Nuffnang

click as much as your heartbeat is beating....

Thursday, May 16, 2013

Pokok Genggam Fatimah


Ahad yg lepas ni... aku di datangi oleh seorang perempuan yg umur lebih kuar anwar ibrahim.. eh... lebih kurang 60++ muka anak mami... mmg slang org penang .. tmpt DAP menang tu...eh... apsal ni... bencilah ckp pasal politik..  ok... aku tgh angkat baju kat ampaian.. dia bg salam... sambil pandang keliling umh.. mulut sambil ckp.. nak bli barang mekah tak... tup-tup mata bertentang mata dgn aku terus ckp.. " anak ni mmg suka tolong orang ye.. nampak kat dahi hah.. " amboi.. puji ker.. amek hati.. aku senyum jelah.. sambil2 aku angkat baju lagi.. dia tny.. anak sorang je ker... aku jwb ye.. dekat 4 thn... mami tu pon dgn muka eleh-eleh... camner muka eleh2??.. cuba korang cakap eleh2.. alah.. yg org cakap ololololololoh.. tomei kak ton.. gitu lah.. dia ckp sambil buat muka eleh2.. ckp.. mesti nak lagik satu kannnnn... nak lelaki kannnnn.. amboi mami ni.. tau ja hajat kami.. so aku ajak dia masuk umh lah... pandai dia pasang ekon kat aku.. selalu aku tolak nak bli..

pas pelawa duduk dia kuarkan barang2 dia.. suggest aku amek pokok genggam fatimah.. biase kan dengar akar fatimah ek.. ke kacip fatimah.. kata bagus utk aku.. bagi bersih rahim.. cuci semua.. buang angin.. sambil2 tgk laki aku.. terus tny.. suami kaaaa.. wahhh... bagus.. siap tumb up... bagus nooo.... ideal... tapi ada panas sikit.. KENE BANYAK2 SABAR NOOO.. mami ni kuatkan sket suara biaq hubby aku terhangguk2 dengaq.. anyway... how mami ni cam tauuu ja yg kami ni mmg tgh krisis.. gado ekceli... gado masam2 muka... dari hari sabtu.. pastu mami ni sambung cite.. dah kuar dah semua brg dia.. cincin.. gelang.. hmm duit dinar zaman dulu kala.. mami tu ckp.. pasal pokok genggam fatimah lagik.. dia minta huluq tgn aku.. aku tolak.. dia kata bukan nak tilik ke pa.. nak rasa.. mana tau ngandung... aku tetap menolak.. aku ckp.. aku dh 3 bln tk period... aku mmg gini.. period tk tetap.. dia ckp.. ok lah.. dpt rasekan ngandong ke tak.. pastu dia ckp ... amek PGF.. (malas nak taip panjg2) rebus letak halia... minum 5 hari... lepas tu jemur balik keringkan.. nak pakai lagi rebus lagik.. minum sehari 2 kali.. kalau period.. minum sampai darah kering.. insyallah.. lekat dlm 2,3 bulan... tinggal 2 bungkus jek... aku tny.. leh campur tak.. mak nak minum ke.. sbb leh buang angin... dia kata ..tak boleh... kene lain2.. hmmmm ok... rase murah kot... plastik air je.. tak sampai separuh.. ringan jek... ermmm berapa harga cik... sekali RM60 dahh.. tak jadi nak bli dua... tak pe lah makcik.. sy amek 1 jek.. sy try dulu..

so dah 2 hari aku minum.. kaler cam teh.. bau cam ubt periuk.. tp tak de rasa pe.. cuma rase halia... minum suam2.. pastu baru terpikir nak google... sbb daun dia . .cam pokok kaktus.. bukan .. hmm pokok merry krimes.. hah betull.. kaler ijau.. .then aku pon google.. anyway.. mami tu cite daun pokok fatimah... google2 byk kuar kacip fatimah.. akar fatimah.. tak de pon daun fatimah.. hmmm kene tipuk ka... tak pe.. aku google image... jeng. jeng.. jeng...

yehhhh adaaaa... wowwww byk khasiat dia nooo.. baguih... apa dia ckp btol... cuma 1 je dia tak ckp.. kene basuh dulu.. chaittt.. aku trus masuk periuk.. isi air.. dan masak.. grrr.. dan paling aku terkujat.. harga dia... tau brape? jual 1 peket 50gm.. mungkin lebih kurang kot cam aku bli... tapi cuma RM6.50 SAHAJA... tp aku syak dai dh baca2 kot PGF ni.. tu sbb tk bagi campuq... ok ok.. think positive.. kalo negative ada je kene kutuk...

ni link dia POKOK GENGGAM FATIMAH

Kegunaan:
-Keputihan
-Sengugut
-Mengimbang Perjalanan Haid
-Mengembalikan Kekuatan Tenaga
-Mengecutkan Rahim selepas Bersalin
-Menyembuhkan Sakit Pinggang
-Melawas Pembuangan Air Besar dan Kecil
-Memberi Ketahanan Badan dan Kulit
-darah tinggi
-kencing manis
-menurunkan kadar kolesterol dalam darah
-menyembuhkan sakit sendi
-pelawas ( duretik )
-merawat kebas-kebas kaki dan jari
-membuang angin dalam badan
-menurunkan paras asid urik dalam badan ( mengawal penyakit gout )

PERHATIAN: Ini bukan 'Akar Genggam Fatimah' untuk mudah bersalin
tetapi 'Pokok Genggam Fatimah' untuk merawat penyakit2 seperti diatas.

Cara guna
-1 pokok dibasuh bersih <------- basuh="" br="" daaaaa....="" huhuhuh..="" kene="">-Direbus dengan air anggaran 1.5 liter sehingga mendidih
(genggam fatimah menjadi hijau seperti hidup semula)
-Minum 1 cawan 2 kali sehari
-Ulang rebusan sehingga hilang warna
-Gantung dan jemur semula selepas guna

*wanita hamil dilarang minum


bagus kan... tgk lak pic google dgn pic aku ..

ni pic google

ni yg aku bli

Sama kannnn... so dia mmg tak tipu daun ni.. tp harga jek... aku rase cam.. hmmmm what the heck... tak pelah.. harap doa mami termakbul.. aku hanya tawakal sj... mami tu ckp... kalau lekat.. jgn lupa sedekah selai kain.. hheheheh... kalau ada rejeki dan jumpa lg.. dpt lah kan... tp dia ada ckp gak.. kalau tk.. sedekah.. 2,3 hengget kat masjid.. oklah mami.. will do...

6 comments:

achik said...

akak, saya pn br tau bnda ni.kwn cite smlm.jiran kawan sy tue y amek,da selamat dapat baby lepas dapat y ptama 8tahun dlu. thanks pic,nak cr kt pasar bhampiran.thanks jgk info pasal harga.

noorcahaya said...

ya Allah terlupa btol pasal ni... sy preggy lepas 7 bln ambil pgf ni... alhamdullilah..

syera said...

Sape tahu mn boleh order?

nazri ghazi said...

Memang bagus sangat minum ni sy dah cuba boleh order kt no ni 01114546613 n dia jual murah

Unknown said...

Dekat seget ad jual at bandar

Unknown said...

Dekat seget ad jual at bandar

We have been married

Daisypath Anniversary tickers

daisy path - Ditakdirkan Bercinta

Daisypath Anniversary tickers