Nuffnang

click as much as your heartbeat is beating....

Wednesday, January 19, 2011

Tesco Tebrau..... jaga2..... jgn terperangkap

Cerita ni, asst aku yg cite.. pagi2 dia dah kata dia nak cite satu bende yg sakit hati kat aku.... dia ceritalah bile dah tak bz...

Semlm kol 8mlm dia gi Tesco sebelah Jusco Tebrau, bwk akak dgn ank 2 org kecil lagik, dia pon same bwk ank 2 org kecil lagik, dan mak dia sekali.... mak dia baru dtg dr melaka nak stay lama kat jb. So ingatkan drg nak bli drawer 5 tingkat tuh.. yg pelestik tuh.... sbb tak de tempat nak letak baju mak2 dia. Pilih punya pilih drg angkat yg harga 40++, pastu jln2 lagik, sekali ternampak lagi drawer besar lagik harga 60++, so drg decide amek yg tu, even plastic bungkus tu cam koyak2. Walau ade yg kaler pink bungkus elok lagik, tp mak dia nak kaler biru even plelestik dah koyak.

So time bayo, kat kaunter tu pon scan... bippp.. bunyik dia.... RM30++, eh.... kan harga dia RM60++..... tiba2 akak asst aku bersuara konon2 nak tunjuk jujur. So budak cashier pon belek2, pastu ckp.. "owhh yelah... plastic ni brand Tesco, tp dlm brg brand lain.... kene ambil yg lain lah"

well asst aku pon kene arah dek akak dia yg jujur tu gi amek lagik satu, asst aku cite berlari2 lah dia gi amek, dah lah besor, so dia heret saja dgn tungkus lumus.... kalo akulah kan.. gi mampos aku nak amek.. minta drg yg amek, gi cek price ke ape.. aku akan dok situ tak kan tinggal kan kaunter...

Sekali kat cashier.. akak dia kata " TAK PAYAH, DIORANG DAH TUDUH KITA MENCURI"

Sebab, dak cashier gi bukak2 laci tu jumpa brg lain, cam pewangi bilik, sticker raya cina, lagi ape tah dia cite... akak dia kata nak bayar, kata dia ade duit, tapi drg tak mo accept (akak asst aku kaya dowhhhh).... so settle kat opis. Sampai opis, oficerTesco minta akak asst aku tulis surat ngaku mencurik, ambil ic, n gambar, pastu bayar semua brg dia amek baru boleh lepas or balai polis. Minta tgk cctv, officer tu tak mo. akak dia nak cepat sbb bwk ank kecil, nak tido, sok nak skolah pon ade.. tp officer tu ckp kalo nak cepat buat ape dia soh..kalau pergi balai lagi lama..

Ishhhhhhhhhhhhh celake sialan nyerrrrr.. kalo korang kene ape ko nak buat.... si akak asst aku nih pikirkan anak, kalo tak lama dia gi balai polis kot. Pas settle semua, akak dia campak seratos soh dgn segera bayar semua brg.....

Aku yg dgr pon geram, tp nasib dia malang aritu, kene plak sticker raya cina dlm tuh, kalo sticker hari raya ker, raya depavali ker, logic gak dia tk curi, ni sah2 raya dia... tp cam cilakak lah kan tak mo tgk cctv....

Moral of the story, kalo bli brg2 yg ade leh selit benda, cek2 lah dulu, tk pasal2 kene tuduh. Tapi kalo aku, aku saman balik lah drg, ank bg laki jaga sat.. maruah tetap aku jaga.. ewah....

Pada Tesco Tebrau tu.. macam tu ke ko layan customer tanpa soal selidik... tak kan aku jejak kat situ lah.... baik aku bli pop corn kat jusco lah...... :P

8 comments:

mummysabrina said...

kalau am..am suh jer pggl polis...kite tgk cctv same...kalau dia buat x kesah ntah baper ramai org lagi yg terkena...sesilap dia mmg saje carik 'duit raya' kot..hishhh geram je am...kuang ajau betul...

cik puan akish said...

tenks dear...akan lebih dialert..

mmg suke g tesco tebrau tuh...

melampau la bleh pakse2 laks...

noorcahaya said...

am ...... rase dorang dah biase buat keje nih.. curik er, tercurik ker, salah ke tak.. drg buat gini, kita mesti mls nak panjang citekan..... sbb dah mlm ank lagik... hish...

akish.... mmg melampau.. hati2 kat mana jugak...

honey said...

bongek ssgh la..nyusah kan org!!!

iamfareezyusoff said...

siotnya! tengok je la cctv. takde lah melayang duit + dituduh mencurik.

noorcahaya said...

haniey.... terukkan .. suck...

fareez.... selamat bekenalan :) ... duit melyang tak pe..... tp jgn tuduh mencuri.. maruah tuh

Anonymous said...

sepatutnya kes macam ni TESCO TEBRAU tu boleh kena saman. Tesco Tebrau memang teruk pengurusan dia. Kalau akak tu mengaku kalah macam tu akak tu memang bodoh.

Ramai orang tahu TESCO TEBRAU memang teruk. Bodoh kalau tak pergi lapor dekat Tesco HQ atau polis balik sebab Tesco Tebrau memang dah pernah aniaya orang.

Anonymous said...

tapi bila baca balik, macam bodoh je cerita ni. bukan ke barang-barang yang simpan kat dalam bekas tu memang nak kena bila. apahal boleh macam bodoh tak boleh lawan balik orang tesco tu cakap barang-barang tu memang nak beli. pasal apa boleh tak boleh tangkis cakap dia orang sampai kena settle dekat office? tak ke melampau bodohnya tu?

We have been married

Daisypath Anniversary tickers

daisy path - Ditakdirkan Bercinta

Daisypath Anniversary tickers