Nuffnang

click as much as your heartbeat is beating....

Saturday, March 19, 2011

Food Steamer guwe.. lalalalalal

Aku lama btol teringin ade steam letrik nih.. kat umh ade pengukus yg besor gedabak leh muat kuih TALAM seloyang.. aku nak masak sikit jek, takkan nak kuarkan pengukus yg gedabak tu... aku kan gatal nak diet, konon2 nak mkn yg steam2, aym lah, ikan lah, dgn sayo.. sbb kalo sayo2 grg ni aku mls nak msk, so aku steam terossss.... 1st trial overcooked ar, baik ayam maupon sayo, maka sayo benyek.. tp telan jelah walo khasiat dia ilang kot sbb msk lama.. tak pe ni 1st trial, hari ni aku nak msk ikan plak kot... meh jom tgk food steamer aku nih, nak kukus botok2 pon boleh....


daun pandan utk buat air teh bila boring rase teh kosong.. eh slh cite, ni lah food steamer aku cap pensonic....




ni sayo nya, i like brocolli, cauliflower n apelagi satu tu kobis ek, semua organic okayyyy



ni ayam dada semata.... tak de marined2, next time aku buat lah bg rase, tp raesa suke...aku suap dgn nasi n sayo benyek tu... =)


nilah yg aku buat dinner mkn dgn black pepper sauce dan cili sos, sedappppp.... kenyang...

2 comments:

AkmaFaizal said...

wah cam menarik jer..cam boring gak ari2 makan goreng2 je..nak try gak yg stem2 nih..beli dulu2 tu brapa RM ek? hehe :)

noorcahaya said...

rase 89.90 kot... kat tesco

We have been married

Daisypath Anniversary tickers

daisy path - Ditakdirkan Bercinta

Daisypath Anniversary tickers