Nuffnang

click as much as your heartbeat is beating....

Tuesday, November 11, 2008

Aduh... sakit kepalaku...

Start minggu lepas kepala aku sakittt jek.. asal petang jek sakit kepala sampai malam... hari sabtu lepas paling teruk sekali....cam nak meletup... tapi aku tahannn gak... sabtu lepas pas aku balik keje .. aku kene antar anak kak de balik..sbb kak de kete tak de..dari hari jumaat laki dia bawak ke Melaka pasal bisnes, tapi dah dekat Melaka laki dia patah balik terus ke umah parent dia kat Muar sbb eksiden... bapak dia sakit tengkuk yg teruk dan mak dia hati dia boleh pecah jika bergerak danperlu bagi ubat tido selalu.. kesian org tua tu... so masa aku antar anak2 sedara aku.. sakit kepala lagi nak pecah... tapi tahan jek... kuar umah singgah ke cendol house..budak2 nak beli neslo..ces.. patut gi kedai cendol beli cendol, then mak aku ikut jugak..minta singgah kedai buah pisang, nak bagi monyet kat hutan yg dah kene tebang dekat area tmn umah akak aku.. b4 kuar dari kg melayu.. mak kata kuih koleh kacang tertinggal kat umah.. aku dah menyirap dah... so pusing balik.... aku paling benci kalau kene patah balik... pastu terus kan perjlnan.. aku dah nak ikut highway dah..tapi mak soh ikut kg ubi... kalau ke kg ubi ofcos ikut kempas.. aku jln jek.. dah separuh jalan budak2 kata aku salah jln.. dorang kata patut ikut highway kalau nak jumpa monyet... aku dah nak meletop dah... so aku ape lagik meletop ar... mak aku yg arah gi ikut mana.. aku ikut jelah.. pastu ckp aku salah jln.. ah.. aku tak pedulik jln jek ikt kempas... untill jumpa last juntion kalau ke kiri ke umah akak aku.. ke kanan dan patah balik utk jumpa monyet... aku ikut kepala aku.. aku terus jek ke umah akak aku.. budak2 dah memekak soh aku pusing nak gi jumpa monyet.. ahhh.. pedulik hape... even aku dah hampakan seluruh org dlm kete.. aku buat derk jek... kak de ckp.. tiap2 pagi ade apek akan hantar pisang pada monyet2 tuh.....


Aku sampai umah aku dlm kol 4 ptg... kepala aku makin sakit.. aku tido sampai pukul 5.45pm... huh.. kene amek laki aku plak.... so mlm tu dgn tak buat air, tak masak.. aku tido pas magrib, terbangun tgh mlm tgk ade pinggan bekas masak maggie.... cian.. dia macak megi cendiri... rasa hari sabtu tak rase pun... padahal aku bawak kerja opis balik....

Sok ahad aku ikut hb aku gi belajar lori tuk lesen E, perggg...... tak mo aku ikut lagik... boring giler.... so... oye.. aku nak cite b4 g kelas memandu tu... aku gi mkn prata kat kg melayu.. roti dia mmglah sedap... aku dah lama tak masuk saner sbbkan servis dia cam lembab tahap gaban... adeke aku order 15kpg perlu tggu lebih 1/2 jam.. org mkn saner dtg jek terus hidang.. abes..yg menunggu tu macammana.. asek mengalah dgn org mkn samer.... last2 aku angkat kaki.. biler dia nmpak aku nak naik kete dia leh jerit.. Dik.. jadi beli tak..? huh mampos tak layan...so sekarang aku jejak balik.. sbb beberapa hari lepas akak aku ade bli bwk sini.. so aku ingat..kalau makan kat sane tak de problem kot... sampai saner.. aku dok... org tak delah ramai tgk... tgk org pun tgh mkn... dekat 5 minit...sorang pun tak dtg...aku nmpak org buat air tgh antar air.. aku angkat tgn dia pandang lain. buat muka toye... babeng tol... hb aku gi kedai sebelah beli rokok pun dah sampai... dia tny dah order ke.. aku kate blom.. so aku soh hb aku gi order kat pompan yg sebuk bungkus dan hantar prata pada customer dia.. ceh.. kite plak bangun gi order... tu ok lagiklah... pastu barulah pakcik buat air tu dtg lap meja dgn muke selenge.. aku order holick hb orderkopi...dekat 15 prata tak kunjung tiba.. tukang tebar ade 2, tukang tebalik kan prata pun ade..kadang2 jadi backup tukang tebar... sorang makcik..tlg antar prata dgn kire duit... masa temprature aku dah tahap panas.. dia baru anta prata.. so kami jamulah.. tak cukup plak kuah... so hb gi amek sendiri..kalo panggil jgn harap dtg... pas tu sbb nak cepat.. masa bayar ... aku bgn cari makcik yg kire duit.. kang aku tggu kat meja.. tak de org dtg plak...makcik tu kat meja sorang pakcik... tgh kire lah tu.. dah amek duit dr pakcik tu.. dia yg dah nmpak aku nak byr.. baru nak bukak mulut ..cpt2 dia kate kejap..... ces... dah lah aku ikut dia kiri kekanan..... tak tahu aku nak cite camner.. geram giler aku.. aku terus gi kat meja aku.. baru dia dtg.. kire2 semua RM3.60.. wow murah.. aku diam jek.. pastu aku nak bungkus air aku.. aku tak minum pun.... aku bwk ke pakcik selnge tu..muka selmaba jek tak amek air dr tgn aku.. aku ikut lagi sampai tempat dia buat air.. dgn suara dgr tak dgr... baru aku perasan dia tunjuk plastic kat meja.. (maki hamun dlm hati tak yah ckplah bertimbun2), aku dengan geram aku tuang air dlm plastic.... aku cari straw.. terpaksa mintak lagi dgn mangkuk tu.. ehh dia buat dono jek..selamba jek jln sebelah aku gi hantar air kat customer dia (sumpah2 lagik dlm hati ) aku cari2 straw tapi tak de.. sampai aku tny kat budak yg bungkus prata, dia kata tempat org buat air.. aku pegi amek sendiri jugak... tak de tunggu2 lagik , terus blah... biler dlm kete aku kire2.. prata 70sen sekeping, sorang makan 2 kpg.. so dah RM2.80, tak kan air segelas 40sen jek.. woh... aku ckp kat hb.. hb kata mungkin dia kira sorang sekeping... wahahahah aku ketawa.. tapi hb aku yg ala2 ustaz nih.. ckp kite kene byr balik... aku pun ckp buat per... dengan servis yg dia beri tu.. berpadananlah sgt harga yg dia bagi tu... ehehehehe.. hb geleng jek... betol ape.. dan lepas nih..tak hingin lagik aku pegi sana... kalau nak.. biar orrg lain belikan.. tak aku sakit ati.. org yg belilah sakit hati.... ...kepada peniaga roti perata depan sekolah rendah mohd khir johari.... kg melayu.. harap improvekan servic korang yg hampeh tahap babun tu.. muka biar berseri jgn macam taik...

Kol 9 lebih sampai kat Kelas memandu, boring giler tggu, so aku keluar, masuk kerete sambil eksen kat budak2 yg baru nak amek lesen kete..wahahahahah... aku gi isi minyak dan cocok duit.... tggu hb aku kat kete jek pastu sambil baca metro dan mkn kopok.... Dah tu terus gi umah Lan, kepala cam dah denyut2, dekat kol 3, hb dan adik beradik , kecuali tuan rumah, abg dia ler , dia ade meeting.. so kasi adik2 dia jadi babun bersihkan umah dia yg terbiar lama selepas org sewa cabut meninggalkan bahan buangan, rumah kotor giler, dan rosak giler, aku penah pegi dulu lepas baru2 org sewa yg tak byr sewa lebih setahun. Kene plak abg ipar aku yg pemalas nak mampos, nak amek duit pun payah.. tu yg sampai drag lebih setahun.. padan muke abg ipar aku... yg pelik tu..yg tinggal tu org arkam... kalau betul islam.. mestilah pembersih.. ni tak.. jamban belakang huru hara, rosak semua brg, dapur jgn cakap.. bekas minyak kat dinding kotor yg amat dasat, dinding rumah .. dah macam hape jek.. kotor sekali dgn contengan anak2 dia, tangga ke atas .. takut aku nak naik.. cam nak tercabut.... tombol pintu bilik dua2 kat atas dah tak de, pakai dawai kalau nak bukak.. perggg.. pesen giler, bilik air atas je ok sket. tu pun ade bekas2 pecah sket kat dinding... aku naik heran.. abg ipar aku bagi org macam tu dok situ.. konon kesian.. kesian ada tahap dia.. bukannya dia tak bekerja. Keje giler namanya... kalau gi sana.. kat dinding macam2 doa dia tampal, doa jauhi sengsaralah, jauhi susahlah, mintak dilindungi oleh musuh lah ..tu yg abg ipar aku berat nak gi collect duit kot... hahahahahahah....

Aku kat umah Lan, mkn lauk sambal ikan bilis campur tomato chery, dan ikan goreng, sedap jugak...cuma nasi dah sejuk... tak de hallah.. pas asar jek aku tido sampai magrib... ngantuk sgt2.. lebih kurang kol 9 aku gerak gi smart utk beli lauk basah.... nak tido cpt sbb sok ade keje..

Isnin dan selasa hari yg bz bangat, almaklum.. nak bonus kene rajin... dah stail boss aku.. agak2 ujung tahun, dia bagi tugasan, dpt tak aku buat yg buat boss aku satisfied, aku kan BOLEH... CHA BOLEH... hahahahaha... boss aku biler tny, dah siap?.. dia nak dengar aku jawab.. ye.. dah siap..... sepatutnya keje nih aku buat kat umah ujung minggu tapi, full macam2 hal, aku tak ade kat umah... so ari senin lepas aku dtg kol 8am, tapi start keje pun 8.30am, boss dtg 9.30am, sempat gak aku siapkan... tapi byk plak ade salah. .adeh.... so dgn kuasa gaban bonus aku.. aku telah check one by one, sampai pukul 6 ptg, tak penah aku buat keje gile babi cam ni... siap.. pasti lepas ni tak de problem, aku letak pendrive yg penuh dgn sales budget atas meja dia. Insyaallah, kalau company bagi bonus, aku akan berpuas hati..., b4 aku masuk keje sini, dorang cakap bonus, tak tentu dpt, tapi rezeki aku keje sini, tiap2 tahun dpt bonus, makin lama makin meninggkat point yg aku dpt...

Klah.. kepala bibik sakit lagik.. lama tgk pc kot.. adeh....

We have been married

Daisypath Anniversary tickers

daisy path - Ditakdirkan Bercinta

Daisypath Anniversary tickers