Nuffnang

click as much as your heartbeat is beating....

Monday, March 7, 2011

Raesa Raesa Raesa





Lama btol aku tak buat entry utk dotter kesayangan hamba, sbb sebok dgn blog lagi satu, plus, camera tak de, so lepas ni ok sbb aku dah bli hp cap OKlah berbanding hp aku yg cap ayam tak membantu langsung.. kikiki...

Raesa akan masuk 1 tahun 3 bln esok. Sekarang dia makin ligat, paling teruk dia dera atok dia dokong bwk jln2 kat luar, asal atok dia nak anta masuk bilik je dia keras kan badan dan jerit tak mo masuk bilik, so aku abil kesempatan utk tido dulu.. hehehe... bad habit Raesa suka minum kopi.. ishhhh mak aku nih, so raesa pantang tgk atok dia bwk cawan dia sbb tau ada air kopi apetah lagik cawan tu transparent.. sanggup kejo sambil rangkak.

Makan amatlah payah, nasi putih dgn lauk, 5 suap tu dah syukurlah aku tgk, lain2 roti, lontong, nasi lemak, tp sekarang dia muak dah nasi lmk n lontong, dia nak berasakan tepung, mcm roti atau perata... kalo perata, jenuh aku nak layan dia mkn sampai sekeping... mihun sup pon, pengsan aku layan dia mkn hari sabtu, dah syok aku suap2 dia, dia plak nak pegang sudu, nak suap sirik, suap aku lagik... baju mmg kene tukar, padahal baru mandi.

BBstr aku ckp, lepas sarap dia minum milo, lunch ribena.... mlm pon ribena, susu anmum kalo buat 4 oz esti tak abes, tp kalo susu coklat pediasure... sekejap jek, siap belek botol lagik, ungkin hati dia berkata... wowww. susu apakah ini....

Jalan... rasa dia dah boleh jln... spontan berdiri.. tp marah kalo jatuh duduk terentak , sakit lah.. nasib ade pempes... probnya, dia penakut, atau malas nak jalan... biarlah, kang dh jln, aku plak sebok kejo.

Raesa dlm proses belajar part2 of body in english... ngeh ngeh ngeh.. paling pantang sebut nose.. semua nose dia nak tunjuk, termasuk nose pooh bear, tigger dan barneynya...

Harap anak mama jadi anak yg solehah, berhati mulia, baik budi pekerti, cintai agama, selmt dunia dan akhirat .. love you AN NUR RAESA


We have been married

Daisypath Anniversary tickers

daisy path - Ditakdirkan Bercinta

Daisypath Anniversary tickers