Nuffnang

click as much as your heartbeat is beating....

Thursday, February 24, 2011

Telemovie Isteriku Zulaikha

video


Semalam ko tau, lama btol aku setia dgn TV3, smlm aku derhaka, aku tengok TV9. Sebab ternampak Sharifah Amani berlakon, tapi bukan itu yg aku interested tapi jalan cerita dan cara penggambaran aku sukaaaa sgt tang dia flashback..... kelakar giler....

Aku tengok cite ni dah part si Abang atau lakonan Ungku Ismail, ape? tak kenal? tu lelaki dlm promo tu byk muka dialah tu, dia kan dah glamer kat drama Malaysia. ok sambung. Aku tgk part dia dah start cerita problema dia kat staff sape tah nama dia yg belakon cite mantera ko yg bomoh2 tuh... Si Abang menceritakan betapa cintanya pada ex dia lakonan Sh. Amani sebagai Adik, di mana cintanya di halang oleh ibu si Abang. Dalam masa tu jugak dia rase kasihan pada isterinya yg sgt ikhlas cintanya pada dirinya.

Si Adik dan Si Abang bermadu kasih semula walaupun telah tau isterinya Zulaikha lakonan Nurkhiriah, as good wife, dalam diam, dia follow jugak suami dia buat ape kat luar. Sampaikan time tau dia pregnant pon suami dia tak tahu Zulaikha ada problem kalau mengandung.

Sampai satu ketika Si Adik minta kata putus dari Si Abang, kalau mau kahwin dgnnya, kene ceraikan isterinya. Si Abang sanggup saja. Tapi bila balik umah dia sendiri tak terucap kata2 utk melafazkan cerai ker atau kata nak kawin lagik.

After that day, Zulaikha dan Adik bertemu dlm sebuah kedai, dorang kenal ekceli, bersembang2... sampai mereka nak berpisah balik, si Adik ada kata.. Cinta tidak semestinya bersatu dan Zulaikha plak kata, kebahgian yang dirampas pasti akan kebahgian kembali.. eh ye ke dia ckp gitu cam ayat belit.. alah lebih kurang.. aku tgh feeling giler tgk....

Lepas pisah si Adik ade janji nak jumpa si Abang, rupanya2 masing2 nak say sorry, masing2 tidak mau merosakkan kebahgian Zulaikha.. Malam yg Abang kata sanggup ceraikan isterinya, ekceli Adik just nak tgk si Abg ni setia ke tak, malam tu jugak Adik call mak dia yg dia terima pinangan yg mak dia aturkan di kampung.

Selama ni, Zulaikha tau hubungan Adik dan Abang, dia telah aturkan pinangan utk suaminya dalam diam. Dia rasa dialah perampas kebahagian mereka.. sadisnya..huhuhuh. then ketika Abang dan Adik disatukan, Abang dapat panggilan yg isterinya tenat. Barulah dia tau, yg isterinya ada problem kalau pregnant.. hah padan muke ko...

So, cam biase lah cerita melayu, cam tahu nak mati leh siap2 tulis surat..... tapi aku suke.. sbb aku nangis sampai kuar air mata dan air hidung.. dalam surat tu dia cerita dulu masa kecik, Si Abang panggil Zulaikha 'Adik' tp mungkin dia dah lupa... tp lepas dia tahu si Abang kawin sebab terpaksa, hati pun lulur, sementelah dah tahu sakitnya, dia pon mahu satukan dgn cinta lama suaminya... gitulah akhirnya.. aku punya bantal basah.... huhuhuh... best ar cite nih... nak tgk lagikkkkkkkk..... srooottttttttttttttttttttt

Ei, bukankah nama Zulaikha tu yg menggoda Nabi Yusuf, kenapa still org suka nama itu?

1 comment:

Anonymous said...

hohoh...sedihnye..xtgk pon cte ni tp da byk kali kot bace review n carik kot2 ade org post full drama die...cte yg bez~!....
zulaikha mmg lar goda nabi yusuf tp last dorg brsama jugak...huhu...

We have been married

Daisypath Anniversary tickers

daisy path - Ditakdirkan Bercinta

Daisypath Anniversary tickers