Nuffnang

click as much as your heartbeat is beating....

Monday, December 1, 2008

Minggu yg senang lenang

Syok ar minggu nih... even sabtu aku keje 1/2day.. tapi cukup cuti aku... aku balik keje cepat sket.. kol 12pm dah cabut, balik amek mak gi giant, bwk budak2... aku bukan ape..nak beli bahan buat kek, sakit ati cari whippcream .. kalo tak melambak aku tgk.. mungkin nak raya korban kot... balik umah tgk baju pun dah kering kat ampaian... so kol lebih aku masak, ayam lemak cili padi, terung bakar berlada, pastu aku buat kacang goreng sambal. petang amek hb kat tempat keje, mkn pas magrib...sonok tgk hb mkn, ermmm sikit heran sbb after aku komplen dia kalau mkn umah org tunjuklah perangai ala2 gelojoh... ni skang aku tgk lain macam jek gelojoh jek.. tak tahu lah kalau sekadar nak amek ati aku....so mlm tu relax sbb dia tak sebok2 nak gi umah Lan tgk mak dia. Aku ckp..dia perlu tido yg cukup utk gi blajar lori .

Hari Ahad...tak de bende nak buat sarapan, mak pun ajak gi kubur arwah abah, so aku ajak gi sarapan dekat depan sekolah agama. Bawa anak Kak Noha sorang, anak Edah 2 orang dgn anak Kak Ngah sorang, aku biaselah..order nasi lemak telur goyang... huhhuhuhu nikmatnya.. dorang mkn roti perata telur, habis RM19++... pastu hantar hb gi blajar lori, then aku teruskan gi kubur, pastu pusing2 kat Danga Bay..tak de ape2 lom bukak pun.. so terus gi pasar larkin.. aku cari ikan tenggiri, mak beli kasut.. yelah.. org nak gi langkawi.. macam2 dia beli... b4 balik sempat aku tgk lontong kering..alamak.. rendang dia punyalah gelap..mesti sedap nih.. amek punyalah tamak..sekali dia charge RM5, ces... mahal bebenor... sampai jek umah hb sms soh amek.. alamak... pusing balik...cepat pulak dia kali ni... sampai umah dekat kol 12, walau lom lapo aku mkn gak lontong kesukaan aku tu... hb tak minat, dah mkn separuh baru ingat mak yg minat gak...heheheh.. mak ade kat buaian, bagi jelah..ces..anak kurang asem... bagi bekas makan aku... ampun mak.... pastu kepala aku sakit jek... aku tido sampai kol 1.30pm tu pun asek bangun tido bangun tido..sbb hb kaco..dia nak antar moto gi workshop.... bila dah dpt deep sleep sekejap... akudah ok.. bangun terus gi solat, pastu masak... masak ikan tenggiri asam pedas cara mak aku.. ofcozlah kuahnya cair sket, pecal (pucuk ubi + kcg panjang yg dicelur dan tauhu goreng cecah kuah kacang)... tgh masak hb call soh amek dia kat bengkel moto.. balik umah terus sambung masak.. hb pas sembahyang nak makan katanya... dia makan biase jek.. tak tambah...

Rajin tah apasal aku nak buat kek lah kan... tapi sakit ati lah pulak mixer tak tahu mane letak,,, aku paling benci nak cari2 barang...mesti tak jumpa.... so utk sekian tah berapa kalinya aku buat kek coklat moist.... mmg kek paling senang tapi sedikit muak... tapi kali ni aku nak curah ganache as topping kek.. aku tgk coklat cair cunnn jek... so aku letak sket butter utk nmpak kilat.. uh.. lagik cun teksture dia.. nak gatal lagik.. tambah susu uht ...yg tgh sejuk dlm esbox... sudahhhhh.... keras dah coklat aku.... tidakkkkkkkkkkk geramnya aku... nangis aku kejap.... coklat terus nampak kasar dan pekat semacam.. geram giler aku... so biler kek dah jadik nak tunag ganache yg tak menjadi tu... tak nak jatuh..kene kaup pakai sudu dan rata kan tengah kek yg dipotong tengah, dan atas kek... tapi rase dia.perggggg chocolaty.... tapi termanis sket...

mlm tu hb ajak gi umah mak dia.. oh no.. no way.. aku nak rest kat umah.. hb gi sorang jek... aku nak gi potong kuku mak aku... then main pc games... sampai hb balik.... u now what.... cite lagik pasal umah sana masak nasi minyak.. so ape lagi..belasah ler... tgk.. naik meluat tak aku dgr... aku ckplah.. nnt Kintan kata laki "Kak Nor" syok tol kalau makan kat umah aku... ni mesti dia tak masak sedap.. tu sbb laki dia makan semacam kat umah aku.. oh purrrrlisssssssssss....... mmg org akan kate aku ni busuk ati... tapi org lain tak faham aku... everyone wants to be the best... kes aku menantu2... cuma si Kintan ni lain sket.. mentang2 queen kontrol..... ingat dia leh kontrol semua org.. laki ko tu leh lah ko kontrol.. memang dah jenis penakut ngan bini.. almaklum..bini lagi tua 5tahun... kalau cam ni ... i will ensure perut aku penuh sebelum gi umah dia... males aku nak mkn sana.. hb aku nak makan saner lantaklah.. kalau dia tunjuk buruk lantak lagik... pandailah aku nak sound.... gado pun gado ar.... setakat mkn lauk ikan goreng dgn sambal ikan bilis pun nak tunjuk gelojoh.. nak makan penyepak aku... nasi pun naik sejuk plak tuh....

hohohohoh... best ar ade blog nih... puas hati aku luahkan segalanya...... rumah mentua aku tu semua bute IT accept anak sedara hb aku lah... budak2 sekarang kan advance... tak cam aku..form 5 dulu pegang mouse pun terkial2... siap amek kursus Microsoft lagik pas SPM.... sekarang budak2 tak payah.. semua dah terer.....

Aku sebenarnya bz.. report tak sentuh lagik... pas ni nak buat lah .... menggo'blog' jek aku...











We have been married

Daisypath Anniversary tickers

daisy path - Ditakdirkan Bercinta

Daisypath Anniversary tickers