habis.... jangan lupa ukur pinggang yek.. b4 n after pegi open house.. kuikuikuikui....





4 comments:

chimera said...

hahah.. saya ni, lepas raya.. perut rasanya masih sexi mcm biasa (sexi ngkauuu!!) tapi jeans dah cekik pinggang... huh! pelik betul...

noorcahaya said...

chime... jeans tu just mengecik jek.. awak menten.. hehehehe...salahkan suar yerk...

silbi abigail said...

terima kasih menyinggah.. awk org jb ea.. jb kt maner?

noorcahaya said...

same-samelah.. kalo tak sebb chime mmg tak tersinggah kot.... anyway jb kat kg melayu

We have been married

Daisypath Anniversary tickers

daisy path - Ditakdirkan Bercinta

Daisypath Anniversary tickers