Nuffnang

click as much as your heartbeat is beating....

Thursday, March 24, 2011

Blueberry/Strawberry/Coklat Cheese Tart



Cheese Tart atau Cistat.... aku mula mengenalinya dgn Nina si minah sabah yg dok kat Pasir Gudang... suke tgk kek dia, aku order kek dan order sekali Cistat Bluebeery dia.. pestaim bli, fresh from oven kat umah dia... aku punya teranjat kerana betapa sedapnya cistat dia.. huk huk.. yelah.. b4 ni aku tgk org cina buat.. tak lalu aku nak rase... ni tgk org kita buat.. teringin... tp memikirkan kalori nya tionggi aku tak boleh lah nak bli selalu... tgkk jelah pic yg dia upload yg sgt menggiurkan...

Pastukan... kerana dia sudah bz, aku nak order pon dia tak terima... huhuhuh... sampai hati ko.. nasib aku tak pregnant.. kalo tak ngences bak kata orang jowo...

So aku pergi bli lah cistat kat giant.. cam hampeh rase dia.. filling kedek... lemau.... terpakse aku panas kan dlm oven utk crispy balik shells dia.... tapik.. sekali naik itam cistat aku tu.. uwaaaa...

Mungkin aku dah biase mkn fresh from oven, so aku sgt pelik bila org kata suka mkn cistat yg di chill kan dulu... gile ape.. org nak mkn panas2, crispy2... leh plak dia masuk esbox.. tp bile pk2, kalo tart nenas time raya aku leh mkn ala2 rapuh lemau bukan crispy, ape tah lagik cistat.. hmmmm tart.. ofcoz lah gitu ek.. bukan crispy. I tot kalo tak crispy shells dia maksudnya lemau.... dush.. dush...

Semalam.. aku bertuah kerana di pilih menjadik tester cistat yg diterbang dari KL.... miahaha... free nok.... sapo tak nak... dah lah aku 'sangap' cistat lama dah... si Intan dah berbisness cistat, hmm aku mmg full support dia dan dia pon tak sangka bisnes menjadi... dia pon dulu keje chef kat hotel.. no wonderlah dia tak yh nak masuk2 kelas belajar... jeles aku.. so ni dia cistat dia.. 1 st trial, so aku dah suggest kat dia, kene modified tang jem dia sbb sememeh melekat kat menutup packing, kene kemaskan. Tapi rase mmg sedap, betul .. mmg sedap lebih2 cokelat.. mmg tak boleh blah kalo mkn... dptlah 18pcs... 8 pcs aku mkn kat opis the rest hubby aku mkn... nanges aku dia tak tinggalkan pon...


ni gambor peh bukak dari pelestik courrier


ni peh lucut sokabar.. hehe... bau sudahhh


ni rupanya, time ni gigil2 tak sabo nak rase.. jem dia comot cikit, kene improve tu lebih kemas


ni tingkat 2, ok jek....... tak de yg berderai... so mmg leh post lah tart ni tp bukn utk org2 yg fussy, utk mkn2 ok jerk...


Okeh.. tumbs up.... yummyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy.. oh nak order? gi blog dia... klik kat SINI

4 comments:

AkmaFaizal said...

owh..post ke? cam sedap jeh..

noorcahaya said...

mmg sedap amat lah....

suhaila said...

dah lama nak try buat, tp tak tercuba cuba...ish...menggoda menggoda

noorcahaya said...

buat Su... hmm tggu balik mesia gak ker nnt.. hahaha.. perut dah besor..ala2 mls lah jawabnya...

We have been married

Daisypath Anniversary tickers

daisy path - Ditakdirkan Bercinta

Daisypath Anniversary tickers