Nuffnang

click as much as your heartbeat is beating....

Monday, September 14, 2009

Sekut Raya... hohohoh....



Nilah biskut2 raya yg telah aku order dgn nina atau http://sweetlillykitchen.blogspot.com/. ade lagi satu almond london, tak de dlm gambo sbb almond london dia tak open utk jual pada agen dia... smlm aku dgn member aku pergi collect biskut nih kat pasir gudang.. member aku lagik hebat dia bli... 7 balang... dari semlm sampai pagi ni tak abeh2 cite sekut dia sedap.. udah2lah.. kang tukang buat nih kembang semangkuk plak.... hehehe...

pas tu aku ngan hubby buat projek jolok kelapa muda kat Kg Plentong Tgh yg dah kene rampas tuh... amek kat dlm area surau.. yg tak de penghuni dah.. tp.. punylah sian hubby aku.. 10 biji dia turunkan dgn jolok tuh.. 4 aje leh bwk balik.. yg 6 biji h semua jatuh terus pecah.. mak aku kata masih muda sgt... emmmm penat cam hape jek...

pastu gi Giant Tmn Suria.. cari kemeja utk hubby aku utk matchingkan dgn baju aku yg kaler oren tuh... pastu singgah jap bazzar kat luar parking.. hubby nak sgt mkn pari bakar, aku bli roti jala 2 set lagik.. murah dan sedap.... dan mak aku blikan sate.... air plak .. huby aku bli cam utk lua punya sekali.. tersinggah kat gerai member dia plak.. hhuhu..

balik umah... mak selongkar ape aku bli.. sekut raya dgn excitednya mak aku susun kat dlm robok biskut2 home made punya.. tak sempat aku nak semunyik almond london tuh... walaupun member aku asek usha soh rasa sekut2 tuh.. aku tetap tak mo bukak.. biar balang tu bersealed.. kang ade jekkkk bukak dan makan....Hmm byk jugak sekut thn nih seperti, biskut kelapa, choc kukis, tart nenas, dahlia, biskut gajus.... eh 5 jek aku leh senaraikan? tgk dah penuh robok.. ntah lah.. mungkin ade sekut yg mak aku buat time aku tak de....

Anyway.. dah nak raya dah nih.... tinggal 5 hari setengah je nih.. hehehe... setakat nih aku terpaksa buang pose sebyk 2 hari... sebab.. aku rasa nak pitam... harap aku dpt teruskan sampai akhir ramadhan....




4 comments:

Suhaila Tahir said...

caya la mak anjang masih nak buat kuih raya lagi...kuih dahlia...sedapnyer!!!

3,4 tahun lepas kitorang(adik beradik) still buat kuih raya beramai2...tapi sejak su dah g jepun ni, macam xde dah projek tu...

bestkan buat kuih raya!!!

chimera said...

uih... biskut yg kaler biru tu nampak cute je... mcm tak tergamak pulak nak makan... hahah.

saya kalau beli almond london 2,3 balang selalunya tak pernah sempat nak hidang.. kalau sempat pun bagi lah sebalang... yg lain-lain pakai habiskan sendiri... pastu kalau pegi beraya umah orang pun, almon london je yg sudi saya jamah.. hahahaha... yg lain2 saya tak sudi ok! (belagak je)...

noorcahaya said...

Su.. tu lah.. mak aku kalo buat kuih tak de sukat.. main campak2 je dah jadik.. beradik Su tunggu Su je balik jepun..

noorcahaya said...

chime.. bukan kaler biru.. tapi kaler purple.. samelah kite almond london bli utk mkn sendiri... hehe.. pastu gi raya umah org. biskut tu gak kene serbu.. mmg tinggal kulit dia jelah dlm balang dorang....

We have been married

Daisypath Anniversary tickers

daisy path - Ditakdirkan Bercinta

Daisypath Anniversary tickers