Nuffnang

click as much as your heartbeat is beating....

Wednesday, February 1, 2012

Raesa was counting 1,2,3....

Semalam aku tgk video.. 1 ank orang putih, 1 lagi ank china.. dua2 umur 2 thn... ank mat salleh ni bijak kerana.. ipad n iphone mak bapak dia.. dan ank china ni pandai kenal nombor... sampaikan.. hanya dgr bunyi nombor yg kite picit kat telepon pon dia tau tu nombor ape.. dasat genius... so... aku pon beria2lah nak ajar raesa.. sebabkan aku tarak ipad or iphone aku pilih nak ajar Raesa nombor secara .. secara hapa hah.. kire aku nak ajar ari2... asek sogok dia dgn angry bird je hari2 mane boleh...

So malam tadi aku dah bg dia mkn dan susu... tengah dia main angry bird aku nak ajar nombor kat dia.. boleh gitu... tangan n mata kusyuk dok tgk main angry bird... lantaklah.. tu jek boleh buat dia dok diam...



Aku : Raesa.... cakap...... ONE
Raesa : Two ..Three.. (mata tgk angry bird)
Aku : (Tepuk dahi) Raesa.. ikut mama cakap.. ONEEEEEEEEEEEEE
Raesa : Twoo.. Threeeee..
Adegan ini telah direpeat 5kali.. dia tetap dgn two three...

Aku : Ok Raesa... ONE TWO THREE (kuat dan laju aku ckp)
Raesa : PO PAI SIK (Four Five Six) ... (ckp kuat juga dan laju. .. mata tetap kat angry bird)
Aku : \(+_+)/ .....(besok jelah kelas mula)






2 comments:

sape? aku? said...

hahaha..entry xde tajuk ke ni??

noorcahaya said...

hmmm dah tukar-tukar blog setting sampai tak geti nak buat.. hampeh... aku edit

We have been married

Daisypath Anniversary tickers

daisy path - Ditakdirkan Bercinta

Daisypath Anniversary tickers