Nuffnang

click as much as your heartbeat is beating....

Friday, June 17, 2011

Ribena tumpah dalam bilik....

Apsal plak ribena dalam bilik?.. ye.. kalo letak luar alamat... tak berape hari dah habis kene sebat dgn ank sedara aku.... susu Raesa pon aku letak dlm bilik, sbb byk kali aku tgk time letak kat dapur, tutup tin tak tutup dgn betul...

Kelmarin.. ari rabu.. hari khamis tak de order tart.. so aku ingat nak rest aje, buat crustnya hari khamis jek utk order hari jumaat.. so aku ckp.. aku nak main2 dgn Raesa setelah aku kebizian whole week... time kat bilik.. aku tgk Raesa tgh neran po po... aku pon dgn segera amek potty training soh dia dok.. Raesa tak mao.. aku pakse.. dia keraskan diri... aku pakse dia jugak.. tak berjaya.. lalu dia melari kan diri sambil nangis.. aku pon marah2 dia.. Raesa lagik nangis kuat2.. aku pon amek penyidai suar dlm laki aku yg Raesa selalu campak kat lantai (seribu kali dia campa, seribu kali jugak aku sangkut balik... ) aku pon baling kat tepi dia nak bg takut.... ketepek kene beg sebelah dia...belakang Raesa tempt biase aku sangkut penyidai underwear.. tp sotong dah kering, kene angkat dah... kotak dlm kejadian belah kanan tp tak masuk gambar... kotak pink tu aku terpakse buang... (gambar hiasan bukan gambar hari kejadian)

Tiba2... aku terdengar bunyik cam nak kata bunyik alarm henpon huby aku.. tak mungkin cam perlahan jek... bunyik air menitik. alaaahh bunyi air menitik cam org buat air menitik kat luar umh.. dgr nyamannn jek tu.. nak sebut tak geti... .. sekali.. zassssssssss tgk btl rebina yg Raesa bwk main masuk dlm beg susu dia dah tak nampak....warggggggggggggggg.. darahhhhhh... eh ..merahhhh sume merah.... cam busuk plak ribena ni ek.. dah campur air sedap plak... warrggggg aku sambung peranjat.... warggggggg bile tgk rebina dah meresap kat kotak harta karun huby aku yg tak bersentuh sejak kawin tp tak bagi aku buang.. meyemak dlm bilik... oh aku lupe.. aku marah Raesa lagik.. sbb dia ribena tumpah.. wakakakakka..(camner tak top ketat ek).. sat lagik mak aku dtg sbb dgr Raesa tak benti nanigs... mama geram tau.. time cite Nora Elena ko buat hal.... dah lah mama tak mandi lagik.. takmagrib lagik :P.... Raesa dah kuar.. ckp kat mak aku Raesa tumpah kan ribena.. kekeke.. mak aku basuhkan berak Raesa.. pakai kan pempes..aku mengemop.. tak ilang2 lekit dia.. gile.. 1 botol tumpah.. tinggal seinci je dlm botol.. dgn serap kotak lagik...loantak lah ko kotak... aku keluar bilik aku kaco Raesa lg .. aku pukul2 kaki dia.. nnt dia nangis lagik... miahhahaha. dengki...... last3 satu umh aku mop... tp dlm bilik rase lekit lagik... abes je mop... aku mandi... nora elena aku tgk sipi2 jek... dgr2 jek...grrrrr........ siap semua... tgk Raesa dah tido... huhuhuhuh.. alahai cian nya... aku tgh mskkan dia ayam kurmak....

Bile tgk dia dah tido... aku pon pk.. baik aku buat crust tart.. sbb dia tak ler kaco aku... penat pon penatlah... dlm pukul 10mlm lebih dia terbgn.. time tu aku tgh gentel kulit tart ler.. dia nampak aku terus nak aku... hmm budak2 kan.. mane dia ingat ape aku buat kat dia tadik... dah tido.. lupe... alahai... so aku offer dia.. nak mamam? Raesa tenyummmm jek... aku amek lah lauk yg aku masak... baru sekali suap.. terus laju kepala nak suap kedua.. alahai anakkkkkkk.. teruk kan mama... dengki... ske tgk Raesa nangis.... Raesa teman aku till 1230am... abah dia balik 1/2 kemudiannya.. masuk je pintu... APE LEKIT2 NIH.... aku buat2 tido.. zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...

6 comments:

Farah Shamsudin said...

aduyai.. rugi.. rugi.. habis 1 btl ribena yee..

mummysabrina said...

lahai sian raesa kak...mama jaat..namo kawan...hihihi comel je kan kak...dah boleh jadi kawan...

noorcahaya said...

Farah.. kalo nak tumpah kat bilik air ker ke sink.. 2 btl pon tak de hal.. ni dlm bilik.. azab nak mop...



mummy chubbyna... bukan ko pon gitu ke sesekali... hahahaha

blackroses said...

muka dia muka tak bersalah je cha

sape? aku? said...

suke tgk raesa..cam tgk anak ai.hehehe.. ko ni spesis aku gak suka sakat ank.

noorcahaya said...

ana... tu pic lama.. kalau pic kejadian... baik amek pic aku dah cam tarzan...

dinie... hahaha... mmg best sakat anak... tp ko lagik best dpt sakat 2 sekali... hohohoho... pastu nyesal... hahah

We have been married

Daisypath Anniversary tickers

daisy path - Ditakdirkan Bercinta

Daisypath Anniversary tickers