Nuffnang

click as much as your heartbeat is beating....

Friday, December 26, 2008

Cuti hari Natal

Seminggu ni boss aku tak masuk... syok giler... aku kat pc sepanjang hari..mata letih baru lari... RAbu lepas aku balik keje aku drive kereta ke rumah abg ipar aku yg separa roboh.. b4 tu sempat singgah Season bli roti.. tamak plak aku beli.. aku ske tol roti tuna dia.. hb soh bli lebih.. sampai Kg Baru Plentong Tengah.. kg yg akan tinggal nama jek tu..yg akan hilang di map.. cam kg padang jarak padang terkukur... bahagian depan ok lagik lah.. sebab still ramai.. pat area umah abg ipar aku cuma tinggal 3 rumah dihuni.. lain dah roboh.. aku sampai sana hb lom sampai..dia singgah kedai time aku call.. dah nak maghrib dah. aku pon makan roti2 sbb dah kebulur...pastu aku turun kete..bende aku cari g pertama ialah kucing.. huhuhuhuh kesiannya.. aku dah lah cekik dah roti tuna tu.. kucing cam kerumun aku time tu.. aku baling roti bun kacang merah.. dgn lahapnya kucing makan.. adelah 4 biji bun aku baling..siat2kan.. hujan renyai makin lebat plak.. dah gelap.. aku tak leh tunggu. aku ingat gi umah Lan walaupun aku nyampah... belum aku nak kuar dari simpang umah tu..hb sampai.. undur balik.. bukak pintu umah tinjau2.. macam lepas tsunami pun ade.. abg ipar aku pindah semalamnya sbb hujan lebat ..air masuk umah.. cabut ke rumah dia kat tmn cahaya masai... gatal..masa hari ahad sebuk pindah..dia tak nak pindah 100%.. menyusahkan org bagi kat dia jek... dah nak kene pinjam lori lagi angkat brg yg belen2. abg ipar aku lak..asal adik beradik dia nak tolong pindah..time tulah keje.. kalo tak melengkar kat umah... last minit baru sebok nak pindah...dia sikit pun dia tak merasa.. pindah rumah..kopak rumah.. berendam dlm ujan.. dia tahu ..time2 tu time dia keje...

Malam tu rupanya hb aku ngan sepupu dia tunggu Lan. Hujan dah lebat.. so dia ingat tak jadi angkut barang2 mlm tu.. bile sampai dia cam tak sabar2 nak angkat..kasi cepat habis..so boleh balik cepat.. sampai jek..sms bini dia..ape lagik report lah tu... lantaklah..aku tolong potong getah jek utk buat tali canvas lori tu... dekat kol 9.30pm aku angkut 3 ekor kucing naik kete bawa balik.. tapi kucing yg aku suke itu tiba2 je ilang.. naik calar2 luka2 tangan aku tangkap sekor kucing yg liar sket.. kesian giler aku tak dpt cari kucing yg namakan dia Blacky... dgn harapan aku dtg lagik sok dpt jumpa dia...

Semlm hari Christmas.. hb tak balik smlmnya.. dah lah mlm tu aku kat umah order pizza, tinggalkan dia yg personal size nyer... terpakse masuk esbox. Kol 11am aku gerak ke Smart.. beli brg dapur.. hb pesan dtg sana bwk kuih. So aku ingat dia dgn sepupu dia jek.. rupa2nya ade adik bungsu dia.. aku beli byk gak.. kuih karipap 6 biji, popia otak2 5 biji, pau sambal 3 bijik, ketupat 5 biji ngan rendang sekali, kuih serimuke 3 biji dan air teh 2 bungkus.. time aku beli air.. mak ngan anak sedara yg ikut aku tu gi tolak troly kat tempat keje adik aku.. tgk dari jauh dorang tgh kenduri kuih yg aku beli.. aku ingat mungkin seketol jek.. dah nak blah siap mintak lagik serimuka... dah sampai umah kene pecah tu.. aku cek kuih... tgk popia tinggal satu, serimuka mmg dah kene ambik satu.. lain aku tak cek..terus bising2 kat mak..apsal bagi adik aku kuih..dah tak geti beli sendiri agaknya.. sepupu hb aku jawap..tak pelah..kitaorang dah makan maggie ngan kopi..huhuhuhuhuhhu.. kesian.. sepupu dia tu bini dia kat kg.. tgh berpantang kat sana dgn anak sulung dia... Mazni lak tgh demam tapi nak tolong gak wat keje... Lan? jawab dia..nak antar bini balik kampung... hb aku sakit hati baca sms time tu.. dia tak bagi adik dia balas sms tu.

Sat lagi tu aku balik.. aku ingat nak singgah lagik petang sket.. lagipun adik hb aku tah gurau ke dak dia kata nnt dtg bawakkan kopi.. oklah.. pas asar aku call hb.. tapi anak sedara dia angkat.. kata hb tgh tido.. kat mana? kat umah Lan.. apsal? Pak Tam antar Mak Itam gi balik kampung... haramjat... aku cite kat mak aku pun mak aku naik angin.. dah org tgh sebok2 dia buat hal... so aku rase ..aku tak pegi sana.. aku call hb.. aku dtg pagi esok bawak baju.. mula2 dia tak nak.. soh aku amek.. abis aku kata ..org tua tu sape nak jaga.. baru dia kata oklah..

Pagi tadik aku bangun kol 6 pg.. pas solat cepat2 siapkan bekal hb.. dan aku buat lempeng cecah sambal goreng... bawak jugak ke umah Lan.. mentua aku suke mkn lempeng.. dia boring sebab hari2 si kintan tu masak nasi grg jek... Aku pun menturbokan kete aku..hehehe..laju sbb aku keluar kol 7.35am... 10 minit dah sampai.... terlajak sket terus break emergency.. and what the heck.. pompan tu ade kat depan umah tgh betulkan pokok bunga dia.. eiiiiuuuuuu... kate tak de... kalaulah aku tak diet.. lempeng tu aku dah bwk opis dah.. tak pelah kuarkan jelah... sementara dia kat luar.. aku tny hb.. hb kata dorang sampai kol 5.30am.. balik semlm tu wat ape? berurut .hoh.. what the fuck .. nak berurut sampai ke Adeela.. fuck oflah..melambak tukang urut kat sini.. jgn kat tempat aku..kat area2 umah dia pun aku ade kenal nenek tukang urutlah.. aku rase laki dia nih dah kene mandremlah.. bukan main turut cakap bini dia nih.. aku ingat dia makin tegas kat bini dia.. sekarang makin tegas kat adik beradik dia.. semua cakap beradik dia..dia betah... siap tipu lagik... tengok aja time angkut barang pindah.. dia tak nak satu kabinet utk antar umah dia.. kabinet tu utk baju dan buku2 skolah tuk anak sedara dia yg bakal tumpang dok umah dia..budak2 skolah menengah jek, 3 org.. aku rase dia dah kene bambu ngan bini dia cukup2lah... tapi at last.. kene gak antar umah dia..

So hari ni pepagi bute lagik aku kat opis dah tgk Spa Q 2... order ade 3 jek... relax giler.. skang dah kol 1pm.. tepon tak bunyik2..jgn aku sebok nak solat kang..ade jek yg bunyik2.. dah lah.. aku ni yek yek jek kang diet.. kang balik umah melantak lak.. harap2 mak masak utk dia aje.. so aku tak de mknan..aku tak mknlah.. hb aku just panaskan piza aritu.. jgn aku balik nnt pizza dah kene belasah ngan anak sedara aku udah.. ngamuk aku lagik... panasss jek aku nih..even kat luar ujan...







2 comments:

IdzaRis said...

lempeng cicah sambal goreng???
sedap tu!!!!

noorcahaya said...

tau tak pe... bende simple lah sedap...

We have been married

Daisypath Anniversary tickers

daisy path - Ditakdirkan Bercinta

Daisypath Anniversary tickers